به گزارش هنرنیوز، محمدرضا کارگر صبح امروز در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و آغاز هفتهی میراث فرهنگی در تالار حافظیه با اشاره به این که تا کنون موزههای ما در بهترین شکل خود، فقط برای بازدید آماده شدهاند، افزود: این در حالی است که هیچگاه به تأثیرات سیاسی و اقتصادی که میتوانستند در جامعه داشته باشند، توجه نشده است.
او تصریح کرد: موزهها باید از پوستهی کنونی خارج شوند و در جریان سیستم روزانهی مردم حضور یابند.
وی ادامه داد: تا کنون فکر میکردیم هدف از ساخت موزه، یک حجم و کالبد است؛ ولی به جریانی که موزه باید داشته باشد، توجه نمیشد.
کارگر گفت: در حال حاضر بسیاری از موزهها به ساختمان نیاز ندارند. آنها را در فضای باز ایجاد میکنند و تأثیرشان بسیار بیشتر از موزههایی است که در فضاهای بستهاند.
او تصریح کرد: از این به بعد توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هیچ مجوزی برای افتتاح موزه داده نمیشود مگر اینکه طرح محتوایی تأثیرگذاری داشته باشد و بتواند از روز افتتاح، ثمربخش باشد.
مدیر اداره کل موزهها تأکید کرد: موزهها باید تغییر محتوایی داشته باشند. نمیپذیریم که موزهها در قیومیت یک نفر یا یک گروه باشند.
او اضافه کرد: تلاش میکنیم از امسال در کنار شعار ایکوم، شعار «هر خانواده، یک موزه» را اجرایی کنیم، چون هر خانواده میتواند به جای قرار دادن ظروف کریستال در خانه، آثار و یادگارهای فرهنگی خانواده و حتا کشورش را در خانه قرار دهد.
کارگر اظهار کرد: هر خانوادهای که این کار را انجام دهد، به او کارت موزهداری داده میشود و نامش در سایت موزهداری کشور ثبت میشود.
مدیر اداره کل موزهها تصریح کرد: برای جاودانه شدن ادیان الهی نیز باید وارد موزه شوند.
وی بیان کرد: موزههای نسل پنجم به دغدغهی جامعه فکر میکند و فعالیت خود را بر این اساس ادامه میدهد و فقط به دغدغههایی که شامل حفاظت باشد تأکید نمیکند.
کارگر اظهار کرد: چنین اتفاقی در کشوری مانند استرالیا که با مشکل رشد نکردن جمعیت روبهرو است، رخ داده و آنها در موزههایشان بهدنبال راهی برای تولید مثل هستند.
معاون میراث فرهنگی نیز در این مراسم، هدف از برگزاری این هفته را توجه دادن مردم به حفاظت و صیانت از ارزشهای موزهداری عنوان کرد.
محمدحسن طالبیان گفت: این هفته، فرصتی برای برقراری پیوند بین مردم محلی، بناها و محوطههای تاریخی است.
وی با بیان این که میراث فرهنگی پایه و اساس تمام فعالیتها و تلاشهای یک ملت در تمامی ابعاد است، افزود: در سالیانی نه چندان دور به مناسبت هفته میراث فرهنگی شعاری متداول شد که بیانگر نیت تمامی دوستداران فرهنگ تاریخی و ایران اسلامی است.
طالبیان اضافه کرد: این شعار میگفت"آینده از آن ملتی است که گذشته خود را میشناسد" بنابراین گذشته نه برای افتخار فخر فروشی بلکه برای رسیدن به فردای بهتر است.
وی تأکید کرد: شناخت و آگاهی از میراث فرهنگی باعث میشود تمامی پروژههای ملی و توسعهای با حداکثر بهرهوری و کمترین خسارت مادی و معنوی مبتنی بر توسعه پایدار صورت پذیرد. بنابراین میراث فرهنگی خود سکاندار توسعه متعادل و پایدار است.