سید محمدعلی اقبال (واحدی) مجری برنامههای تلویزیونی از قبیل «سفرنامه صبا» (برنامه صبح بخیر ایران) و «مستقیم آبادی» از تدوین سفرنامههایش در قالب یک مجموعه مکتوب تحت عنوان «واحدی» خبر داد و گفت: من این مجموعه را با پاسخ به سئوالی شروع کردهام که زیاد از من پرسیده میشود و آن این است که چرا به شما که فامیلیتان «واحدی» است، میگویند «اقبال» من در این کتاب بعد از پاسخ به این سئوال و معرفی اجمالی خودم، سفرهای تلویزیونی که داشتهام و همچنین سابقه کارم را توضیح دادهام.
وی افزود: همچنین به خاطر اینکه فقط از قدیم صحبت نشود، ما با این سفرنامهها بازی و به نوعی آنها را با هم تلفیق کردهایم؛ یعنی از سفرهای قدیم رفتهایم به سفرهای جدید و از سفرهای جدید برگشتهایم به سفرهای قدیم تا هم مخاطبانی که «سفرنامه صبا» را یادشان است و هم مخاطبانی که با «مستقیم آبادی» و یا برنامههای دیگر ارتباط بیشتری دارند، در فضای کلی کار قرار بگیرند.
واحدی اضافه کرد: در جلد اول ۴ سفر پیاده شده است؛ ما از سفر به مشهد مقدس در سال ۱۳۷۴ شروع کردهایم و بعد از آن سفرنامه نیشابور در سال ۱۳۸۷ را پیاده کردهایم و بعد به معرفی همکاران قدیم و سپس معرفی اجمالی یک انیمیشن با محوریت ایرانگردی و با عنوان «همسفر» پرداختهایم. در ادامه سفرنامه کردستان شامل کامیاران و روستای پالنگان در سال ۱۳۸۹ آمده و سپس سفرنامه اصفهان در سال ۱۳۹۰ شامل سفر به کاشان و دیدار از جشنواره «لالههای واژگون» آمده است.
این مجری تلویزیون گفت: بیشتر عکسهای جلد اول این کتاب را از تصاویر تلویزیونی گرفتهام و همه نوشتهها و مطالب و حتی تایپ کتاب، کار خودم است و فقط یک نفر آن را برای من ویرایش کرده است. سعی کردهام کتاب را با نثری بسیار محاورهای که برای همگان قابل فهم باشد، بنویسم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از سبک خاصی در تدوین این سفرنامهها استفاده کرده است؟ تاکید کرد: خیر. من اصلاً به هیچ سفرنامهای برای تدوین مجموعه خودم نگاه نکردهام.
واحدی که قصد دارد به صورت ناشر - مولف این کتاب را به چاپ برساند، گفت: من خودم مدیر انتشارات «مژان نشر» هستم و همه کارهایش را در این موسسه انتشاراتی انجام دادهام. آنطور که تا الان پیش رفتهام و ۴ سفر ما ۲۰۰ صفحه شده است، فکر میکنم کل این مجموعه که شامل بیش از ۱۰۰ سفر است، به ۴۰ تا ۵۰ جلد برسد.