نباید فیلم‌های دفاع مقدس با تخیل ساخته شوند
مسعود فراستی در برنامه هفت مطرح کرد؛
نباید فیلم‌های دفاع مقدس با تخیل ساخته شوند
مسعود فراستی منتقد سینما در برنامه هفت گفت: معتقدم که نباید در زمینه ساخت این نوع فیلم‌ها از تخیل استفاد کرد و باید قصه ها را از دل واقعیت بیرون بیاوریم و درست آن را پرورش دهیم.
 
تاريخ : چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۵۹

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی برنامه هفت؛ در ادامه برنامه هفت «مسعود فراستی» و «رضا درستکار» نیز به جمع اضافه شدند و در مورد وضعیت سینمای دفاع مقدس صحبت کردند.
فراستی در این زمینه توضیح داد: امریکا بدون اسلحه می‌تواند جنگ به راه بیاندازد اما ما دفاع مقدس را تنها برای دکور می‌خواهیم. سینما باید موثر و گرم باشد و مخاطب را اذیت کند بنابراین نباید نگاه خنثی و بی‌خطری داشته باشیم. برای نمونه چرا فیلم بی ادعای مثل «ضد گلوله» امسال در جشنواره نیست چون از چارچوب تفکر آقایان بیرون است و نتوانسته در جشنواره حضور یابد مسئولان ما اهل خطر کردن نیستند و می‌ترسند فضاهای متفاوت را تجربه کنند با وجود اینکه فیلم‌سازان این فضاها را تجربه کرده‌اند.
وی در ادامه افزود: محمد خزاعی دبیر جشنواره در این دوره بسیار حرفه‌ای عمل کرده اما من بوی دفاع مقدس را در جشنواره امسال کمتر احساس می‌کند.
رضا درستکار نیز در این زمینه گفت: حرف‌هایی که آقایان فراستی و شاه حاتمی در زمینه دفاع مقدس بیان می‌کنند کاملا درست است اما نمی‌تواند مصداق سینما در ایران باشد چون معتقدم که مسئولان تا کی باید از فیلم‌سازان دفاع کنند وقتی که فیلم‌های فیلم‌سازان خوب نیست مسئولان چه کاری از دستشان بر می‌آید. ژانر فیلم‌های جنگی مهمترین ژانر سینمای ما در طول سی سال گذشته بوده است. اما علاوه بر معضل مدیریتی بسیار از فیلم‌های ما نیز در سطح ساخته می‌شوند دراین فیلم‌ها دشمن احمق فرض می‌شود و بیشتر کپی‌برداری وجود دارد.
شاه‌حاتمی در همین رابطه عنوان کرد: برای شاخت یک فیلم جنگی سینما گران محتاج دولت و مسئولان هستند. برخی امکانات در دست دولت است و به تنهای نمی‌شود انها را فراهم کرد. متاسفانه اشتباه دیگری که در طول این سالها صورت گرفته این است که بعضی فکر می‌کنند فیلم جنگی باید در بیابان ساخته شود در صورتی که آدم‌های جنگ باید در فیلم‌های اجتماعی ما حضور داشته باشند. منظور این است که باید حتما سبد سینمای ایران پر از فیلم‌ها دفاع مقدس باشد معتقدم باید شخصیت‌های دفاع مقدسی در فیلم‌های امروزی ما نیز وجود داشته باشند.
فراستی نیز عنوان کرد: درطول این سال‌ها بسیار از مسائل جنگ دفاعی ما نتوانسته‌اند به خاطر ممیزی وارد فیلم‌هایمان شوند اما الان می‌توانیم این مسائل را بیان کنیم باید شکست‌ها، دردها و ضعف‌های دوران دفاع مقدس را هم به نمایش گذاشت تا به تعادل دست یابیم. فیلم‌های دفاع مقدسی ما ضعیف هستند همه ضعف‌های این فیلم ها به مسئولین باز می‌گردد و همه حسن هایش متعلق به فیلم‌سازان است.
وی ادامه داد: اگر سینمای دفاع مقدس ژانر ملی ما است باید شرایط ساخت برایش فراهم شود. فیلمسازان ما از فضای دفاع مقدس کنده شده و در فضای رفاه امروزی فیلم می‌سازند بنابراین قادر نیستند مسائل را به درستی بیان کنند. معتقدم که نباید در زمینه ساخت این نوع فیلم‌ها از تخیل استفاد کرد و باید قصه ها را از دل واقعیت بیرون بیاوریم و درست آن را پرورش دهیم.
درستکار نیز گفت: متاسفانه ما در فیلم‌های جنگی کمتر خلاقیت و نوآوری داریم و بیشتر با شخصیت‌ها تکراری و کلیشه‌ای روبرو هستیم هیچ یک از فیلم سازان ما نتوانسته‌اند به جنگ ایران و عراق بپردازند واین مسئله را عمیق وجذاب نشان دهند.
شاه حاتمی نیز در پایان این بحث اذعان کرد: متاسفانه در هفته دفاع مقدس آنقدر فیلم‌ها و سریال‌های تکراری پخش می‌شود که مخاطب را دل زده می‌کند چرا باید فیلم‌های دهه ۶۰ را همچنان نمایش دهیم باید امکان و فضای مناسبی به فیلمسازان متعدد و متخصص برای ساخت آثار جدید داده شود.

کد خبر: 46886
Share/Save/Bookmark