ملاحظات محیط زیستی از هر درآمدزایی در آشوراده مهمتر است
معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی:
ملاحظات محیط زیستی از هر درآمدزایی در آشوراده مهمتر است
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی با انتقاد از عملکرد رسانه‌ها درباره سرمایه گذاری گردشگری در ذخیره گاه ژنتیک آشوراده و با تأکید بر این که آشوراده با ملاحظات محیط زیستی به منطقه گردشگری تبدیل می‌شود، گفت: محیط زیست از هر درآمدزایی مهمتر است البته این بدان معنا نیست که به ورودی هر منطقه حفاظت شده و ژنتیکی قفل بزنیم.
 
تاريخ : شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۳

سعید شیرکوند در گفت‌وگو با هنرنیوز با انتقاد از عملکرد رسانه‌ها درباره سرمایه گذاری گردشگری در ذخیره گاه ژنتیک آشوراده و با بیان این که مگر گردشگری و محیط زیست در حال کشتی گرفتن هستند که چنین تیترهایی در رسانه به کار می‌برید، اظهار کرد: تضمین برای حفظ آشوراده این است که سازمان گردشگری وظیفه نظارتی دارد، این وظیفه شامل آشوراده نیز می شود.همانگونه که به عنوان مثال برای ساخت یک هتل نظارت می‌شود برای آشوراده همین ملاحظات و دقت عمل در ابعاد گسترده‌تر اعمال می‌شود.

او اضافه کرد:: چارچوب و ضوابط تعیین شده است و در صورت انجام تخلف برخوردهای لازم را انجام می دهیم و با متخلفان به صورت قانونی برخورد می شود. استانداری نیز به ما کمک می کند و می توان در مجموع اطمینان داد که دست هیچ فردی برای انجام تخلف باز نیست.

معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی تشریح کرد: برای آشوراده سه زونبندی حفاظت شده، سپر دفاعی و تفرجگاهی در نظر گرفته شده است که بر سر هر یک از زون‌های تعیین شده ساعت‌ها بحث و مذاکره نفس‌گیر صورت گرفته و درنهایت برای تک تک آنها برنامه اجرایی طراحی شده است. اما رسانه‌ها غیر واقع بینانه شروع به نقد کردند. براین اساس تضمین می دهیم که برای نقشه اجرایی تمام زون‌ها ملاحظات زیست محیطی ۱۰۰درصد رعایت می شود.

شیرکوند بار دیگر تأکید کرد:قرار نیست پیست اسکی در این جزیره راه بیافتد یا هتل ۲۰ طبقه ساخته و سه میلیون گردشگر وارد شود. جزیره کیش با وجود گردشگرپذیر بودن تعداد گردشگرانش از ۳۰۰ هزار نفر تجاوز نمی کند چگونه ممکن است تعداد گردشگران آشوراده سه میلیون نفر شود؟

او گردشگری طبیعی را تجربه نوپا در کشور دانست و افزود: پس از آشوراده برای سایر مناطق جاذب برای گردشگران نیز با حفظ ملاحظات زیست محیطی برنامه ریزی هایی صورت می گیرد. به طور مثال در حال حاضر در ارتباط با مناطق کویری همانگونه که درگذشته برنامه ریزی و افتتاح کمپ های کویری وجود داشته در ادامه نیز سرمایه گذاری بر این مناطق غنی نیز ادامه پیدا می‌کند.

شیرکوند افزود: منطقه کویری ورتون، مرنجاب، متین آباد و مناطق پایین ورزنه از برنامه‌های اجرایی ماست . آشوراده نیز جزئی از برنامه‌های اجرایی بود که درگیر مشکلات محلی و منطقه‌ای شده و به این صورت متوقف شد.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی از بسته شدن توافق نامه کلی درخصوص جزیره آشوراده و ترسیم نقشه اجرایی برای تک تک زوم های محیط زیستی منطقه خبرداد و گفت: در مجموع نیز ساخت و سازها برای ۱۰ درصد منطقه طبیعتگردی گسترده در نظر گرفته شده و تمام ملاحظات زیست محیطی همچون خیابان ها، نوع بازی‌ها مشخص شده است.

او همچنین با اشاره به مزایده گذاشتن زوم های مختلف در جزیره آشوراده، خاطر نشان کرد: سعی می‌کنیم سرمایه گذاری اولیه را به صورت صد درصد به بخش خصوصی واگذار نکنیم و بخش دولتی همچنان ناظر باشد اما تضمین می‌دهم که تمام زوم ها با توجه به ملاحظات محیط زیستی با برگزاری مزایده به بخش خصوصی سپرده خواهد شد.

وی همچنین ضمن رد این موضوع را که سرمایه گذار آشوراده برای برنامه اجرایی اخیر همان سرمایه گذاری است که در برنامه اجرایی گذشته تعیین شده بود، اظهار کرد: برای تعیین سرمایه گذار باید مزایده برگزار شود. ضمن اینکه سرمایه گذاری اولیه که بسیار حساس است به دلیل حفظ ملاحظات زیست محیطی توسط هیچ یک از بخش های خصوصی صرف انجام نمی شود بلکه تنها یک گروه توسعه دهنده نقشه جامع را اجرا می کند سپس هر سه زون یاد شده را دوباره به مزایده می گذاریم و با ضوابط واگذار می‌کنیم.

شیر کوند افزود: این موضوع حتی شامل زون یک که منطقه حفاظت شده است نیز می شود.

معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه محیط زیست از هر درآمدزایی مهمتر است تاکید کرد: با این وجود محیط زیست به این معنی نیست که به ورودی هر منطقه حفاظت شده و ژنتیکی قفل بزنیم و کشور را از منافع آن محروم کنیم. همان گونه که در حال حاضر در حال تهیه امکاناتی برای قلعه رودخان هستیم تا مردم بتوانند از زیبایی های آن منطقه استفاده کنند. البته حفظ ملاحظات زیست محیطی مقوله ای است که هرگز فراموش نمی کنیم.

شیرکوند توضیح داد: اگر تخلفی صورت گرفته است و سازمان مربوطه با آن برخورد نکرده است این موضوعی است که باید آن سازمان را در ارتباط با آن بازخواست کرد این به این معنی نیست که ضابطه و قانونی وجود ندارد و نباید برنامه ریزی به منظور طرح های توسعه انجام شود.

او در پایان تأکید کرد: در همه شهرستان ها و استان ها اداره کل داریم که قوانین و ضوابط را اجرا می کنند و درکنار این موضوع NGO ها و سمن هایی وجود دارد که چشم و گوش ما هستند.

کد خبر: 77396
Share/Save/Bookmark