اختتامیه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با حضور وزیر ارشاد برگزار مي‌شود
خبرهايي از هفدهمين جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان
اختتامیه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با حضور وزیر ارشاد برگزار مي‌شود
 
تاريخ : شنبه ۱۰ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۱۸
مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود

به گزارش هنرنيوز از ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، در مراسم اختتامیه این جشنوار دکتر محمد حسینی وزیر ارشاد، حمید شاه آبادی معاون هنری وزیر، استاندار، فرماندار و جمعی از مسئولان استان همدان حضور خواهند داشت.

در اختتامیه هفدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان برگزیدگان بخش‌های مسابقه بین‌الملل، مسابقه ایران، نمایشنامه‌نویسی و رادیو تئاتر معرفی خواهند شد.

نمایش برگزیده تماشاگران نیز در مراسم اختتامیه معرفی خواهد شد.

اجرای موسیقی توسط گروه موسیقی کودکان و نیز اجرای یک نمایش کوتاه از دیگر برنامه‌های مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نواجوان همدان است.

گفتنی است این مراسم روز یکشنبه ساعت 10 صبح در مجتمع بوعلی سینای شهر همدان برگزار می‌شود.

هفدهمین جشنوراه بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان از 7 تا 11 مهرماه در همدان ادامه دارد.

کارگردان استرالیایی حاضر در جشنواره تئاتر كودك: جشنواره تئاتر کودک در همدان شگفت انگیز است

کارگردان استرالیایی نمایش "دو بعد زندگی او" گفت: «از اینکه به همدان آمدم ابراز خرسندی می‌کنم و از استقبال مردم هیجان زده شده‌ام، واقعاً جشنواره در همدان شگفت انگیز است.»

فلورا ایزه ویلسون در گفت‌وگو با ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان افزود: «همدان واقعاً قابیلت‌های برگزاری جشنواره را دارد و می‌تواند برای همیشه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را حفظ کند.»

وی ادامه داد: «اجرای تئاتر دو بعد زندگی او توسط صادق موسوی در دانمارک دیده شد و از همان جا برای آمدن به ایران دعوت شدم.»

ویلسون اظهار داشت: «تئاتر دو بعد زندگی او به مسائل روحی و عاطفی می‌پردازد که با روح مخاطبان ارتباط برقرار می‌کند و مخاطب هر طور که دوست دارد نسبت به موضوع واکنش نشان می‌دهد.»

وی در خصوص نحوه اجرای این نمایش گفت: «نمایش در فضایی کاملاً بسته و تاریک اجرا می‌شود و تمام وسایل موجود در آن با کاغذ تهیه شده است و از نور پروژکتور برای نورپردازی استفاده می‌شود.»

این کارگردان خاطر نشان کرد: «تئاتر ایران از سطح کیفی مطلوبی برخوردار است، اما می‌تواند با تلاش بیشتر بهتر از اینها خود را در جوامع بین‌المللی نشان دهد.»

نمایش دو بعد زندگی او به مدت 40 دقیقه در بلک باکس مجتمع فرهنگی بوعلی سینا به اجرا در می‌آید.

دبیر جشنواره تئاتر کودک کانادا: سالن‌های نمایشی تخصصی شود

دبیر جشنواره تئاتر کودک کانادا پیشنهاد کرد: «سالن‌های نمایشی تفکیک شده و تخصصی تئاتر در همدان احداث شود.»

کیت نیوبای در گفت‌وگو با ستاد خبري هفدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان ادامه داد: «سالن‌های خاص نمایش‌های نوجوان، درام، آماتور، مدرسه‌ای، حرفه‌اي و نمایش‌هایی که در آن از هنرپیشه‌های کودک و نوجوان استفاده می‌شود به صورت مجزا و تخصصی راه اندازی شود.

داور بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان در خصوص جشنواره گفت: «مورد جالب توجهی که در این جشنواره وجود داشت همکاری هنرمندان ایرانی و آلمانی در یک گروه تئاتر بود و ان موضوع برایم حیرت انگیز بود.»

نیوبای توضیح داد: «فکر می‌کنم با همکاری‌هایی که در استان همدان وجود دارد شرایط جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ایران در سال‌های آینده بهتر می‌شود.»

وی بیان داشت: «مورد دیگر ارتباط بین هنرمندان کشورهای مختلف در جشنواره است که نه فقط به توسعه تئاتر منجر می‌شود بلکه می‌تواند در توسعه ارتباطات ما مؤثر باشد. جشنواره ما را قادر می‌سازد با هم کار کنیم و می‌توانیم هم دیگر را بهتر بفهمیم. ما می‌توانیم با ارتباطاتی که با هم برقرار می‌کنیم سبب توسعه و پیشرفت ارتباطاتی شویم.»

