اشعري: جايزه جهاني فردوسي مطابق با اهداف يونسكو است
 
تاريخ : شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۲۵
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به اهميت جايزه جهاني فردوسي گفت: اين جايزه مطابق با اهداف يونسكو است ودليلي براي مخالفت اين سازمان جهاني با ثبت آن وجود ندارد.

به گزارش هنر نیوز به نقل از ايرنا ، علي اكبر اشعري روز شنبه در نشست خبري امكان سنجي راه اندازي جايزه جهاني فردوسي با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي ايران چند سالي است كه به برنامه حافظه جهاني پيوسته، گفت:اين برنامه آثاري را كه در كشورها از گذشته دور وجود و سهمي در تمدن جهاني داشته را در حافظه جهاني به ثبت مي‌رساند تا ضمن مراقبت ويژه از آنان، از دولتها و حكومتها بخواهد تا در نگهداري اين آثار نهايت تلاش را داشته باشند.

وي افزود : جنبه ديگر اين كار اين است كه با معرفي و ثبت در حافظه جهاني سهم كشورها در تمدن جهاني مشخص مي‌شود.

اشعري بيان داشت : در طي سالهايي كه عضو برنامه حافظه جهاني هستيم دو دوره يعني هر دو سال يكبار شركت داشتيم ، در دوره اول دو اثر وقف نامه ربع رشيدي و شاهنامه بايسنقري را به ثبت رسانديم، در دور دوم مجموعه آثار اداره آستان قدس رضوي در عهد صفوي را ثبت و امسال نيز دو اثر التفهيم ابور يحان بيروني و خمسه نظامي را معرفي كرديم كه اميدوارم اين دو اثر در حافظه جهاني به ثبت برسد.

مشاور رييس جمهور در ادامه گفت: سال گذشته پيشنهادي به يونسكو مبني بر آمادگي جمهوري اسلامي براي اعطا جايزه‌اي به نام فردوسي كه معادل ‪۷۰‬ هزار دلار است را داديم كه با ارزيابي از مراكزي نظير كتابخانه‌ها و آرشيوها و مكانهايي كه آثار حوزه تمدن ايراني را نگهداري مي‌كنند اين جايزه به آنها يا فرد اعطا مي‌شود كه ممكن است در برخي موارد مشترك باشد.

به گفته اشعري، يونسكو موافقت كلي خود را با اين جايزه اعلام كرده اما آن را منوط به امكان سنجي كرده است ، يونسكو در فعاليتهاي خود از كارشناساني كشورهاي مختلف استفاده مي‌كنند، اينها كارمند يونسكو نيستند اما تجربه و تخصص كافي دارند ، همكاري به صورت اعزام براي بررسي و يا عضويت در برنامه يونسكو صورت مي‌گيرد.

وي افزود: روزلين راسل كارشناس ارشد و نماينده سازمان علمي و فرهنگي و تربيتي ملل متحد - يونسكو از كشور استراليا، به همين منظور به ايران سفر واز سازمان اسناد و كتابخانه ملي و اصفهان ، كتابخانه مجلس شوراي اسلامي و دو اثر پيشنهادي ديدن كرد كه حاصل آن نظر راي مثبت وي به اين مهم بود.

وي فوايد ثبت اين آثار را براي جمهوري اسلامي مهم خواند و گفت: در حال حاضر اطلاع كاملي از حوزه تمدن ايران و اسلام وجود ندارد و پراكندگي در اين حوزه زياد است ، اين كار ضمن متمركز كردن اثار دارندگان را تشويق مي كند تا از آثار خود به نحو شايسته نگهداري كنند.

اشعري بيان داشت : ايران به محض اطلاع از بودن آثار فاخر در هر نقطه اموزشهاي لازم را براي حفظ و نگهداري به آن مركز يا فرد مي‌دهد و اين فرصتي مناسب براي اطلاع ما از دارايي جهاني و اسلام به شمار مي‌رود.

وي با اظهار اميدواري از نظر مثبت خانم راسل به اين جايزه گفت : جايزه جهاني فردوسي مطابق با اهداف يونسكو است و دليلي براي مخالفت اين سازمان جهاني وجود ندارد ، به محض آن كه يونسكو تاييد كرد، كار را سريع آغاز مي كنيم.

اشعري با بيان اينكه تلاش ما سوق دادن برخي برنامه‌ها به سمت همكاري‌هاي بين‌المللي است گفت: مي‌توانستيم جايزه جهاني فردوسي را به صورت مستقل در ايران برگزار كنيم اما هدف ما اين بود كه به سمت همكاري‌هاي بين المللي حركت كنيم.

مشاور رييس جمهور بيان داشت: آثاري شرايط شركت درجايزه جهاني فردوسي را دارند كه به نوعي در علم و تمدن جهاني نقش و داراي محتواي علمي باشند.

مشاور فرهنگي ريس جمهوربا بيان اينكه اين تجربه در كشورهاي ديگر هم بوده گفت: در كشوري نظير كره جنوبي جايزه‌اي به نام جيك جيك وجود داشته و فقط صرف نگهداري آثار بوده است اما براي ما بيش از نگهداري اثار، شناسايي و اطلاع رساني در اين زمينه مهم است،اگر شناسايي صورت گيرد و اهتمام به اطلاع رساني باشد مقدمات ثبت آنها نيز فراهم خواهد شد.

نشست خبري پيرامون تاسيس جايزه جهاني فردوسي صبح امروزشنبه با حضور علي اكبر اشعري مشاور فرهنگي رييس جمهور و روزلين راسل كارشناس ارشد و نماينده سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد (يونسكو) در سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد.

کد خبر: 11622
Share/Save/Bookmark