به گزارش هنرنیوز در این نشست نخست احمد علمشاهی با تشریح جایگاه چاپ در عرصههای گوناگون گفت: صنعت چاپ نقش بسیار مهم و به سزایی در عرصه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشورها دارد ودر تمام دنیا یکی از منابع بزرگ و اولیه محسوب میشود.
وی با بیان این مطلب افزود: صنعت چاپ دارای ابعاد بسیار گوناگون است و میتواند بسیار اثرگذار باشد لذا دفتر امور چاپ بر مبنای رسالتی که بر عهده دارد حمایت از این صنعت را بر عهده دارد.
وی به بیان گزارشی از عملکرد این دفتر در ۶ماه ماه گذشته پرداخت و گفت: امروز در کشور ۴۰۱۳ واحد چاپی فعال مستقر است و مشمتمل بر واحدهای گوناگون است از دیگر سو حدود ۲۰۰۰۰ نیروی فعال در واحدهای چاپی داریم، ما تقریبا در چهارسال اخیر رشد ۶۳ درصدی را شاهد بودیم یعنی علاقه مندان زیادی میخواهند در این صنعت فعالیت کنند.
علمشاهی با بیان اینکه اینکه هدف ما تشکیل زیرساختهای اساسی است اظهار داشت: صنعت چاپ برای اینکه بتواند رشد خوبی داشته باشد باید بتواند همه دستگاه هارا همراه کند؛ تلاش ما جلب حمایت مجلس شورای اسلامی و وزارت صنعت و معدن است که در این راستا تفاهم نامهای را با وزارت صنعت و معدن در اسفندماه سال گذشته منعقد نمودیم.
وی در ادامه از معافیتهای گمرکی یاد کرد و بیان داشت: طرح معافیت گمرکی و پروانه و تسهیلات اعطا شد و صندوق توسعه ملی را که نقش جدی در صنایع مولد دارد وارد عمل نمودیم و از سرمایه در گردش آن استفاده کردیم.
علمشاهی با اشاره به بحث شهرکهای صنعتی گفت: در راستای مشارکت با شهرکهای صنعتی، شهرک صنعتی قم هم ۲۰ درصد تخفیف را توانستیم لحاظ کنیم؛ گام بعدی اصلاح آیین نامهها بود تا بتوان با اصلاح آیین نامهها عرصه را شفافتر نمود و حمایت از بخش خصوصی صورت گیرد تا بدین وسیله مجوز چاپخانههای دولتی محدودتر شود.
مدیرکل دفتر امورچاپ به برگزاری نمایشگاهها اشاره نمود و گفت: بحث جشنوارههای ملی صنعت چاپ به طور جد در دفتر چاپ ارشاد پیگیری میشود و یکی از عرصههای رقابتی محصولات فرهنگی کشور است که از مجموعه اهدافی که برای این جشنواره شده است بحث تجلیل از خادمان این حوزه
” ایجاد رقابت سازنده و ارتقای کیفیت چاپ کشور، گسترش و تعمیق ارتباطات ملی صنعت چاپ و شتاسایی قابلیتهای چاپ و ایجاد نشاط و اتحاد و همدلی در صنعت چاپ از دیگر اهداف ما در این حوزه است “
است.
وی تصریح نمود: ایجاد رقابت سازنده و ارتقای کیفیت چاپ کشور، گسترش و تعمیق ارتباطات ملی صنعت چاپ و شتاسایی قابلیتهای چاپ و ایجاد نشاط و اتحاد و همدلی در صنعت چاپ از دیگر اهداف ما در این حوزه است.
وی افزود: امسال شورایی پیش بینی شد و در آن از صنوف مختلف دعوت شد تا در آن حضور یابند که ما در چند سطح در این راستا برنامه خواهیم داشت این جشن ۱۴ شهریور همزمان با سالروز ملی صنعت چاپ است.
علمشاهی همچنین به مسابقات تخصصی صنعت چاپ اشاره و تصریح کرد: این مسابقات همواره مورد اقبال بوده است و لذا از آنجا که ما همواره کوشیدهایم تا آثار فاخرمان برای عموم قابل استفاده باشد و یک سری از آثار را به عنوان نماد به مردم معرفی نماییم زیرا ایران در موقعیت خوبی در منطقه قرار دارد و ما نیز نگاه ویژه به این موضوع خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه این مسابقات میتواند مشتریان چاپ را اعم از ناشران و کارخانهها به تولید و کیفیت بیشتر سوق دهد گفت: این مسابقات در این راستا حرکت میکند و نشستهای تخصصی ویژه این موضوع را در آن لحاظ کردهایم.
وی افزود: اگر این آثار به سطح مطلوب برسد در ۳۰ استان کشور این رخداد را ادامه خواهیم داد و مبنای توجه ما به استانها قرار خواه گرفت ضمن آنکه اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان به متنخبین ارائه خواهیم کرد.
در ادامه این نشست فرشی فرید با اشاره به فعالیت دائمی دبیرخانه گفت: وجود چنین ساز و کاری سبب میشود تا برگزیدگان بتوانند تسهیلات مادی و معنوی داشته باشند و این ارتباط سبب میشود تا مشکلاتشان به صورت دائمی بررسی شود.
وی تصریح کرد: حوزه چاپ به دلیل اهمیتی که در اقتصاد کلان دارد تولیدکنندگان آن هم از اهمیت بسزایی برخوردار باشند.
وی اظهار داشت: ما در حوزه بسته بندی ۷۵ درصد تولیدات را داریم که حرکت خوبی در حوزه صنایع جهانی است لذا کشورها اگر بخواهند پیشرفت کنند باید بر روی صنعت چاپشان کار کنند.
فرشی فرید با اشاره به این موضوع که برگزاری مسابقات اهداف جدی منطبق با فضای چاپ دارد گفت: تشویق دست اندرکاران این حوزه و بهبود رونق اقتصادی و کاهش آلودگی و آسیب به محیط زیست از دیگر اهداف ماست.
فرشی فرید با اشراه به گروههای مرتبط با این پروسه عنوان نمود: گروه اول به بررسی فرآیندها و روشهای چاپی میپردازند، گروه دوم مدیریت پروژههای چاپی و گروه سوم گروه مسابقات دانشجویی و بسته بندیهای در بازار است.
وی در خصوص فرآیند برگزاری این مسابقه گفت: فراخوان این مسابقات در ۲۶ مردادماه اعلام و مهلت ارسال آثار ۲۶ شهریور است و داوریها تا ۸ مهر ادامه دارد و سپس جشن نهایی در خوزستان برگزار میشود.
در ادامه نشست رضایی با تاکید بر ضرورت تشکیل ستاد بحران گفت: باید ستاد بحران تشکیل دهیم تا بتوانیم که عضلات را شناسایی کنیم و درصدد رفع آنها برآییم لذا لازمه رسیدن به توسعه پایدار که از ضرورتهای جهانی است توجه و حمایت از صنعت چاپ است زیرا این صنعت از بزرگترین و محوریترین صنایع دنیاست.