کودکانی که امروز نمایش می‌بینند فردا مخاطب تئا‌تر می‌شوند
کریم اکبری مبارکه در گفتگو با هنرنیوز؛
کودکانی که امروز نمایش می‌بینند فردا مخاطب تئا‌تر می‌شوند
کریم اکبری گفت: کودکانی که بیست سال پیش با والدین خود می‌آمدند و تئا‌تر می‌دیدند امروز خودشان مادران و پدرانی هستند که فرزندانشان را برای دیدن نمایش به سالن‌های تئا‌تر می‌آورند.
 
تاريخ : شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۸
کریم اکبری مبارکه جزو «هیئت بازبین جشنواره بین المللی تئا‌تر کودک نوجوان» در گفتگو با خبرنگار تئا‌تر هنرنیوز در ارتباط با کیفیت آثار جشنواره گفت: ما هنوز در نیمه راه هستیم و در این زمان نمی‌توان ارزیابی دقیقی از کیفیت کار‌ها ارائه داد و نتیجه گیری کامل و درستی داشت باید بگذاریم جشنواره به پایان برسد و سپس در مورد کیفیت آثار و نوع برگزاری آن‌ها صحبت کنیم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار تئا‌تر هنرنیوز مبنی بر اینکه چرا به تئا‌تر کودک و نوجوان و هم چنین تخصیص بودجه به این بخش بی‌توجهی مي شود گفت: باید این گونه توضیح دهم که تمام افرادی که در زمینه گروه کودک و نوجوان فعالیت دارند واقعاً با جان و دلشان تلاش می‌کنند تا بهترین اتفاقات در این حوزه بیافتد در حقیقت آن‌ها از آنچه که در توان دارند چیزی کم نمی‌گذارند اما مشکل اصلی ما در مرحله اول بودجه است.

وی در ادامه گفت: من در این دوره علاقه‌مند هستم به این موضوع تاکید کنم که نباید به بودجه کودک، کودکانه نگاه کرد و به بودجه بزرگسالان، بزرگ. بلکه باید به سطحی از دانش و آگاهی برسیم که باور داشته باشیم که باید به بودجه کودکان بزرگ نگاه کنیم چرا که بسیار مهم است تا بتوانیم برای کودکانمان از سن کودکی برنامه ریزی داشته باشیم و از طریق تئا‌تر مسائل آموزشی و تربیتی مورد نظرمان را به آن‌ها انتقال دهیم. این نگاه که به بخش تئا‌تر کودک خیلی توجه نمی‌شود مربوط به سهرستان خاصی نیست در تهران هم این گونه است. امیدوارم روزی برسد که تصمیم گیران در بودجه تئا‌تر کودک جدی‌تر به این عرصه نگاه کنند.

اکبری در ارتباط با این موضوع که آیا خانواده‌ها نسبت به گذشته از اینکه کودکانشان را برای دیدن تئا‌تر به سالن‌های نمایش بیاورند استقبال می‌کنند گفت: در تهران این اتفاق می‌افتد و خانواده‌ها از تئاترهای کودک استقبال می‌کنند و باید خوشحال باشیم که والدین تئا‌تر کودک را جدی گرفته‌اند و بخش زیادی از آن‌ها پی گیر نمایش‌هایی که به روی صحنه آمده‌اند هستند و کودکان و نوجوانان شان را برای دیدن تئا‌تر تشویق می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کودکان دیروز که به سالن‌های نمایش توسط والدینشان می‌رفتند امرزو مخاطبین تئا‌تر شده‌اند گفت: باید دقت داشته باشیم کودکانی که بیست سال پیش با والدین خود می‌آمدند و تئا‌تر می‌دیدند امروز خودشان مادران و پدرانی هستند که فرزندانشان را برای دیدن نمایش به سالن‌های تئا‌تر می‌آورند. در نتیجه می‌توانیم با یک برنامه ریزی درست کودکان امروز را به گونه‌ای تربیت کنیم که در زمانی که خودشان در جایگاه پدری و مادری قرار گرفتند از دیدن تئا‌تر استقبال کنند این گونه می‌توانیم سرمایه گذاری خوبی به لحاظ تربیتی و جذی مخاطب در سال‌های آینده داشته باشم. در حال حاضر در تهران برخی از نمایش‌های ما به قدری بیننده دارد که در برخی مواقع دو سانس اجرا می‌کنند. این رویه باید در سایر شهرستان‌ها باید پیش برود.

این هنرمند پیشکسوت تئا‌تر در باره این موضوع که چگونه به دیدن نمایش‌هایی می‌آید که مخاطبینش به جای نوه وی هستند گفت: بنده اکثرا نمایش‌ها را در تهران دیده‌ام و واقعاً از برخی به دلیل تلاش و خلاقیت شان لذت برده‌ام. هر انسانی درهر سنی که باشد بخشی از کودکی را در وجود خود به همرا دارد و این بخش در برخی از افراد قوی‌تر است و همچنان احساس کودکانه در وجودش شان زنده است. به همین دلیل است که وقتی بزرگ‌تر‌ها با کودکان صحبت می‌کنند از‌‌ همان ابتدا تغییراتی در ظاهرشان ایجاد می‌شود مثلاً لحن صحبت و گویش شان تغییر می‌کند. من هم همانند دیگران هنوز بخش‌هایی در وجودم کودک است و از ارتباط با کودکان و دیدن نمایش‌های آن‌ها لذت می‌برم.
کد خبر: 75406
Share/Save/Bookmark