نمایشگاه مطبوعات؛
خسروآبادی : نزدیکترین راه توسعه بلدوزر است/ واکسن و تخریب از نگاه مدیر کل میراث فرهنگی تهران
طرح انضباط شهری در حال اجرا است آن هم در حالی که هنوز جایگاه میراث فرهنگی در این طرح مشخص نیست. از یک سو مجتبی عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران خبر میدهد که ۹۰ بنای قدیمی و تاریخی در منطقه ۱۲ شهر تهران شناسایی شده که شهرداری تعدادی از این بناها را خریده و یا در حال خریداری است و از سوی دیگر خبر میرسد که چهار بنای تاریخی در منطقه ۱۲ تخریب شده است...
تاريخ : جمعه ۲۲ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۲
به گزارش هنرنیوز؛ رفتارهای متناقض واکنشهای متفاوتی را هم به دنبال دارد. از یک سو خبرهایی مبنی بر تمایل شهرداری برای خرید بناهای تاریخی به گوش میرسد و از سوی دیگر دیده می شود که در مهمترین تصمیمات منطقه ۱۲ که بافت تاریخی تهران قرار دارد نقش مسوولان میراث فرهنگی ندیده گرفته شده است. این درحالی است که چندی قبل خبر رسید حداقل ۴ خانه تاریخی در طول همین مدت در نقاط مختلف منطقه ۱۲ تخریب شدهاند اما مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران با اشاره به اخبار مربوط به تخریب ۴بنای تاریخی در منطقه۱۲ در قالب طرح انضباط شهری در گفت و گو با رسانه ها اظهار کرد: چنین تخریبی انجام نشده و من به مسئولان شهری اعتماد دارم.
او ادامه داد: طی دو سال اخیر با کمک شهرداری تهران و کسبه، بازاری که در محله عودلاجان مخروبه بود احیا شد و نه تنها اصول و قواعد معماری در آن به خوبی رعایت شد بلکه ارزش افزوده بالای ۴ برابر برای مغازه ها و مغازه داران ایجاد کرد.
توسعه این نوع اقدامات نیازمند تعامل خوب میان مدیریت شهری و حفظ میراث فرهنگی است. تعامل به این معنی است که ما چارچوب ها را تعریف کنیم و البته جای نرمش و انعطاف بگذاریم و در مقابل مدیریت شهری نیز خود را با استانداردهای حفظ میراث هماهنگ کند
حال رجبعلی خسروآبادی در پاسخ به این پرسش خبرنگار هنرنیوز که با وجود تخریب خانههایی در عودلاجان، امام خمینی و لالهزار، جمهوری چگونه سخن از این به میان میآید که تخریب چهار خانه تاریخی در منطقه ۱۲ توسط شهرداری صحت ندارد؟ توضیح میدهد : ممکن است در هر جای تهران یک بنای تاریخی به هزار دلیل تخریب شود اما گاهی گفته میشود به استناد فلان طرح چنین اتفاقی افتاد. آن وقت چنین چیزی نیاز به ادله دارد. در این مورد خاص بنده شخصاً تحقیق کردم و به صراحت میگویم در طرح انضباط شهری منطقه ۱۲ چنین اتفاقی نیفتاده است.
او با تأکید بر این که به مسوولان شهری و قولشان اعتماد دارد، گفت: من در اين مورد از شهرداری منطقه ۱۲ استعلام کردم و نامهای دريافت کردم مبنی بر اين که چنين تخريبی انجام نشده است.
وی افزود: قطعاً شهرداری تهران به دنبال توسعه است و برخی افراد دوست دارند نزدیکترین راه توسعه را بروند و آن بلدوزر است. قرار نیست که ما این فضا را فراهم کنیم. برخی از این فضاها دست برقضا از این نگاههای رسانهای نشأت میگیرد. ما خودمان تخریبها را واکسینه کردهایم.
مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران گفت: در واکسن زهر ضعیف شده به عنوان پادزهر وارد بدن میشود. ما هم به گونهای از تخریبها میگوییم که تخریب شدن چیز خیلی سختی به نظر نمیآید. وقتی مردم هر روز اخبار تخریب بخوانند نسبت به آن واکسینه میشوند و این خطای بزرگ و استراتژیکی در حوزه خبر رسانی است.
وی تصریح کرد: این طور هم نیست که هر تخریبی صورت میگیرد مسوولان میراث فرهنگی استان تهران دست روی دست بگذراند و هیچ کاری نکنند. ما جلوی خیلی از تخریبها را گرفتهایم اما یادمان باشد تهران پایتختی است که مانند نهنگ ساخت و سازها را میبلعد و خواهان توسعه است. ما برای جلوگیری از تخریب بسیاری از بناها وارد میدان شدیم و حتی با برخی از نیروهای قضایی، انتظامی و نظامی هم وارد گفت و گو شدهایم و از تخریب برخی آثار هم به موقع جلوگیری شده است.