مرتضی شریفی در گفت و گو با هنرنیوز درباره ناظرین افتخاری گفت: ناظرین افتخاری فعال هستند. قرارشد کلاس آموزشی بگذاریم و به خبرنگاران کارت افتخاری بدهیم.
سپس این پرسش مطرح شد که هنوز چنین چیزی به خبرنگاران اعلام نشده است؟ آیا این امر وظیفه ماست یا شما که نامه بزنید و این امر را ابلاغ کنید؟ که شریفی ابتدا آن را وظیفهی خود خبرنگاران دانست اما در نهایت اذعان کرد: من فردا یک نامه به تمام خبر گزاریها میزنم و این موضوع را اعلام میکنم.
وی درباره چرایی عدم حضور نمایندگانی متشکل از آژانسها، سازمان میراث و اتحادیه هتلداران برای بازرسی هتلها و انتقال انتقادات وارده به این صنف گفت: اتحادیه هتلداران که خود از صاحبان هتلها هستند و به این موضوع نظارت دارند!
او درباره استانداردسازی اقامتگاههای بومی توضیح داد: این یک ضابطه است نه استانداردسازی که چه شرایطی برای این اقامتگاهها وجود داشته باشد. اقامتگاههای روستایی در واقع در حوزه طبیعتگردی هستند بنابراین باید ظابطه آنها توسط این نهاد تدوین، تایید و تصویب شود.
شریفی درباره ضابطه استاندارد این نوع اقامتگاهها توضیح داد:مثل هتل، هتل آپارتمان و متل که در حال حاضر ضابطه دارند.اقامتگاههای بومی میباید ضابطه داشته باشند. ابتدا باید کمیته طبیتگردی مطالعاتش را تکمیل کند سپس کمیته فنی ما بررسیهای لازم را انجام میدهد و بعد اعلام مینماید.
وی دربارهی برخورد با گرانی تورهای داخلی و خارجی گفت: علت گرانی تورهای خارجیها که مشخص است اما باید با گرانی تورهای داخلی هم برخورد شود. برخی میخواستند از وضعیت فعلی سوء استفاده کرده و بازار سیاه درست کنند. بازرسین ما تهران را روزانه بررسی میکنند در استانها هم به تمام تشکلها اعلام کردیم و به تمام استانها و تشکلهای صنفی بخشنامه فرستادیم که تورهایی که در ایام مختلف عرضه میشود نظارت داشته باشند که گران نباشند و کیفیت خدماتشان هم پایین نیاید. مثلاً در لیست تور هتل چهار ستاره را نفروشند و به جای آن مسافر را به هتل دو ستاره نبرند.
شریفی در پاسخ به اینکه با این وجود هم اکنون تورها گران هستند، گفت: گزارش کنند ما برخورد میکنیم. در بازرسی از اینها باید توجه داشت قیمت هتل را که نمیتوانند گران کنند اما بلیت در حوزه اختیارات ما نیست. ما با سازمان هواپیمایی هم صحبت کردیم. از رییس سازمان هواپیمایی بپرسید آیا با آژانس به خاطر اینکه بلیت چارتر را بیشتر از نرخ مصوب میفروشد برخورد شده است؟
مدیر کل مراکز اقامتی و خدمات گردشگری کشور در پاسخ به اینکه به چند شکایت تا کنون رسیدگی شده است؟ اظهار کرد: روزانه استان تهران بررسی میشود و هر هفته کمیسیون تجدید نظر برای بررسی شکایات رسیدگی شده از آن دستهای از آژانسها داریم که در استان حل نشده است، یعنی شکایات حاد که در هر جلسه حداقل ۲۰ پرونده بررسی میشود و امکان لغو مجوز بررسی میشود حتی برخی لغو شده و ما اجازه احیا هم ندادهایم.
او متذکر شد: قبلا اعلام کردیم احیا مجوز ممنوع است و در موارد خاص کمیسیون تجدید نظر تصمیمگیری میکند. البته این کمسیون بسیار سختگیرانه برخورد میکند که اگر آژانسی با شکایات متعددی مواجه باشد در واقع آن شرایط و ضابطههای آیین نامه را اجرا نکرده باشد و چندین بار هم تذکر و اخطار گرفته باشد باعث لغو مجوز میشود.
وی علت گرانی تورهای خارجی را نوسانات قیمت ارز عنوان کرد و گفت:ما در ارزان سازی سفر به دنبال توسعه گردشگری داخلی هستیم. راهکارهایی که قرار باشد یک سفر ارزان داشته باشیم البته از دوران آقای ملکزاده این طرح مطرح بوده است. وقتی میگوییم آژانسهای ما روی گردشگری ورودی فعالیت کنند آژانسها خیلی ناراحت میشوند و میگویند این حرف سازمان غیر قانونی است چون همه توقع دارند به سمت گردشگری خارجی بروند که سودش بیشتر است در صورتی که سازمان سیاستش توسعه گردشگری ورودی و توسعه گردشگری داخلی است.
مدیر کل مراکز اقامتی و خدمات گردشگری کشور درباره اجرایی شدن این امر و الزام به انجام کارهایی تشویقی برای توسعه این سیاست گفت: برای توسعه گردشگری ورودی جوایز صادراتی هست.
او درباره اینکه این جوایز همچنان مشوقهای موفقی نبودند اظهار کرد: آژانسهایی که جزو جامعه تورگردانان هستند و در زمینه تورهای ورودی تخصص دارند و اقدام میکنند از این مشوقهای استفاده میکنند اما بعضی از آژانسها گردشگر خارجی را میآورند و شرایط را رعایت نمیکنند.