سعید ابوطالب در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد:
رنگین کمانی از فیلمهای مستند در جشنواره مقاومت
عضو هیات انتخاب فیلم های مستند جشنواره بین المللی فیلم مقاومت خبر داد نیمی از فیلم های ارسالی به این بخش از ساختار بسیار خوبی برخور دارند و این جشنواره، رنگین کمانی از فیلم های مستند محسوب می شود.
تاريخ : شنبه ۱۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۱
سعید ابوطالب کارگردان و تهیه کننده فیلم های مستند و عضو هیات انتخاب فیلم های مستند سیزدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت در گفتگو با هنرنیوز در مورد انتخاب فیلم های مستند گفت: بیش از ۲۳۰ فیلم مستند کوتاه و بلند به بخش مسابقه فیلم های مستند این جشنواره ارسال شد که تمامی این فیلم ها از سوی یک هیات ۵ نفره مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت، تعدادی از این فیلم ها برای جشنواره انتخاب شدند.
وی افزود: خوشبختانه بیش از نیمی از ۲۳۰ فیلمی که به بخش فیلم های مستند جشنواره مقاومت ارسال شده از ساختارخیلی خوبی برخوردار بودند.این درحالی است که فیلم های مستندی که امسال به جشنواره فیلم مقاومت رسیده، فیلم های بسیارمتنوعی است که موضوعات مختلفی را شامل می شود.ما در میان فیلم های ارسالی شاهد فیلم هایی با موضوعات جهان اسلام و موضوع مقاومت کشور سوریه و جریان های سلفی و تکفیری از سوی فیلمسازان ایرانی بودیم که به صورت مستقل و بدون حمایت تلویزیون و دستگاه های دولتی به کشور سوریه سفر کردند و به صورت جسورانه و شجاعانه اقدام به ساخت فیلم های خیلی خوبی در این زمینه کردند.
ابوطالب ادامه داد: یکسری از فیلم هایی که به بخش مستند جشنواره فیلم مقاومت ارسال شده با موضوع دفاع مقدس بوده و تعدادی از آنان نیز مربوط به موضوع هسته ای و مقاومت مردم در برابر تحریم ها و ترورهایی در حوزه هسته ای بوده است. همچنین بخشی از فیلم های دیگر نیز با موضوع ترورهای منافقین و اضمهلال پادگان اشرف بوده است. به طور کلی می توان گفت که فیلم های مستند امسال جشنواره فیلم مقاومت، رنگین کمانی از فیلم های مستند بوده است.
عضو هیات انتخاب فیلم های مستند جشنواره فیلم مقاومت تصریح کرد: نگاه هیات انتخاب فیلم های مستند مثل هر جشنواره دیگری، تاکید بر روی دو شاخصه اصلی جشنواره بود. اول ، نگاه «محتوایی» به فیلم های ارسالی بود به گونه ای که این فیلم ها باید در چارچوب جشنواره می بودند که متاسفانه یکسری از فیلم های ارسالی به جشنواره ، هیچ سنخیتی با موضوع جشنواره فیلم مقاومت نداشتند و شاخصه دوم ، بحث« ساختاری» بود و هیات انتخاب به ساختارفیلم های ارسال شده توجه ویژه ای داشت تا این فیلم ها از ساختار مناسب و به روزی برخوردار باشند.
این کارگردان و تهیه کننده فیلم های مستند خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد از فیلم های ارسالی به بخش مستند جشنواره فیلم مقاومت با استانداردهای جهانی همخوانی داشتند که به بخش مستند جشنواره راه یافتند.
وی با بیان اینکه بخش مستند جشنواره فیلم مقاومت دارای چند بخش از جمله بخش بین الملل ، بخش نگاه ویژه و بخش مسابقه است و سقفی برای راهیابی فیلم ها برای ورود به این بخش ها وجود ندارد گفت: هر فیلمی که با مشخصات فنی، تکنیکی و محتوایی این بخش از جشنواره همخوانی داشت می توانست به جشنواره راه پیدا کند.
عضو هیات انتخاب فیلم های مستند جشنواره فیلم مقاومت افزود: حُسنی که جشنواره فیلم مقاومت دارد این است که یک جشنواره «موضوعی» در موضوع «مقاومت» است – هر چند که مقاومت خودش یک موضوع بسیار گسترده ای است – این درحالی است که موضوع مقاومت یک بحث تخصصی است که می تواند به نوعی یک آسیب هم محسوب شود.چرا که در نگاه اول ممکن است این تصور ایجاد شود که آثار ساخته شده در این زمینه خیلی زیاد نباشند. ولی برخلاف انتظار خیلی ها و خود من که سال ها در هیات انتخاب جشنواره های موضوعی مختلف داور بودم. خوشبختانه حدود ۲۳۰ فیلم مستند به این جشنواره ارسال شد که آمار خیلی خوبی است.ضمن اینکه جشنواره فیلم مقاومت شامل بخش های داستانی، فیلم بلند ، کلیپ و بخش های دیگری هم می شود که حضور فیلم های بسیار زیاد دراین جشنواره ، جای بسی امیدواری است.
این فیلمساز کشورمان ادامه داد: خوشبختانه ما در سالهای اخیر شاهد حضور نسل جدیدی از فیلمسازان مستند هستیم که با امکانات مالی خود و با ایمان و تعهد در کشورهای مختلف همچون لبنان، سوریه ، عراق ، الجزایر، تونس ، لیبی و برمه فیلم ساختند. این فیلم ها نشاندهنده حضور نسل جدید فیلمسازان به عرصه مستند است که با هزینه ها و ابزارهای شخصی و به صورت متعهدانه وارد این عرصه شدند.درحالی که سال ها قبل، فیلم های مستند با حمایت دستگاه های دولتی ساخته می شدند اما حالا ما شاهد حضور ده ها تهیه کننده شخصی در عرصه تولید فیلم های مستند هستیم که این اتفاق می تواند اتفاق بسیار خوب و مبارکی برای کشور باشد.