به گزارش هنرنیوز، در این کنسرت علاوه بر اهالي موسيقي و دوستداران اين هنر، مسئولاني چون حميد شاه آبادي(معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي)، سيد محمد ميرزماني(مديركل دفتر موسيقي) و علي ترابي(رئيس انجمن موسيقي) نيز حضور داشتند.
پس از اجرای آیاتی از قرآن مجید ارکستر سمفونیک تهران به رهبری نادر مرتضی پور سرود ملی کشورمان را اجرا کرد و پس از آن سید عباس سجادی به عنوان مجری کنسرت به روی سن آمد و ضمن خوشامدگویی به حاضران توضیحاتی را درباه این کنسرت ارائه کرد.
بعد از سخنان سجادی، ارکستر سمفونیک دو قطعه زیبا از زنده یاد حشمت سنجری را با عنوان«نیایش یزدان»با همراهی گروه کر و «افق بیکران» را که هر دو جزو قطعات بی کلام محسوب می شدند، اجرا کرد.
سجادی پس از این دو قطعه یکبار دیگر به روی صحنه آمد و اینبار از شاهین فرهت دعوت کرد تا به روی سن بیاید و درباره اسفندیار قره باغی که این برنامه برای تجلیل از او ترتیب داده شده بود، سخنرانی کند.
شاهین فرهت نیز پس از حضور در پشت میکروفن گفت: البته در کنسرت معمولا نباید صحبت کرد ولی گمان می کنم در حد ۳ دقیقه زیاد ایرادی نداشته باشد.
این موسیقیدان در ادامه تصریح کرد: تاریخچه موسیقی آوازی در زمینه موسیقی دستگاهی ایران به قرن های گذشته باز می گردد و سابقه ای طولانی دارد؛ اما در حوزه آواز ، موسیقی کلاسیک سابقه ای حدود ۸۰ تا ۱۰۰ سال دیده می شود که آواز آماتوری در این رشته شروع شد.
وی همچنین تصریح کرد: روند جدی تر آواز کلاسیک در ایران از حدود ۴ دهه قبل به این سو شکل گرفت و من همواره نام سه خواننده بزرگ را در این حوزه در حافظه ام داشته ام و از اجرای آنها نام برده ام. یکی از این خوانندگان اسفندیار قره باغی است که امشب برای تجلیل از او در این مراسم جمع شده ایم.
فرهت تاکید کرد: دومین خواننده ای که باید به آن اشاره کنم حسین سرشار است و سومین آنها را رشید وطن دوست می دانم. صداي هر سه اين خوانندگان خاطرات بسياري را براي مردم كشورمان تداعي مي كند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: تکنیک آوازی موسیقی کلاسیک به گونه ای است که در هر یک از گروه های صدایی مانند باس، باریتون و غیره خوانندگانشان شبيه یکدیگر می خوانند؛ اما در ایران به گونه ای است که معمولا پس از گذشت دقایقی از آغاز اجرا، شنونده می تواند این خواننده ها را تشخیص بدهد.اسفندیار قره باغی یکی از این خوانندگان است که مردم ایران پس از چند ثانيه اول صداي او را تشخيص مي دهند.
در ادامه برنامه رشید وطن دوست به روی صحنه آمد و در بخش آوازی با قطعه «پرواز ققنوس»به آهنگسازی امیر بکان ارکستر سمفونیک تهران را همراهی کرد. در حین اجرای این قطعه به قدری صدای میکروفن رشید وطن دوست پایین بود که در بیشتر دقایق اجرای این قطعه صدایش تحت تاثیر حجم بالای صدای ارکستر شنیده نمی شد.
سپس اسفنديار قره باغي در ميان تشويق هاي حاضران در سالن به روي صحنه آمد تا قطعه«پيروزي» ساخته علي رحيميان را اجرا كند. قره باغي نيز كه متوجه مشكل صداي ميكروفن خواننده شده بود از صدابردار خواست تا ولوم صداي او را بالاتر ببرد؛ با اين حال در طول اجراي اين قطعه نيز حجم صداي خواننده در حد مطلوبي قرار نگرفت.
