.
به گزارش هنرنیوز، در نشست هماندیشی مدیران گروههای هتلی و هتلهای پنج ستاره تهران که با هدف بررسی مشکلات صنعت هتلداری و چگونگی ارائه تسهیلات از سوی بانک گردشگری برگزار شد، علی رحیمپور، مدیر گروه هتلهای هما با تأکید بر این که مشکلات هتلهای پنج ستاره متفاوت از سایر هتلها است و هتلهای کم ستاره چشمشان به این هتلها به عنوان پیشروان صنعت دوخته شده است، گفت: آنها نگاه می کنند که ما چه کاری انجام می دهیم، چون هتل های پنج ستاره از توان مالی بهتری نسبت به آنها برخوردار هستند. هتلهای پنج ستاره کشور آبروی هتلداری هستند.
او با اشاره به این که یکی از هتلهای در حال بازسازی هما تا ۱۰ ماه دیگر تکمیل خواهد شد، افزود: گردشگران در حال حاضر به این دلیل به ایران نمیآیند که ما در شهری مثل اصفهان اقامتگاه خالی نداریم یکی از هتلهای زنجیرهای چندین ماه جنگیده تا مجوز بدهند، و در یک زمین ۵۰ هزار متری هتل بسازند. اکنون تهران ضرر میدهد برای اینکه اصفهان جای خالی ندارد. گردشگر هم اصرار دارد جاذبههای دوران اسلامی را در اصفهان ببیند، بنابراین لازم است برای حل این مساله چارهای اندیشیده شود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: اگر استاندارد خدمات در هتلها تغییر کند، قطعا روی تصویر ایران در جهان اثر مثبت خواهد داشت.
رحیمپورسپس با اشاره به سفر اخیرش به برلین برای حضور در نمایشگاه بینالمللی گردشگری ITB گفت: بسیاری از مراجعهکنندگان غرفه ایران این سوال را مطرح میکردند که آیا در ایران هتل هم دارید ؟! هتلهای ایران در بزرگترین رخدادهای نمایشگاهی جهان حضور ندارند. چرا نباید در این نمایشگاه به جای پاویون دولت، هتلهای ما حضور داشتند. مشکل این است که همتی برای شرکت هتلها در این رویداد بین المللی نیست.
او با اشاره به این که هتلها در رویدادهای گردشگری دیگر مثل نمایشگاه فیتور اسپانیا نیز حضور نداشتند پیشنهاد داد تا کارگروه بازاریابی برای این هتلها راهاندازی شود تا دستکم یک بروشور از هتلهای ایران در نمایشگاههای خارجی توزیع شود. هر هتل می تواند یکمیلیون تومان سرمایه بگذارد و در نمایشگاهی مثل برلین همه هتل های پنج ستاره غرفه داشته باشند.
مدیر عامل هتلهای هما اضافه کرد: در برلین برای این نمایشگاه اتاق خالی پیدا نمی کردید. از محل نمایشگاه تا هتل یکساعتونیم با مترو راه بود، چون در زمانی که کمترین مسافر به این شهرها میرود نمایشگاه را برگزار کرده بودند.
وی تأکید کرد: چرا ضریب اشغال هتلهای تهران در ایام نوروز ۲۰ درصد است. چرا از این ظرفیت برای پذیرش گردشگر در ایام نوروز بهره نمیگیریم . ما هم می توانیم با برگزاری رویدادهای گردشگری در کشورمان در ایامی که پیک سفر نیست گردشگر زیادی داشته باشیم. ما باید جشنواره غذا یا مروارید خلیج فارس یا موسیقی اقوام یا حتا حراجیهای بزرگ در ایام نوروز برای تهران تعریف کنیم تا گردشگران رغبت حضور در تهران را پیدا کنند و ما هم در کنار حضور گردشگر منتفع شویم.
