موسس چند موزه در آذربایجان‌غربی درگذشت
موسس چند موزه در آذربایجان‌غربی درگذشت
«علی کاروانی دیلمقانی»، باستان‌شناس پیشکسوت و موسس موزه‌های «ارومیه»‌، «خوی» و «کاخ - موزه قصر باغچه جوق ماکو» در سن ۷۲ سالگی درگذشت.
 
تاريخ : شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۷
به گزارش هنرنیوز؛ ابراهیم حیدری، مدیر پیشین اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی، درباره‌ وی اظهار کرد:‌ زنده‌یاد علی کاروانی نخست به عنوان آموزگار در آموزش و پرورش آذربایجان غربی خدمت دولتی خود را آغاز کرد، سپس با قبول شدن در رشته باستان‌شناسی در دانشگاه تهران مشغول تحصیل شد و پس از پایان دوره کارشناسی در سال ۵۲، به وزارت فرهنگ و هنر وقت منتقل و به سمت رئیس اداره فرهنگ و هنر شهرستان خوی (دومین شهر بزرگ استان) منصوب شد.

او ادامه داد:‌ کاروانی نقش مهمی در تشکیل و راه‌اندازی اداره شهرستان به ویژه کتابخانه عمومی آن زمان و موزه جدید خوی ایفا داشت و نسبت به حفاظت و مراقبت از بناها و آثار باستانی گسترده و بافت قدیمی ارزشمند آن شهر با جدیت گام برداشت.

وی افزود:‌ این باستان‌شناس پس از انقلاب ۱۳۵۷ در بخش کارشناسی اموال فرهنگی تاریخی ارشاد اسلامی به کار مشغول شد، تا اینکه در سال ۱۳۶۶ با تشکیل و آغاز فعالیت سازمان میراث فرهنگی کشور و ادغام و انتقال مسئولیت موزه‌ها و آثار باستانی از ارشاد اسلامی به سازمان میراث فرهنگی‌، زنده‌یاد کاروانی هم به سازمان میراث فرهنگی منتقل و با سمت و عنوان رئیس موزه‌های استان آذربایجان غربی همکاری خود را ادامه داد.

مدیر سابق پایگاه جهانی تخت‌سلیمان در ادامه با بیان این که مرحوم کاروانی در زمینه راه‌اندازی مجدد موزه‌های «ارومیه»‌، «خوی» و «کاخ - موزه قصر باغچه جوق ماکو» که به دلیل شرایط جنگ تحمیلی تعطیل شده بودند، با علاقه به همراه دیگر همکاران خود اقدام کرد. کار وی برای بازگشایی این مراکز فرهنگی نیازمند ثبت و ضبط وطبقه بندی حجم بسیار زیادی اشیای فرهنگی تاریخی ارزشمند بدست آمده از قاچاقچیان اشیای عتیقه که به شکلی سازمان یافته قصد خارج کردن آنها را از نواحی مرزی گسترده استان را داشتند، بود که او با نهایت دقت‌ و صداقت آن را انجام داد.

ایسنا نوشت:حیدری اظهار کرد: میزان آثار فرهنگی بدست آمده و ضبط شده به اندازه‌ای بود که سازمان میراث فرهنگی تصمیم گرفت با تهیه طرح توسعه موزه‌ی «ارومیه»‌، گنجینه‌ای مناسب و امن برای اشیای مذکور احداث کند که در نتیجه با نقشه‌ای که توسط مرحوم باقرآیت‌الله زاده شیرازی، معاون وقت سازمان و مهدی حجت رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی تهیه شد طرح و توسعه موزه ارومیه از ۷۰۰ متر مربع زیر بنا به ۳۵۰۰ متر مربع تهیه شد که آن را در طول چهار سال به صورت ضریبی اجرا کردیم.
کد خبر: 86422
Share/Save/Bookmark