وی در خصوص تفاوت جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ایران و کانادا گفت: «ما جشنواره را براساس فرهنگ‌هایمان برنامه‌ریزی می‌کنیم و این می‌تواند در اجرای جشنواره‌ها تفاوت ایجاد کند.»

نیوبای اظهار داشت: «کانادا یک هزار سال قدمت دارد و قدمت شهری که ما در آن زندگی می‌کنیم 100 سال است. بنابراین وقتی ما از آنجا به همدان می‌آییم و مكان‌های باستانی را می‌بینیم، برایمان غیر قابل تصور و جالب است. اینها چیزهایی است که من هیچ وقت نتوانستم ببینم. ایستادن روی زمین‌هایی که اولین تمدن‌ها را دارد برایم حیرت انگیز است و نمی‌توانم احساساتم را به تصویر بکشم.

چیستا یثربی: جشنواره تئاتر کودک امسال خلاق‌تر شده است

داور بخش بین‌الملل هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان گفت: «اگر بخواهم ویژگی جشنواره امسال را بیان کنم، خلاقیت است.»

چیستا یثربی در گفت‌وگو با ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان افزود: «از گروه‌های ایرانی گرفته تا گروه مالزیایی، تا کار تک نفره و شگفت‌انگیز لاریموسا و کار مشترک ایران و آلمان همگی دست به تلاش‌هایی زده‌اند که در جشنواره‌های کودک دیگر معمولاً چنین ریسک‌هایی دیده نمی‌شود.»

یثربی ادامه داد: «گروه‌های جشنواره تئاتر کودک امسال مخاطب خود را از دایره کودک به نوجوان هم انتقال داده بودند و این یکی از نکات بارز و مثبت جشنواره بود.»

وی همچنین گفت: «یکی دیگر از ویژگی‌های جشنواره امسال استفاده از راهنماهای آموزش دیده بود که علی رغم تسلط به زبان‌های مختلف، نوع برخوردها و روابط عمومی بسیار مناسبی داشتند چنانکه گویی مدت‌ها تمرین کرده بودند. راهنماها در تمام قسمت‌ها حضور دارند و این خصوصاً برای میهمانان خارجی بسیار لازم است.»

داور بخش مسابقه ایران جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان بیان داشت: «برای من یکی از مهمترین و جذابترین نکات این جشنواره تنوع کارها بود. امسال از نظر تنوع کارها پیشرفت بزرگی کرده‌ایم.»

وی اظهار داشت: «من در جشنواره‌های تئاتر کودک بسیاری شرکت کرده‌ام و معمولاً کارها با مضامین اخلاقی و تربیتی روی صحنه می‌رود، اما در این جشنواره نوعی آشنایی‌زدایی از مفهوم تئاترکودک صورت گرفته بود و گاهی تماشاگر آنچنان درگیر مفاهیم عجیب و غریب ذهن نویسنده نمایش می‌شد که فکر می‌‌کرد این کار به طور عمدی صورت گرفته است و کودک و نوجوان باید برخلاف آنچه که تا امروز آموخته است نیز فکر کند، مفاهیمی همچون مرگ، تنهایی، جدایی، عدم پیدا کردن دوست و هم صحبت و ... از سوژه‌های نمایش‌های امسال بود که طرح آنها در حوزه کودک و نوجوان بسیار دشوار است.»

یثربی ادامه داد: «من در تمام بخش‌ها می‌دیدم که کارگردانان دست به ریسک‌هایی می‌زنند و تماشاگر را هم با موضوع نمایش شریک می‌کنند.»

وی همچنین در خصوص حضور مصطفی رحماندوست به عنوان دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بیان داشت: «وجود آقای رحماندوست یکی از محاسن جشنواره است، به این دلیل که وی تنها دبیری است که مدام در تکاپو و فعالیت است. تئاترها را می‌بیند، خارجی‌ها را دعوت می‌کند و پای حرف جوان‌ترها می‌نشیند. رحماندوست از بخش کودک شاعرانه وجودش برای جذب تمام آدم‌های جشنواره استفاده می‌کند و این یکی از دلایل صمیمیت افرادی است که در هفدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور دارند.»

وی افزود: «ای کاش دبیران دیگر ما هم در سایر بخش‌های تئاتر یاد می‌گرفتند که مانند رحماندوست رفتار کنند. جریان سیالی بین رحماندوست و جشنواره تئاتر کودک و نوجوان وجود دارد که جشنواره را به مفهوم جشن نزدیک کرده است.»

