خاموشی: کنگره شعر مذهبی یک کار سازمانی نیست و به دست خود شعرا اداره می شود
گزارش هنر نیوز از آیین گشایش دبیرخانه کنگره شعر مذهبی و رونمایی از کتاب نخلستان؛/3/
خاموشی: کنگره شعر مذهبی یک کار سازمانی نیست و به دست خود شعرا اداره می شود
 
تاريخ : پنجشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۲۵
حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ضمن اشاره به تأثیرگذاری شاعرانی چون غلامرضا سازگار ابراز داشت: کنگره شعر مذهبی یک کار سازمانی نیست و به دست خود شعرا اداره می شود.

به گزارش خبرنگار هنرنیوز در این مراسم بعد پخش مستند کوتاهی از زندگی غلامرضا سازگار حجت الاسلام سید مهدی خاموشی گفت: با توجه به اینکه شعرا از اصلی ترین محور های مدیحه سرایی هستند؛ اين كنگره نیز به منظور، تربيت، عمق بخشيدن و افزايش تعامل بين شعراي آييني و مذهبي شکل گرفته و سازمان تبليغات اسلامي از هيچ حمايتي در زمينه تحقق اين هدف فروگذار نخواهد بود.

وي شعرا را يكي از مهترين اركان محفل هاي ديني برشمرد و گفت: ذاكران اهل بيت به دليل ارادت به برگزيدگان خدا و تلاش در زمينه انتشار افكار و انديشه هاي آنها از جايگاه ويژه اي برخوردارند.

اين مقام مسوول همچنين از نگارش 15 شرح بر صحيفه سجاديه امام سجاد(ع) طي دو سال گذشته خبر داد و گفت: سازمان تبليغات اسلامي اين كتب را درراستاي تحقق اهداف ذكر شده به زودي و با كيفيت مناسب منتشر خواهد كرد.

در ادامه از حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، علی انسانی، حجت الاسلام سیدمحمد زمانی و حجت الاسلام حسین فتحی دعوت شد تا برای تجلیل از غلامرضا سازگار به روی صحنه بیایند. و پس از دریافت هدیه غلامرضا سازگار گفت: اگر تجلیلی از من صورت گرفته به خاطر ارادت به اهل بیت بوده و بس، نه به خاطر شاعر بودنم چرا که شعر من بیش از نقطه قوت دارای ضعف است.

سازگار همچنین گفت: به یُمن وجود انقلاب اسلامی ما از رژیمی خلاص شدیم که در آن گفتن بسم الله در ابتدای شعرخوانی نوعی بی‌فرهنگی بود و رسیدن به نوری مثل انقلاب اسلامی در پی آن ظلمت، مایه افتخار است.

در ادامه مراسم حجت الاسلام سیدمحمد زمانی با اشاره به ویژگی شعری سازگار گفت: امروزه کمتر مداحی را می‌شناسیم که چند بیت شعر از سازگار حفظ نباشد و این مسئله کمی نیست و جای شکر دارد که شاعری داریم که درباره بسیاری از بزرگان اسلام شعر دارد و در واقع باید گفت مجموعه اشعار سازگار یک مفاتیح الحاجات برای شاعران است.

وی ادامه داد: ادبیات تعلیمی امروزه در کشور ما چندان مورد توجه نیست. ما در ادبیات تعلیمی شاعری مثل سعدی را داریم که دو کتاب او را اگر از ادبیات فارسی حذف کنیم، ما به نقص‌های جدی بر خواهیم خورد.

زمانی افزود: ویژگی اصلی شعر سازگار را باید حضور ادبیات تعلمی در شعر او به بهترین شکل ممکن دانست به نوعی که امروزه می‌توان «نخلستان» او را بهترین اثر برای ارائه استدلال‌های اسلامی به فرزندانمان بشماریم.

در پایان مراسم سعید حدادیان مداح اهل بیت(ع) گفت: در روایات آمده است که صائب بیش از 30 هزار بیت شعر داشته است اما تنها 4000 بیت از اشعار اوست که او را صائب کرده است و در مورد شهریار هم به نظرم انتشار کلیات وی بزرگترین ظلمی بود که به او رفت چرا که او با همه اشعارش نبود که شهریار شد و تنها بخشی از اشعار او بود که برای او اعتبار آورد و حالا باید به این فکر کنیم که اگر روزی بخواهیم از شعار سازگار نیز بخشی را دستچین کنیم چه اتفاقی خواهد افتاد.

وی ادامه داد: مهمترین موضوعی که سازگار را به عرصه شاعرانگی می‌کشاند قدرت الهام پذیری اوست و اگر نقدی نیز به او وارد باشد، مسئله پیرایش شعری اوست.

حدادیان در ادامه با اشاره به موضوع عدم تعریف صحیح از شعر آئینی گفت: همه گونه‌های شعری تعریف دارند و حدود آنها مشخص است اما در حوزه منقبت خوانی ما معذوریت‌هایی را نیز داریم. مثلا وجوه عاشقانه عزل را نمی‌توان روی منبر گفت و برخی واژه‌‌ها نیز تنها به خاطر کهن بودن نمی‌‌توانند در دستگاه شعری اهل بیت (ع) بنشینند. آنچه امروز ما به آن نیاز داریم تعریفی معقول از ادبیات و شعر آئینی است.
کد خبر: 29452
Share/Save/Bookmark