در ادامه اركستر سمفونيك قطعه«ساحل ايمان» را به خوانندگي قره باغي و قطعه«بيداري اسلامي» را به خوانندگي اميد حجت(به زبان انگليسي) اجرا كرد. هر چند اميد حجت آهنگساز هر دو قطعه بود اما به نظر مي رسيد اركستر سمفونيك تهران مي توانست گزينه بهتري نيز براي خوانندگي بخش انگليسي اين كنسرت داشته باشد.
در اين بخش اركستر سمفونيك تهران به اشاره سيد عباس سجادي براي استراحتي كوتاه صحنه را ترك كرد و در اين بين حميد شاه آبادي معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به روي سن آمد تا سخنراني كوتاهي در اين فاصله زماني داشته باشد.
شاه آبادي در اين سخنراني كوتاه ضمن اشاره به برخي آثار ماندگار موسيقي در ايران، بر توجه بيشتر هنرمندان به المان هاي ماندگاري اين آثار تاكيد كرد و از آنها خواست تا در اين راستا گام بردارند.
در ادامه نماهنگي درباره اسفنديار قره باغي براي حاضران پخش شد؛ سپس براي تجليل از اين خواننده، با دعوت مجري برنامه حميد شاه آبادي، سيد محمدميرزماني(مديركل دفتر موسيقي) و وحيدي مهر(معاون اجتماعي شهرداري تبريز) به روي سن آمدند و ضمن تقدير از زحمات قره باغي لوح هايي را نيز به نشانه قدرشناسي به او تقديم كردند.
درپايان برنامه نيز اركستر سمفونيك تهران يكبار ديگر به روي سن آمد و قطعه«اي ايران» از ساخته هاي روح الله خالقي را به خوانندگي قره باغي اجرا كرد.
همچنین، حميد شاه آبادي معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كه در مراسم تجليل از اسفنديار قره باغي سخنراني مي كرد، گفت: نغمه ها و آواها و آهنگ هايي كه امشب شنيديم براي همه ما يادآور موسيقي متعالي بود كه همه جان ها را به سوي حق تعالي حركت مي داد.
شاه آبادي در اين مراسم كه اركستر سمفونيك تهران نيز در آن قطعاتي را اجرا كرد ، افزود: موسيقي كشور ما كه ريشه در آئين و فرهنگ مردم مان دارد و چنين موسيقي مي تواند ماندگار باشد كه در اين بستر شكل يافته و در همين فضا رشد يافته باشد.
وي همچنين تصريح كرد: امشب نيز ما از استاد بزرگواري تجليل مي كنيم كه نام و ياد و صداي او براي ما يادآور روزهاي شيرين و ايام خاصي است كه با صدا و موسيقي او روزهاي پرفراز و نشيبي را از سر گذرانده ايم. موسيقي استاد قره باغي نماد موسيقي متعالي است كه اين كشور به چنين موسيقي مي بالد؛ چرا كه موسيقي است كه از جان و دل ملت بر آمده و بر دل ملت نيز مي نشيند.
معاون هنري وزير ارشاد تاكيد كرد: اگر امشب براي ما خاطراتي تداعي مي شود از ماندگاري چنين موسيقي هايي است و اهالي هنر و فرهنگ و انديشه درباره ماندگاري چنين موسيقي هايي بايد بيانديشند؛ و اين نكته مهمي است كه چگونه اين ماندگاري را پس از اين همه سال در فضاي فرهنگي خودمان داريم.
شاه آبادي ادامه داد: بايد انديشيد چگونه بسياري از موسيقي هاي وارداتي امروزي شايد لحظاتي را براي ما به وجود بياورد اما اين ماندگاري را ندارد.