حجت الله سیفی در گفتگو با هنرنیوز:
جشنواره فیلم کودک در راستای نیازهای کودکان نیست
یک کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران معتقد است «جشنواره فیلم کودک اصفهان» بیشتر از آن که بر اساس نیازهای کودک شکل گرفته باشد بر اساس حرکتهای سیاسی تنظیم شده است.
تاريخ : يکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۰
حجت الله سیفی کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد برگزاری بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان گفت:
متاسفانه جشنواره فیلم کودک و نوجوان در ایران یک «جریان» است نه یک «برنامه» و جریان آن هم در ایران بیشتر بر اساس حرکتهای سیاسی است نه بر اساس نیاز کودک ایرانی.لذا نباید خیلی انتظار داشته باشیم که جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان، سینمای پُربار، گسترده و قابل نمایش در سینماها باشد. چون این فیلم ها فقط ساخته می شوند تا در یک جشن سیاسی و سیاه کاری حضور داشته باشند.وگرنه جشنواره فیلم کودک و نوجوان جشنواره ای نیست که بخواهد جریان فرهنگی ایجاد کند. چون سالیان سال است که این جشنواره مثل شخصیت کودک مهجور است. همواره راجع به آن حرف می زنند ولی نه تنها برای آن برنامه ریزی ندارند بلکه آن را هم پیگیری نمی کنند.
کارگردان فیلم سینمایی« پسران جسور» ادامه داد: بهترین راهکار برای مدیران سینمایی کشور این است که اگر این دوستان می خواهند برای کودک فکری بکنند باید مجموعه ای از سالن های سینما را به اکران فیلم های کودک اختصاص بدهند و برای آن برنامه ریزی داشته باشند به گونه ای که این سالن ها همواره در طول سال فعال باشند.
وی که تا کنون چندین فیلم سینمایی اش در ژانر کودک هنوز رنگ پرده را به خود ندیده است یاد آور شد: فیلم هایی چون«سهم من از زندگی»،« بخاطر خواهرم» و« پسران جسور» از فیلم های من است که هنوز اکران نشدند و این اکران نشدن ها ، آدم را آزار می دهد. آنقدر در تولید و اکران فیلم های کودک اذیت می شوید که ترجیح می دهید دیگر به سراغ ساخت چنین فیلم هایی نروید.
اگر مدیریت سینمایی برنامه ریزی دقیقی برای سینما و بویژه سینمای کودک داشته باشد.باید وزارت ارشاد را موظف کند تا زمینه را برای آن دسته از فیلم هایی که هنوز اکران نشدند فراهم سازد.در حالی که وزارت ارشاد به هیچ عنوان برنامه ریزی در این مورد ندارد و اکران فیلم ها فقط بر دوش تهیه کننده فیلم است و این تهیه کننده است که باید حالا حالا بدود تا شاید بتواند فیلمش را اکران کند. چون مدیریت سینمایی توجه ای به کودک ندارد وچون توجه ای به کودک ندارند لذا به سینمای کودک به تهیه کننده فیلم کودک و به اکران فیلم کودک توجه ای نمی کنند.کارگردان فیلم سینمایی « جستجو در شهر» تصریح کرد: فیلم های کودک باید در وحله اول جذابیت داشته باشند بنابراین اگر فیلم عروسکی هم بسازیم که فاقد جذابیت باشد مطمئن باشید که بچه ها آنان را نخواهند دید و ترجیح می دهند فیلم هایی مثل «ارباب حلقه ها» یا فیلم« هری پاتر» را ببینند. بنابراین باید فیلمسازان در مسیر ذهنی بچه ها فیلم بسازند. این در حالی است که در برخی از شوراهای نظارتی و تصمیم گیران ما ، افرادی حضور دارند که گویا از سینمای کودک درک درستی ندارند و بیشتر به دنبال سینمای سهل و آسان می گردند.
کارگردان فیلم سینمایی« سهم من از زندگی» گفت: کودکان قصه ای را می پسندند که آن قصه همراه با حادثه و ماجراجویی باشد که از ریتم تندی هم برخوردار باشد. وقتی شما کودک را به قصه جذب کردید آنگاه است که می توانید محتوای فکری را به کودک ارائه دهید.
وی یکی از راههای زنده ماندن سینمای کودک را اختصاص سالن های سینما به این موضوع دانست و افزود:
معتقدم باید فیلم های کودک را همواره در سالن های سینماها حفظ کنیم نه اینکه اگر یک فیلم کودک طی یک هفته نتوانست به فروش خوبی دست پیدا کند بلافاصله آن را از سینماها حذف کنیم.باید همیشه فیلم کودک در سینماهای کشور حضور فعالی داشته باشد.کارگردان فیلم سینمایی« به خاطر خواهرم» ادامه داد:.باید فضایی ایجاد شود که همیشه فیلم های کودک در رسانه ها تبلیغ شوند، تبلیغ عامل مهمی برای دیده شدن اثر است.چگونه وقتی که ما می خواهیم انتخابات برگزار کنیم تبلیغات گسترده می کنیم تا مردم به پای صندوق های رای بیایند. پس باید برای فیلم ها هم همیشه تبلیغ گسترده داشته باشیم.
وی تصریح کرد:
مسئولین فرهنگی باید تکلیف خودشان را روشن کنند که آیا به بچه ها اهمیت می دهند یا خیر؟ اگر معتقدند جامعه فردا را همین کودکان می سازند پس باید از همین حالا به فکر تربیت و پرورش آنان باشند. بنابراین سینمای کودک به برنامه ریزی، پیگیری و بسیج فرهنگی نیاز دارد.این کارگردان پیشکسوت سینما با اشاره به «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» یاد آور شد: این کانون که یکی از وظایف اصلی آن فعالیت برای کودک و نوجوان است هیچ فعالیت مهمی در این زمینه ندارد و حتی سینمای کانون هم، فیلم های کودک را اکران نمی کند! به نظر می رسد در ایران نگاه به کودک ، سینمای کودک و خواسته های کودک تعطیل شده است.