داوود كيانيان: براي كار كردن تئاتر كودك بايد كودك درونمان را زنده كنيم

داوود كيانيان گفت: «جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان به خوبی برگزار شد و غیر از این هم انتظار نمی‌رفت، چرا که کودکان و نوجوانان زیادی برای دیدن نمایش به سالن‌ها آمدند و این نشان دهنده علاقمندی همدانی‌ها به هنر تئاتر است.»

داوود کیانیان در گفت‌وگو با ستاد خبري هفدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان با اشاره به اینکه جشنواره بستر مناسبی برای ترویج تئاتر کودک و نوجوان در کشور است خاطرنشان کرد: «اگر جشنواره به طور مستمر و با هدف آشنایی کودکان با تئاتر برگزار شود، می‌تواند بستر مناسبی برای رشد تئاتر کودک در کشور شود، اما اگر از این بستر استفاده کافی نبریم و پرداختن به تئاتر کودک و نوجوان صرفاً به روزهای جشنواره ختم شود، هرگز نمی‌توانیم تئاتر کودک به معنای واقعی کلمه داشته باشیم.»

کیانیان درخصوص محل برگزاری جشنواره نیز گفت: «اینکه جشنواره در کجا و کدام شهر برگزار شود مهم نیست، مهم این است که خلاقیت کارشناسانه وجود داشته باشد، چرا که اگر خلاقیت کارشناسانه وجود داشته باشد تئاتر در هر کجا باشد موفق خواهد بود.»

وی اظهار داشت: «در ایران فرهنگ نمایشنامه‌خوانی آن هم در حوزه کودک و نوجوان وجود ندارد و ناشران نیز جرات انتشار نمایشنامه را ندارند که اگر ما بتوانیم این معضلات را حل کنیم، قطعاً می‌‌توانیم مشکلات تئاتر کودک را نیز حل کنیم.»

وی در پایان گفت: «اگر قرار است برای کودکان کار کنیم باید کودک درونمان را زنده کنیم تا همانند آنان به آرزوهایشان نگاه کنیم.»

رئیس خانه تئاتر فرانکفورت: تئاتر زبان بین‌المللی است

داور بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر کودک و رئیس خانه تئاتر فرانکفورت گفت: «ممکن است من متوجه کلماتی که در نمایش‌های ملل مختلف بیان می‌شود، نشوم اما تئاتر زبان بین‌المللی است و از این طریق نمایش را می‌فهمم چرا که هنر بهترین راه فهمیدن یکدیگر است.»

گوردون وایژن در گفت‌وگو با ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان ادامه داد: «بچه‌ها فقط عشق و محبت را می‌فهمند و در مقابل عشق، محبت ارائه می‌کنند و این تنها چیزی است که باید ما بزرگترها از بچه‌ها یاد بگیریم. عملاً باید این زبان فرهنگ باشد.»

وی گفت: «انتظار داریم بچه‌ها زبان هنری ما بزرگترها را بفهمند و اگر ما را نفهمند زبان تئاتر را نمی‌فهمند به همین خاطر انتظار داریم بچه‌ها بیشتر از اینها به تئاتر راه پیدا کنند.»

وی بیان داشت: «در هنر ما با زبان بچه‌ها را صحبت نمی‌کنیم. ما زبان هنر را مثل شعر سرودن و نیز از طریق عکس‌ها و تصاویری که به آنها ارائه می‌دهیم بیان می‌کنیم. بچه‌ها می‌توانند بفهمند و لمس کنند. بچه‌ها شعر را می‌فهمند.»

وایژن افزود: «نمایش‌هایی که در جشنواره تئاتر کودک همدان می‌بینم در کار بعدی من در فرانکفورت تاثیر خواهد گذاشت و این از تاثیرات فرهنگ‌های مختلف روی ما است به طوری که ملت‌ها و فرهنگ‌های دیگر را به عنوان عضوی از اعضای فرهنگ خودمان می‌دانیم بدون اینکه از فرهنگمان خارج شویم.»

وی در خصوص برگزاری جشنواره تئاتر کودک در همدان گفت: «مهمان نوازی‌های شما واقعاً من را شگفت زده کرده است و تشکر می‌کنم که ما را به این محفل فرهنگی هنری دوستانه دعوت کردید. تمام لحظات ما در اینجا رضایت بخش بوده است.»

وی گفت: «انتظار داریم بچه‌ها زبان هنری ما بزرگترها را بفهمند و اگر ما را نفهمند زبان تئاتر را نمی‌فهمند به همین خاطر انتظار داریم بچه‌ها بیشتر از اینها به تئاتر راه پیدا کنند.»

هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان 7 تا 11 مهر ماه در همدان در حال برگزاری است.









کد خبر: 18111
Share/Save/Bookmark