هنری ستوده است که ارزش‌های مقدس را ترسیم کند
رویکرد معمار انقلاب به هنر متعهد؛
هنری ستوده است که ارزش‌های مقدس را ترسیم کند
از دیدگاه امام خمینی (ره)، هنرى ستـوده و ارجمنـد و قابل دفاع است که از عنصر «تعهد» و جـوهر «پیام» و بعد «سازندگـى و تربیت» بـرخـوردار باشـد، هنـرى که ارزشهاى مقـدس را تـرسیـم کنـد.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۲۶

بیست و چهارسال از ارتحال رهبرکبیر انقلاب، امام خمینی (ره) می‌گذرد و با گذشت هر سال سخنان آن رهبر بیشتر در جامعه برای ما نمود پیدا می‌کند و ملموس‌تر می‌شود، رهبری که نه تنها نام و یاد ایشان هیچگاه از تاریخ جمهوری اسلامی ایران پاک نمی‌شود بلکه نام خمینی تداعی گر انقلاب ایران است.
رهبری که تمام ایران آن را پدر این سرزمین می‌دانند و فقدان وجود ایشان را هر روز احساس می‌کنند.
امام خمینی (ره) شخصیتی برجسته‌ای داشتند که افراد بسیاری را محو شخصیت خود کرده‌اند، مقام معظم رهبری در خصوص شخصیت امام راحل این گونه می‌فرمایند: خصوصیات امام، استثنایی و ممتاز و بی‌نظیر است و هرچه در ابعاد شخصیت ایشان تامل کنیم، این استثنا و امتیاز را بهتر و بیشتر می‌یابیم. شخصیت امام تا حد بسیار زیادی به اهمیت و عظمت آرمان‌های او مربوط می‌شد. او با همت بلندی که داشت، هدف‌های بسیار عظیمی را انتخاب می‌کرد. تصور این هدف‌ها، برای آدم‌های معمولی دشوار بود و می‌پنداشتند آن هدف‌های والا، دست نیافتنی هستند، لیکن همت بلند و ایمان و توکل و خستگی ناپذیری و استعدادهای فراوان و توانایی‌های اعجاب انگیزی که در وجود این مرد بزرگ نهفته بود، به کار می‌افتاد و در سمت هدف‌های مورد نظرش پیش می‌رفت و ناگهان همه می‌دیدند که آن هدف‌ها محقق شده‌اند. نقطهٔ اساسی کار او، این بود که در ارادهٔ الهی و تکلیف شرعی محو می‌شد. هیچ چیز برایش غیر از انجام تکلیف، مطرح نبود. واقعاً او مصداق ایمان و عمل صالح بود.
امام امت، با برخـوردارى از مایه هاى اصلـى و عمـده هن، در حـد بالایى ایـن عناصر را در وجـود خـویـش فراهـم آورده بـود. نیروى خطابه و سخنـورى امام امت، زیبایـى قلـم و قدرت نگارش و تعبیرى او، تـوان تاثیـرگذارى عمیق بـر دلهاى مخاطبیـن، قـدرت انگیزش نسبت به جـوانان، ذوق لطیف شعرى، خط پخته و زیبـا، مایه هاى طنز و کنایه و استعاره و صناعات ادبـى در گفتار و نـوشتار، زیبایـى روح و رفتار، جمال ظاهر و باطن و حسن صورت و حسـن سیرت و حسـن سریرت، همه و همه در امام امت جمع بـود. هنر رفتارى و جاذبه فـوق العاده او و هنـر ایجاد تغییـر در رفتار و ساختـار فرد و جامعه نیز از او چهره اى به عنوان معمار حکـومت اسلامى ساخته است.
از دیدگاه امام امت، هنرى ستـوده و ارجمنـد و قابل دفاع است که از عنصر «تعهد» و جـوهر «پیام» و بعد «سازندگـى و تربیت» بـرخـوردار باشـد، هنـرى که ارزشهاى مقـدس را تـرسیـم کنـد، به انسان‌ها ایـده و امیـد و اعتماد بـدهـد، و از فساد و هـرزگـى و بـدآمـوزى و تحـریک غرایز حیـوانى و شهوانـى دور و منزه باشـد.
هنرى که وسیله اى در خـدمت فساد و حکـومت جـور و برآوردن اهـداف سیاسى بیگانگان باشد و مایه غفلت و بى خبرى و بى دردى و بـى تحرکى باشد، ناپسند است. ایـن تاکید را در مـورد همه شاخه هاى هنر و مهم‌تر از همه در زمینه سینما و فیلـم و رادیو و تلویزیون بیشتر فرموده‌اند.
بى تردید تصویر این بزرگ مرد در ذهن و زبان تمام اندیشمندان، سیاستمداران، حاکمان، متفکران و سیاسیون جهان یکسان و مشابه نیست. اما عظمت امام به حدى است که در بررسى تحلیل‌ها، مصاحبه‌ها و تالیف هاى بیگانگان حتى برای مخالفان امام و انقلاب هم، حقیقت و عظمت امام پوشیده نمى ماند. بیانات و اظهارنظرهاى عاشقانه و از سر ارادت و علاقه مسلمانان جهان در توصیف و تعریف امام هم جاى شگفتى ندارد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در خصوص مقام امام راحل در جهان می‌فرمایند: حقیقتاً امام بزرگوار ما یک استثناء در تاریخ ما و یک قله‌ى بلند در حرکت ملت ایران بود. این را نه از باب عشق و علاقه‌ای که همچنان کانونش در دل ما نسبت به ایشان گرم است، عرض مى‌کنیم؛ بلکه نگاه منصفانه‌ هر کسى این را تأیید مى‌کند. امام حقاً و انصافاً یک عنصر استثنایى بود. بنده شرح حال بسیارى از فلاسفه، عرفا، دانشمندان علوم عقلى، سیاسیون، پیرمردهاى پخته و آدمهاى سنجیده را در کتاب‌ها خوانده‌ام یا در زندگى‌ام با آن‌ها برخورد داشته‌ام؛ حقاً فاصله‌ى بین آن‌ها و امام بزرگوار، فاصله‌ى زیادى است.

کد خبر: 59242
Share/Save/Bookmark