به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی بیست و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام والسلمین ميثم امرودي ضمن اعلام این خبر، اظهار داشت: برای آنکه ذائقه عمومی جامعه نسبت به کتابخوانی تغییر کند و به مطالعه به چشم یک نیاز نگاه شود ونه تفنن، باید ضمن فرهنگ سازی، مطالعه را به عنوان عامل احیاکننده اندیشه و تفکر اقشار مختلف وسیله ای برای سیراب نمودن طالبان علم و اندیشه معرفی کنیم. بنابراین شهرداری تهران به مناسبت هفته کتاب برنامه های مختلفی را تدارک دیده است.
او با اشاره به بیست و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: برنامه های شهرداری تهران در هفته کتاب به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه توسعه ، ترويج کتاب و اهمیت کتابخوانی، برجسته سازي جلوه هاي نهضت کتابخوانی در فرهنگ عمومي ، تقویت اقتصاد نشر با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی ، دستیابی به جایگاه حقیقی کتاب و کتابخوانی در فرهنگ و حاکمیت اسلامی، توسعه مراکز عرضه کتاب ومکانهای مطالعه عمومی، بالا بردن سرانه مطالعه، تقویت روابط فرهنگی افراد از طریق فرهنگ کتاب و کتابخوانی از ۲۴آبان الي اول آذرماه سال جاری اجرا می شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: از الزامات محتوایی این برنامه ها می توان به تمركز در آموزه هاي فرهنگي و رشد شاخص هاي مطالعاتي، معرفی کتب مرتبط با مديريت شهري درحوزه های مختلف به عموم شهروندان، اجراي برنامه های بدیع و خلاقانه در جهت تشویق آحاد مردم به مطالعه، به روزنمایی و اطلاع رسانی مناسب تازه های نشر به اعضا، ایجاد تسهیلات خریدکتاب برای اعضا، معرفی کتب مرتبط با فرهنگ شهروندی درحوزه های مختلف به عموم شهروندان، انجام برنامه های بدیع و خلاقانه در جهت تشویق آحاد مردم به مطالعه، معرفی فرصت ها و ظرفیتهای موجود برای انس هر چه بیشتر با کتاب، نقد و بررسی کتب منتشر شده شاخص در مراکز فرهنگی تابعه اشاره کرد.
نامگذاری روزهای هفته کتاب و کتابخوانی با شعار «ارتقاي سبك زندگي باكتاب؛ از كودكي تا بالندگي»
امرودی با اعلام عناوین روزهای هفته کتاب گفت: روز شنبه۲۴ آبان به عنوان « کتاب؛ مسجد و محرم»، يكشنبه ۲۵ آبان روز «کتاب؛ آگاهی و سبک زندگی»، دوشنبه ۲۶ آبان روز « کتاب؛ فرهنگ و صنعت»، سه شنبه۲۷ آبان روز « کتاب، مدرسه، دانشگاه و حوزه»، چهارشنبه ۲۸ آبان روز «کتاب، پدیدآورندگان، خادمان و پیشکسوتان»، پنجشنبه۲۹ آبان روز «کتاب؛ روستا و عشایر»، جمعه سی ام آذر روز « کتاب و شهروند» و شنبه اول آذر روز « کتاب، رسانه و فناوریهاي نوين» نامگذاری شده است.
او تاکید کرد: ويژه برنامه هاي اجرايي بيست و دومين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران با شعارواحد «ارتقاي سبك زندگي باكتاب ؛ از كودكي تا بالندگي» در قالب برنامه های مناسبتی، ترویجی، مسابقات، نمايشگاه، فضاسازي شهري، بازديد، مراسم، نشست ادبي، كارگاه آموزشی، مسابقه و محصولات فرهنگي در سراسر پایتخت اجرا می شود.
برنامه های ترویجی كتاب و كتابخواني در مناطق ۲۲ گانه
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از تجليل از برترينهای محلی در هفته کتاب خبر داد و گفت: در این برنامه ها از مفاخر ارزنده وحوزه ادب وچهره هاي شاخص فرهنگي، صاحبان بزرگترين كتابخانه هاي شخصي، فعالترین كتابخانه هاي مدارس باتاكيد بركودك ونوجوان، خردسال ترين و مسن ترين عضو كتابخانه در مناطق، كتابداران نويسنده ونمونه منطقه اي، خيرين و اهداء كنندگان كتاب، برترين رتبه كنكور كتابخانه منطقه، برترين رتبه كنكور( عضو كتابخانه) تجلیل به عمل می آید.
