«ترکش لغزنده» با «آواز داوود» وارد کتابفروشیها شد
تاريخ : چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۵
دو رمان «ترکش لغزنده» و «آواز داوود» توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شدند.
رمان های «ترکش لغزنده» و «آواز داوود» به عنوان کتابهای جدید مجموعه «قفسه آبی» نشر چشمه به تازگی منتشر و راهی بازار نشر شدهاند. این کتابها عناوین ۶۹ و ۷۰ مجموعه مذکور هستند که آثار داستانی نویسندگان ایرانی را شامل میشود.
«ترکش لغزنده» رمانی به قلم آیت دولتشاه است و دومین رمان او محسوب میشود. این داستان نویس پیش از این رمان «این بازی کی تمام میشود؟» را با همکاری نشر چشمه به چاپ رساند و اولین کتابش نیز مجموعه داستان «خویش خانه» بود که توسط نشر افکار به چاپ رسید.
رمان «ترکش لغزنده» چند برهه و مقطع از زندگی یک خانواده ایرانی را به تصویر میکشد و چند دوره از دوران تاریخ معاصر از جمله جنگ تحمیلی را در بر میگیرد. داستان این رمان با اتکا به دو راوی روایت می شود.
در قسمتی از این رمان میخوانیم:
یاغیها روزهای آرامی را میگذرانند اما خان ناآرام است و فکر و ذکرش حرفهای آن شب امیرهوشنگ است. خان میداند امیرهوشنگ آدمی نیست که بیدلیل حرفی بزند. اگر یاغیها بلایی سر فراریها آورده باشند وای به حال روزهایی که به امید آمدن شان آواره کوهستان شده است. هیچ کدام از برادران خبری از سرنوشت فراری ها بعد از فرستادن شان به سلسله ندارند. آن روزها همزمان بود با حرکت خان و مردانش به دشت سیلاخور برای مقابله با قشون امیراحمدی. چه طور میشود یاغیها اماننامه خان و ملک التجار را نادیده گرفته باشند و آن سه نفر را دور از خانه و قبیله کشته باشند؟ هر چه دقیقتر میشود حقایق تلخ تری برایش آشکار می شود...
این کتاب با ۱۴۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۰۵ هزار ریال منتشر شده است.
کتاب هفتادم مجموعه «کتابهای قفسه آبی» هم «آواز داوود» نوشته قاسم شکری است. شکری نیز از داستان نویسان کشور است که کتابهای «زخمی روزگار»، «نقص فنی»، «بوی خوش تاریکی»، «مارمولکی را ماه بلعید» و «گانگستری از دیار حافظ» را در کارنامه دارد.
این رمان به سبک سیاه نویسی، نوشته شده و نویسنده در ابتدای آن، پیش از آغاز داستان نوشته است: این کتاب برای هرچه زشتی و پلشتی است.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
نیم ساعتی به همان حال کف قبر دراز کشیدم و به گذشته فکر کردم. چیز دندان گیری توی گذشته ام نبود، به غیر از چند تیله هفت رنگ، هزارتا کفتر کله معلق زن و کله معلق نزن، یک آفتابه سنگین مسی که تهش سوراخ بود و احتیاج به جوش کاربیت داشت و همیشه خدا بیکار و بیعار توی خاک باغچه افتاده بود، یک پنجه بوکس برنجی که پخهایش بس که به سنگ کوبیده بودم ساب رفته بود و به لعنت خدا نمی ارزید، یک نانچیکو سیاه رنگ نوارپیچی شده بدون زنجیر که حتا بروس لی هم نمی توانست با آن کاراته بازی کند، سه تا جوجه خروس که با تیر کمان سیمی چشم های شان را کور کرده بودم، یک خاطره گنگ و مبهم چندش آور توی زیرزمین، یک سنجاق زنگ زده میان دیزی آبگوشت.
این کتاب با ۱۶۴ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۲۰ هزار ریال منتشر شده است.