این استاد دانشگاه با ابراز تأسف از انتخاب یک نامتخصص به عنوان معاون گردشگری در دولت پیشین گفت: همه شما میدانید شخصی که سوابق و اطلاعات زیادی درباره هتل ها نداشت به عنوان معاون گردشگری چه خط و نشانهایی برای هتل داران میکشیدد و در بحث های مربوط به گردشگران خارجی چه دردسرهایی را درست می کرد. جامعه هتلداران بی سر و صاحب بود کسی نبود که با این معضلات برخورد کند.
این مدیرعامل هتل به شأنیت هتل در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: در دنیا بحث اتحادیه های سراسری هتل ها به گونه ای است که جلوی تصمیمات دولت می ایستند و حتی پای رئیس جمهور را نیز وسط می کشند. نباید به سازمان میراث فرهنگی اجازه داد درباره هتلداران بدون گرفتن نظر جامعه هتلداران تصمیم گیری کنند.
رحیمپور همچنین پس از شنیدن پیشنهادات رییس بازاریابی بانک گردشگری مبنی بر پرداخت وام ۲۲ درصدی به هتلها و بسته کارتهای اعتباری و سایر خدمات خطاب به چیتی و سایر گروه کارشناسان این بانک گفت: بانک گردشگری یک بانک خصوصی است، که طرح ابتدایی آن مربوط به دولت هشتم است . در ابتدا قرار بود یک صندوق به جای این بانک تشکیل شود که بعدها تبدیل به بانک شد، هرچند سایه مشایی و بقایی این بانک را نابود کرد. حالا هم که این دوستان بانکدار هتل ساختهاند کار مهمی کردهاند و بخشی از اهدافشان محقق شده است؛ ولی واقعیت امر آن است که پول در ایران گران است، مگر میشود با بهره ۳۰ درصد در ایران هتل ساخت؟!
او درباره کارتهای اعتباری هم اظهار کرد: دعا میکنیم آقایان روحانی و اوباما با هم صلح کنند و کارتهای اعتباری مرسوم در دنیا استفاده شود.
وی افزود: این راههایی که بانک گردشگری برای طراحی و تهیه کارتهای اعتباری میرود، قبلا رفته شده و به نتیجه هم نرسیده است. باید توجه کنیم که این روزها حمل بیش از ۱۰۰ دلار به معنی در خطر انداختن امنیت شخصی است. از این رو مشکلات ما کم نیست. گردشگر به ایران می آید و می گوید بیش از ۱۰۰ دلار نمی توانم پول نقد با خودم جابجا کنم، چون این کار ناامن است ما هنوز در ایران کارت اعتباری بین المللی نداریم.
این فعال گردشگری یادآور شد: صندوق توسعه ملی حتی یک ریال به کسی نداده است. از طرفی ابتدا صندوق توسعه ملی تشکیل شد و بعد بانک گردشگری.بنابراین باید یک تضمینی وجود داشته باشد تا سرمایهگذار بتواند وام بگیرد. باید بانک گردشگری به دنبال منابع ارزان برود.
رحیمپور به سوابق ۲۰ سالهاش در صنعت گردشگری و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرد و افزود: آن موقعها با آقای جهانگیری (مدیر اکنون گروه مالی سمگا و بانک گردشگری) صحبت میکردیم که دنبال منابع ارزان باشد. بانک باید تضمین کند تا از منابع خارجی بتوان پول گرفت.
او سپس خطاب به هم صنفانش از آنها خواست که توقع زیادی با توجه به شرایط اقتصادی امروز از دولت نداشته باشند و یادآور شد: چگونه از دولتی که سازمانی با ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی تحویل گرفته می توان انتظار حمایت داشت.
رحیمپور همچنین پیشنهاد داد: تفاهمنامهای با بانک گردشگری برای آموزش و تامین منابع انسانی، بازسازی و بهسازی هتلها امضا شود تا شاید این همکاریها و تمایلها برای توسعه صنعت گردشگری به نتیجه برسد. حداقلش این است که وقتی جایی می رویم میگوییم یک بانک گردشگری در ایران داریم. این بانک در همه مجامع شرکت کرده و حتی اسپانسر شده است. ما می توانیم در هتلهای پنج ستارهیمان کارت اعتباری داشته باشیم و ذیحسابی آن را تضمین کند.