وی ادامه داد: همچنین پژوهشگران عرصه كتاب و كتابخواني (عضو فعال كتابخانه ها در مقاطع كاردانی، كارشناسي ، ارشد و دكترا )، پايان نامه هاي برتر در حوزه كتاب و كتابخواني وكتابخانه هاي شهر تهران با مشاركت اداره كل مطالعات، كانون های فعال و انجمن هاي محلي؛ خانه هاي كتاب محلات، فعالان و رابطان فرهنگي كتابخانه ها، ناشران نوپا و ناشران محلي و خبرنگاران موفق درحوزه كتاب و کتابخوانی در مناطق ۲۲گانه پایتخت تجلیل خواهند شد.
برنامه های ترویج مطالعه برای شهروندان محلات ۳۷۴گانه
امرودی اعلام کرد: در زمینه ترویج مطالعه نیز برنامه های چون شناسايي ناشرين و توزيع كنندگان و كتابفروشان فعال در اماكن مسكوني محلات (هر محله - يك برنامه)، معرفي پاتوق كتاب جهت مبادله و هبه كتاب، تامين وتجهيز كتب مورد نياز كتابخانه ها براساس اهداف موضوع محورسبك زندگي – هويت بومي و ديني ومديريت شهري، مشاركت درطرح ملی ایستگاه مطالعه- ويترين كتاب، برپايي مراسم جشنواره كتابخانه هاي خانگي واعلام نتايج در سطح محلات اجرا خواهد شد.
او از استقرار اتوبوس سيار كتاب شمسه در محلات تهران خبر داد و افزود: ثبت نام اعضاء در كانونهاي مطالعه و كتاب سراي محلات، شناسايي كتابخانه هاي فعال كلاسي در سطح مدارس (هر منطقه ۴۰مدرسه)، ارائه خدمات ويژه و ثبت نام مراجعين در کتابخانه های منتخب، ارایه تخفیف ویژه به اعضای کتابخانه ها و خانه های کتاب محلی در تمامی مراكز در مناطق و محلات ۳۷۴ گانه پایتخت درنظر گرفته شده است.
برنامه های مناسبتی هفته کتاب
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از افتتاح رسمي كتابخانه تخصصي مركز ري شناسي خبر داد و گفت به مناسبت هفته کتاب کتابخانه مجازی درمجموعه فرهنگی شمیم وحی(دروازه ری) منطقه ۲۰ تهران راه اندازی و تجهیز می شود.
او از توسعه کتابخانه ها به عنوان بخشی از برنامه های مناسبتی این هفته یاد کرد و گفت: از جمله برنامه های اجرایی این بخش اختصاص فضاي ويژه كودك ونوجوان در کتاب خانه ها، راه اندازی بخش ویژه كودكان و نوجوانان در سراهای محلات، اختصاص فضاي ويژه بانوان، افزايش ظرفيت سالن های مطالعه و قرائت خانه و امکان دسترسي به كتب الکترونیکی است.
تشویق شهروندان به اجرای طرح هبه کتاب
امرودی از اجرای طرح هبه کتاب خبر داد و گفت:از جمله برنامه های ما در هفته کتاب مبادله وتعويض كتاب هاي كهنه و نو، معرفی مراکز دريافت کننده کتب و ملزومات وقف شده با هدف جلب کمک های مردمی وغیر دولتی درامر ترویج و مشارکت خیرین آماده وقف است که بناداریم شهروندان را به انجام این سنت حسنه تشویق کنیم.
به گفته امرودی، برپايي محافل ادبي و پاتوق های فرهنگي تخصصي محله (کانونهای ادبی- فرهنگی محله، نویسندگان، مولفین، ناشران و موزّعان کتاب) و حمایت از تشکیل کانونهای تخصصی از دیگر برنامه های هفته کتاب شهرداری تهران در بخش خانه كتاب به شمار می رود.
رونمایی از کتابخانه و خانه کتاب محلات/ نواختن زنگ کتاب در مدارس پایتخت
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اذعان داشت: بخشی از برنامه های مناسبتی هفته کتاب شامل رونمايي از مراكز جديد فعال خانه كتاب محلات، رونمايي از مراكزكتابخانه ها، رونمايي از كتب جديد منتشره است که در مناطق ۲۲گانه اجرا می شود.
او یادآور شد: همچنین نواخته شدن زنگ کتاب و كتابخواني در مدارس منتخب ومعرفي خدمات كتابخانه ها ي تحت پوشش، تجهيز قفسه هاي كلاسي و اهدای کتاب به مدارس از دیگر برنامه های این هفته به شمار می رود.
