اين پژوهشگر در اينباره گفت: «فرهنگ تشريحي ايسمها» شامل ۱۹۹۰ مدخل است كه به «ايسم» ختم ميشوند و در هر مدخل، تلفظ انگليسي، اصطلاح انگليسي و معناي فارسي آن آمده است.
او با اشاره به اينكه پيش از اين به زبان فارسي در زمينه «ايسمها» در ايران كتابي وجود داشت كه تنها ۴۰۰ عنوان از آنها را در خود جاي داده بود، اضافه كرد: در اين كتاب همه مدخلها به «گرايي» ختم ميشوند؛ زيرا در منابع و ترجمههاي ديگر از «ايسمها»، معاني مختلفي به كار رفته كه باعث تشتت ذهن خواننده شده است؛ اما من در اين كتاب سعي كردهام از پسوند «گرايي» براي هر مدخل استفاده كنم تا اين تشتت از بين برود.
عليزاده با اشاره به ويژگي مدخلهاي اين كتاب گفت: در هر مدخل كتاب به معناهاي مختلف آن اشاره شده، همچنين معناي آن را نيز بيان كردهام و سپس به اصول و ويژگيهاي مدخل پرداختهام و در نهايت هم كساني را كه در رابطه با آن مدخل نظريهپردازي كردهاند و يا در آن حوزه كاري انجام دادهاند، آوردهام. به طور مثال در مدخل ترورگرايي نام شخصيتهايي بزرگي را كه ترور شدهاند، ذكر كردهام و يا در مدخل ماركسيسم، ويژگيها و اصول مكتب ماركسيسم بيان شده و در برخي از آنها به روياروييهايي كه در طول تاريخ با هم داشتهاند، اشاره شده و آن را مورد بحث قرار دادهام؛ مانند ماركسيسم كه در مقابل كاپيتاليسم قرار ميگيرد. او افزود: براي هر مدخل شاهدمثالهاي عيني نيز ذكر شده است؛ چرا كه تا پيش از اين در ايران تنها به تعريف «ايسمها» توجه شده بود.
او ادامه داد: «فرهنگ تشريحي ايسمها» دو فهرست انگليسي و فارسي دارد و در ۶۵۶ صفحه به قيمت ۲۲هزار تومان در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه به تازگي از سوي انتشارات فردوس منتشر شده و به بازار كتاب آمده است.
عزيزالله عليزاده پيشتر، كتابهاي «بينش جلال آل احمد»، «تصحيح فرهنگ ششجلدي معين»، «خلاصه فرهنگ معين» و تصحيح آثاري از نويسندگان و شاعران قرن شش و هفت هجري را منتشر كرده است.