صاحبخانه اصلیِ سینما «انقلاب اسلامی» است
محمد رضا اسلاملو در گفتگو با هنرنیوز:
صاحبخانه اصلیِ سینما «انقلاب اسلامی» است
کارگردان فیلم سینمایی« شهابی از جنس نور» گفت: مسئولین سینمایی فقط چند روزی مهمان سینمای ایران هستند و با تصمیماتی که می گیرند در حال امتحانند. این درحالی است که صاحب خانه اصلیِ سینما «انقلاب اسلامی» است.
 
تاريخ : شنبه ۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۴
محمدرضا اسلاملو کارگردان فیلم سینمایی «شهابی از جنس نور» در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد وضعیت این فیلم افزود: هنگامی که سرمایه گذار و تهیه کننده یک فیلم، بدون اینکه با کارگردان مشورت کند فیلم را به جشنواره‌ای ارائه دهد – جشنواره فیلم دفاع مقدس – آیا این کار، یک کار حرفه‌ای است؟! این درحالی است که خود تهیه کننده فیلم به هنگام نقد و بررسی فیلم شهابی از جنس نور در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و من در آنجا اعلام کردم که حاضرم بلافاصله بعد از نمایش فیلم در جشنواره، ایرادهای فیلم را برطرف کنم – الان هم آماده هستم- اما نمی‌دانم چرا تاکنون تهیه کننده فیلم این خواسته برحق من را اجابت نکرده است؟
وی با بیان اینکه متاسفانه ما در حوزه سینما دلسوز نداریم اضافه کرد: البته ما مدیران خوبی داریم اما دلسوز انقلاب اسلامی نداریم. معتقدم مسئولین سینمایی فقط چند روزی مه‌مان سینمای ایران هستند و با تصمیماتی که می‌گیرند در حال امتحانند. این درحالی است که صاحب خانه اصلی سینما «انقلاب اسلامی» است.
کارگردان فیلم سینمایی «جعبه سیاه» تصریح کرد: علت اینکه ما سینمای موفقی نداریم و هیچ کسی از سینما راضی نیست به خاطر این است که ما «مانیفستی درعرصه سینما» نداریم. من با صراحت اعلام می‌کنم و آرزومندم که ما «سینمای ملی» داشته باشیم البته سینمای ملی که برگرفته از «سینمای انقلاب اسلامی» باشد. این در حالی است که انقلاب اسلامی هم باید مانیفست سینمای ملی ما باشد. شما به هر کجای دنیا بروید ایران را با انقلاب اسلامی می‌شناسند نه با سینما. بنابراین باید سینمای ایران پرچمی برافراشته از انقلاب اسلامی و حتی جلو‌تر از انقلاب باشد.
اسلاملو اظهار داشت: بسیاری از مردم جهان بر این باورند که آنان با انقلاب اسلامی ایران انرژی گرفتند اما همین مردم سوال می‌کنند که چرا سینمای ایران هم طراز انقلاب اسلامی نیست؟
وی تاکید کرد: معتقدم باید مسئولین فرهنگی، چ‌تر انقلاب اسلامی را بالای سر سینما بگیرند چرا که انقلاب اسلامی، آینده و مقصد دارد و مقصد آن هم «آخر الزمان» است. پس سینماگر ایرانی، کم چیزی در اختیار ندارد. ماجرای حق و باطل و ماجراهای بی‌شماری که انسان‌ها با آن دست به گریبان هستند سوژه‌هایی هستند که سینماگران ما باید قدر این مضامین را بدانند. وقتی مسئول سینمایی، این مضامین را به عنوان چ‌تر، بالای سر سینمای ایران بگیرند هم زیبایی است، هم جلوه‌ای از حق است و هم سبب شکوفایی انسان می‌شود. اما در عوض اگر این چ‌تر بالای سر سینماگر و هنرمند نباشد سینماگر یا به سمت مقلد‌گری و تقلید از سینمای غرب می‌رود یا به سراغ کمدی‌های سطحی و کپی برداری گام بر می‌دارد.
اسلاملو اظهار داشت: معتقدم سینمای جوان ما باید «سینمای جوان انقلاب اسلامی» بشود. یا اینکه مرکز گسترش باید «مرکز گسترش سینمای انقلاب اسلامی» بشود و انسان‌های شجاع، مدیریت این نهاد‌ها را برعهده بگیرند. انسانهایی که درد جبهه، درد انقلاب داشته باشند. اگر مدیران شعاری برای این نهاد‌ها در نظر بگیریم مطمئن باشید که هیچ تحولی روی نخواهد داد.
وی با بیان اینکه باید پرچم سینمای ایران به سراسر عالم برود تا مردم یاد بگیرند که چگونه باید از حق دفاع کنند خاطر نشان کرد: بلاخره مردم یمن در انقلاب خود پیروز شدند و این پیروزی را مدیون نگاه‌شان به انقلاب اسلامی ایران می‌دانند و این موضوع، کم چیزی نیست؟ مردم دنیا از دور با اخبار و عکس‌هایی از انقلاب اسلامی یاد گرفتند چگونه باشند. پس چرا سینمای ما نباید مجری و جلوگاه انقلاب اسلامی در همه ابعاد باشد؟
کارگردان فیلم سینمایی «باغ سید» گفت: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم انقلاب اسلامی، راه خودش را باز می‌کند. اگر مسئولین بیدار شوند و سینمای ملی را بنیان بگذارند حتما یک سهمی در این حرکت خواهند داشت و اگر می‌خواهند نامشان برای این حرکت الهی - که صاحب دارد- نوشته شود راه برای حرکتشان باز است
این سینماگر اضافه کرد: متاسفانه هم اکنون سینمای ما سطحی و زمینی است و از سینمای متعالی فاصله گرفته است. ما الان شاهد فیلم‌های گلخانه‌ای و آپارتمانی هستیم. حتی این فیلم‌ها چهره جنگ را هم خراب کردند. لذا باید برگردیم به سینمای الهی و متعالی، سینمایی که وقتی تماشاگران از سینما خارج می‌شوند رفعت پیدا کرده باشند.
کد خبر: 75046
Share/Save/Bookmark