برپایی مسابقات کتابخوانی برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان
امرودی اعلام کرد: به مناسبت این هفته مسابقه بزرگ پيامكي ”محله كتاب ” در سطح شهر با انتخاب كتاب برگزيده و چاپ خلاصه شده جهت توزيع در بين شهروندان به صورت متمرکز اجرا می شود.
وی، اجراي ۵ مسابقه بزرگ مناسبتي كتابخواني درسطح مناطق ( مسابقه عاشورايي، ترويج حماسه حسيني و معرفت ديني ؛ فرهنگ ايثار و شهادت، امر به معروف و نهي از منكر ، عفاف و حجاب)، برگزاری مسابقات کتابخوانی با موضوعات فرهنگی، اجتماعی و آسیب های اجتماعی، برگزاری مسابقه اینترنتی کتابخوانی، بهترین عکس از کتابخانه های مساجد، بهترین جمله درباره کتابخانه های مساجد، فعالیت خیرین کتابخانه ساز، مسابقه نمايشي قصه هاي شهروندي و توليد كتاب كودكان با موضوعات اخلاق و آموزش شهروندي را به عنوان برنامه های بخش مسابقات برشمرد.
برپایی نمايشگاه و جمعه بازار کتاب
به گفته امرودی، در بخش نمایشگاه نیز برنامه هایی چون جمعه بازار كتاب با اختصاص مكان دائمي درفروشگاه شهروند و ميادين تره بار، نمايشگاه كتاب پكتا ( تجهيز و به روز رساني كتابخانه هاي شهرداري - پخش كتب علوم انساني و اسلامي )، اسناد و نسخ خطي، ارتقای منابع و کتب دینی با تاکید بر كتب عاشورايي ، محرم و صفر برای کتابخانه های تحت پوشش، برپایی غرفه دستاورد هاي شهرداري در حوزه كتاب وكتابخواني، نمایشگاه کتب تخصصی هنر تحت عنوان «هفته کتاب های هنری» با همكاري خانه هنرمندان و سایر منابع مکتوبی ارسال شده در یکسال اخیر به کتابخانه اجرا می شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: از دیگر برنامه های این هفته می توان به برپایی تور بازديد از خبرگزاري كتاب ايران در ايام هفته كتاب، تور بازديد از انتشارات شاخص بامشاركت اتحاديه ناشران و كتابفروشان، «با كاروان كتاب» تور گردشگري كتابخانه ملي و باغ موزه هاي دفاع مقدس و قصر و ديدار و بازديد مديران ومسئولين از كتابخانه هاي فعال منطقه ای اشاره کرد.
برپایی مراسم، نشست ادبي و کارگاه آموزشی
امرودی با اشاره به برپایی مراسم و نشست های ادبي به مناسبت هفته کتاب گفت: سلسله نشست هاي ” نقد معيار“ با موضوع محوري كتابخانه هاي شهرداري ( انتقادات و پيشنهادات ) نقد كارآمدي كتابخانه هاي عمومي در پاسخ به نيازهاي علمي و فرهنگي، نقدكتب برگزیده عاشورايي (ايام محرم وصفر)، محفل شعر خواني راويان شعر فرهنگ عاشورايي، نشست هاي نقد ادبي با حضور اعضای كانونهاي ادبي فعال در خانه هاي كتاب محلات، نشست ادبي"شب نشيني با فرهنگ" به منظور گفتگوي چالشي منتقدان و مترجم يا نويسنده يك كتاب، نقد كتاب هاي ادبيات دوره انقلاب و دفاع مقدس برگزار می شود.
او افزود: همچنین كارگاه های آموزشی در زمینه آشنايي با فن آوري در حوزه كتاب و كتابخواني، جايگزيني كتاب الكترونيك؛ انتخاب يا اجبار، برپایی کارگاههای آسیب شناسی کتاب و مطالعه در کشور، كارگاه آموزشي تخصصي نرم افزار كتابداري ويژه كتابداران كتابخانه ها، دوره هاي آموزشي كاربردي و كيفي در تقويت و توانمند سازي كتابداران، نشست های تخصصی با موضوع نقش کتابخانه ها در تحقق شعار نهضت مطالعه مفید برپا خواهد شد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خاطرنشان ساخت: توزيع كتابچه پايش و ارزيابي جامع كتابخانه هاي عمومي شهر تهران به تفكيك مناطق ۲۲گانه، تهيه و توزيع پوستر مناسبتي برنامه هاي هفته كتاب و گزارش عملكرد شهرداري تهران در حوزه كتاب و كتابخواني و توزيع كتب خريداري شده از نمايشگاه دفاع مقدس در كتابخانه هاي منتخب از دیگر برنامه های هفته کتاب در بخش توزیع محصولات فرهنگی به شمار می رود.