منتظر حوزه هنری برای پیگیری «ستاد مشترک» هستم
عطاء الله سلمانیان در گفتگو با هنرنیوز:
منتظر حوزه هنری برای پیگیری «ستاد مشترک» هستم
کارگردان فیلم سینمایی« ستاد مشترک » گفت: با وجود تلاش هایی که برای ساخت این فیلم انجام دادم اما هنوز اتفاق جدیدی رخ نداده است و همچنان چشم انتظار حوزه هنری برای حمایت از نگارش کامل فیلمنامه و ساخت این فیلم هستم.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۰
عطاء الله سلمانیان کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد نگارش و ساخت تازه ترین اثر سینمایی خود به نام «ستاد مشترک» افزود: هنوز هیچ اتفاق جدیدی در مورد فیلمنامه ستاد مشترک رخ نداده است و من همچنان در انتظار خبر حمایت حوزه هنری برای نگارش کامل فیلمنامه و ساخت این فیلم هستم هرچند که مسئولین حوزه هنری قول هایی برای حمایت از این فیلم دادند که هنوز محقق نشده است.
وی با بیان اینکه فیلم ستاد مشترک به قضیه اول انقلاب ، ماجرای مدرسه رفاه می پردازد بنابراین هزینه ساخت آن هزینه کمی نخواهد بود ادامه داد: فیلمنامه ستاد مشترک یک کار تاریخی و بر اساس مستندات است و نیازمند تحقیقات جدی است. اگر چه من برخی از تحقیقات آن را انجام دادم اما بخش دیگری از این تحقیقات، نیازمند بودجه است و من همچنان منتظر حمایت حوزه هنری برای مساعدت در بخش مالی این فیلمنامه هستم تا بتوانم تحقیقات خودم را که مستلزم هزینه های زیاد است را به صورت کامل انجام دهم.
کارگردان فیلم سینمایی« پرنده باز» تصریح کرد: هنوز قراردادی برای نگارش فیلمنامه ستاد مشترک از طرف حوزه هنری با بنده منعقد نشده است.این درحالی است که یکی از مشکلات این نوع فیلمنامه ها که به نوعی به مقاطع حساسی از انقلاب می پردازد این است که باید به گونه ای نوشته شود که به خط و خطوطی در کشور برنخورد. ضمن اینکه باید طوری نوشته شود که فاقد حقیقیت هم نباشد.
سلمانیان خاطر نشان کرد: این نوع فیلمنامه ها باید به گونه ای نوشته شوند که ما در طول فیلم ، هم شاهد یکسری حقایق بکر که در شانیت انقلاب اسلامی ایران باشد باشیم و اینکه به خاطر مسائل جناحی و سیاسی حاکم بر کشور ، انقلاب را سانسور نکرده باشیم و همین موارد است که کار نگارش فیلمنامه های مربوط به تاریخ انقلاب اسلامی را قدری سخت تر می کند.
این کارگردان و بازیگر سینمای ایران گفت: من با بررسی ها و تحقیقاتی که تاکنون در این زمینه انجام دادم به این نتیجه رسیدم که با همه محدودیت هایی که اینگونه فیلمنامه ها در نگارش خود دارند باز هم این کار شدنی است اما همان طوری که عرض کردم مستلزم هزینه است.که نمی توان با هزینه های شخصی آن را ساخت.
وی با اشاره به دیگر فیلمنامه های جدید خود افزود: من طرح دیگری به نام « حماسه کشتی ماوی مارمارا » دارم که طرح ۵ صفحه ای این فیلمنامه را هم به حوزه هنری ارائه دادم که حوزه مشغول بررسی این طرح برای حمایت است.کشتی ماوی مارمارا همان کشتی بود که برای کمک به مردم غزه، توسط نیروهای اسرائیلی غرق شد و در این حادثه ۸ نفر شهید شدند که نفر نهم آن نیز که اخیرا درحالت کما بود هم به شهادت رسید.
سلمانیان اضافه کرد: ساخت فیلمنامه حماسه کشتی ماوی مارمارا هم نیاز به بودجه زیادی دارد. این درحالی است که این فیلم دارای یک پیام و حرف جهانی است و تمام کسانی که برای کمک به مردم غزه داخل این کشتی بودند از ادیان مختلف بودند که علاوه برمسلمانان ، مسیحیان و یهودیان ، جمع کثیری در حدود ۵۰۰ نفر دیگر نیز، آدم های آزاده ای بودند که مورد حمله صهیونیست ها.قرار گرفتند. متاسفانه این کشتی در حالی که در آبهای آزاد بوده توسط نیروهای اسرائیلی مورد حمله قرار می گیرد و ۹ نفر آنان به رگبار بسته می شوند.
این کارگردان سینمای ایران با بیان اینکه خوبی این سوژه این است که همه فیلم های مستند آن، هم اکنون موجود است ادامه داد: اگر یک صدم این حادثه برای اسرائیلی ها اتفاق می افتاد، فلسطین را نابود می کردند همان طوری که جنگ غزه بخاطر چند اسرائیلی که توسط فلسطینی ها اسیر شده بودند به راه افتاد.اما این فاجعه بزرگ رخ داده است اما هنوز هیچ فیلمی در باره آن ساخته نشده است.
وی گفت: ما نباید برای ساخت چنین سوژه هایی، کم کاری کنیم و دولت موظف است با حمایت های خود فرصت ساخت چنین سوژه هایی را به فیلمسازان بدهد وگرنه غربی ها با تفکرات خاص خود اقدام به ساخت این مضامین می کنند.
کد خبر: 73336
Share/Save/Bookmark