به گزارش هنرنیوز ، اشرف بروجردی در مراسم تودیع و معارفه مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی اصفهان که امروز (یکشنبه، 11 شهریور) در محل این مرکز برگزار شد، اظهار کرد: سازمان اسناد در کل جهان دارای رویکرد توسعهای و ویژگیهایی است که ما نیز باید به سمت آن حرکت کنیم. سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مرجع متقنترین دادههای علمی است که اصحاب دانش می توانند از آن بهره ببرند.
وی ادامه داد: دغدغه و تلاش ما ایجاد احساس امنیت در این مکان برای صاحبان اندیشه های مختلف است تا بتوانند دیدگاه های خود را به بحث بگذارند. سازمان اسناد هم موظف است خروجی این اندیشه ها را در معرض دید مردم و اندیشمندان دیگر قرار بدهد تا جایگاه و پایگاه تعریفشده خود را بین اصحاب فکر و فرهنگ باز یابد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه مجموعه اطلاعات سازمان اسناد باید در اختیار عموم قرار بگیرد، میل به پنهان کاری را نقیصه کشور دانست و اظهار کرد: دیجیتالسازی اسناد در دنیا یک فرایند معمولی است و امکان دسترسی همگان را به این منابع فراهم میکند. ما نیز باید به سمتی حرکت کنیم که هیچ چیز پنهانی وجود نداشته باشد مگر اینکه به حیثیت فردی لطمه بزند.
بروجردی گفت: بنده هشت سال در دوره اصلاحات سمت معاون وزیر را برعهده داشتم و پایگاه داده های اجتماعی را برای نخستین بار در آن زمان ایجاد کردیم. با فرمانداری تمام استان ها ارتباط برقرار کردیم و با جمع آوری داده های مختلف و بررسی آن توسط جامعه شناسان به اطلاعات مهمی دسترسی پیدا کردیم که می توانست برای مردم و سیاستمداران راهگشا باشد، اما متاسفانه نتایج ما محرمانه و امنیتی تلقی شد و امکان انتشار نیافت.
بروجردی با اشاره به دو نمونه از این تحقیقات گفت: برای نمونه در بحث اقوام واگرا و همگرای کشور تحقیقات و مطالعات وسیعی انجام و به تفکیک در چهار جلد کتاب گنجانده شده بود، همچنین درباره این موضوع که مردم ایران چقدر ظرفیت خشونت جمعی را دارند.
وی افزود: اگر صاحبان اندیشه بتوانند آزادانه نظریات و تجربه های خود را بیان کنند در بزنگاه های مهم می توان به آن رجوع کرد و از آن بهره برد. متاسفانه میزان تاثیر مطالعه بر سیاستگذاری های ما کم است و به همین دلیل در حال درجا زدن هستیم، مدیریت مان کارآمد نیست، هیچ کس سر جای خودش قرار ندارد و تلاش ها نیز پاسخ شایسته را دریافت نمی کند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با تاکید بر اینکه اگر پشتوانه سیاستگذاری ها، کارهای مطالعاتی باشد همه به آن گردن می نهند و از آن اطاعت می کنند ادامه داد: تکیه بر این روش موجب افزایش سرمایه های اجتماعی می شود؛ همان چیزی که امروز دست کشور از آن خالی است و می توان آن را در نبودن اعتماد و صداقت در گفتار و رفتار بین مردم جامعه و توانایی نداشتن انجام یک کار جمعی توسط آن ها دید.
بروجردی سپس رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی اصفهان را خطاب قرار داد و گفت: سازمان اسناد اصفهان باید در بین صاحبان اندیشه مرجعیت پیدا کند تا بزرگانی که احساس می کنند کسی از آن ها مشورت نمی گیرد در این محل حضور پیدا کنند و افکار و نظریاتشان را بیان کنند. سپس این صحبت ها را دسته بندی کرده و در اختیار مردم و دولتمردان و دانش طلبان قرار بدهد.
وی افزود: البته انجام این کار ملزوماتی را می طلبد که مهمترین آنها داشتن یک ساختمان و مکان مناسب است و امیدواریم طبق قول هایی که داده شده محلی درخور شان این مرکز در اختیار آن قرار بگیرد و از مجهول بودن خارج شود.
بروجردی تصریح کرد: طبق قانون به جز در موارد نظامی و امنیتی همه اسناد باید در اختیار سازمان اسناد ملی و از طریق این مرکز در اختیار عموم قرار بگیرد. تنها یکی از ۴۰ هزار نسخه خطی نفیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور حاوی پایه های دانشطب است و درست نیست که چنین منابعی به خوبی به مردم شناسانده نشود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور در خصوص انتقال اسناد از شهرستان ها به پایتخت گفت: امیدواریم با تلاش همه دست اندرکاران این مجموعه اگر انتقالی انجام می شود به صورت دیجیتال باشد و اصل اسناد در محل خود باقی بماند.
به گزارش ایسنا ، در این مراسم مسعود کثیری به عنوان مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور(اصفهان) منصوب شد و از خدمات مختار باقری در دوران تصدیگری این سمت قدردانی شد.