قطب‌الدین صادقی از وضعیت هزینه گروهش نگران است
تئاتری با موضوع داعش
قطب‌الدین صادقی از وضعیت هزینه گروهش نگران است
قطب‌الدین صادقی در تدارک اجرای نمایش بی‌کلام «عزیز شنگالی» با موضوع داعش در جشنواره سی‌وسوم تئاتر فجر اجرا است، اما از وضعیت هزینه گروه‌هش نگران است.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۹
این کارگردان با سابقه تئاتر با اشاره به شرایط دشوار آماده‌سازی این نمایش برای شرکت در جشنواره تئاتر فجر گفت: هشت روز دیگر تا برگزاری جشنواره مانده اما هنوز کمک‌هزینه‌ای پرداخت نشده است، در حالی که نمایش من فقط یکصد دست لباس دارد؛ از ماسک، دکور و موسیقی آن دیگر چیزی نمی‌گویم.

او ادامه داد: به برگزارکنندگان جشنواره احترام می‌گذارم و شرایطشان را درک می‌کنم، اما این بی‌پولی، فرهنگ و هنر ما را نابود می‌کند.

قطب‌الدین صادقی که این نمایش را با گروه پرشماری از بازیگران تمرین می‌کند، با ارایه توضیحاتی درباره این اثر نمایشی افزود: نمایش «عزیز شنگالی» را تابستان امسال نوشتم که با همراهی 70 بازیگر اجرا خواهد شد. البته اجرا شدن این نمایش منوط به تأمین منابع مالی از طرف مدیران جشنواره است که در غیر این صورت یا با همان لباس تمرین روی صحنه می‌رویم یا کلا انصراف خواهم داد.

این کارگردان درباره این نمایش توضیح داد: «عزیز شنگالی» داستانی واقعی از کودکی است که پنج شبانه‌روز در بیابان گم می‌شود و وقتی سر از بخشی از کشورعراق درمی‌آورد چشمانش به دلیل گرسنگی و تشنگی و شدت نور آفتاب کور می‌شود، در این نمایش جنگ ویرانگر داعش علیه زنان و کودکان نشان داده می‌شود.

او اضافه کرد: قصد داشتم این نمایش را که به صورت بدون کلام و تنها با حرکت بازیگران با صحنه‌های دراماتیک اجرا می‌شود به صورت میدانی کار کنم، اما در حال حاضر تصمیم گرفتم آن را که برای اولین بار اجرا می‌شود، در تالار وحدت روی صحنه ببرم چون کنترل 70 بازیگر در سرما یا باران شرایط سختی را پیش خواهد آورد.

به گفته این کارگردان، «عزیز شنگالی» که از شنگال شروع می‌شود و به کوبانی و شیرزنان این منطقه ختم می‌شود دارای موسیقی زنده هم هست و متن آن توسط مسوولان خوانده شده که مورد رضایت بوده است.

صادقی با اشاره به داستان این نمایش تأکید کرد: خشونت، تجاوز یا هر صحنه آزاردهنده دیگری که در این نمایش وجود دارد با راهکارهایی به شکلی هنری نشان داده خواهد شد چرا که نفس خشونت را از بُعد دیگری نمایش می‌دهیم.

این کارگردان درباره نمایش «مروارید» که به نویسندگی او در بخش تازه‌های جشنواره تئاتر فجر پذیرفته شده است، گفت: این نمایش درباره حمله مغول به ایران است که برای اولین بار اجرا می‌شود.

وی اضافه کرد: این نمایش را برای رساله سروش طاهری که از بازیگران گروه هم است نوشتم و از آنجا که او خیلی دلبسته این نمایشنامه بود به ذوق و علاقه او برای اجرای این کار احترام گذاشتم که البته آنچه دیده‌ام به نظر می‌رسد، نمایش خیلی خوبی شده است.

او ادامه داد: نمایش «مروارید» خشونت ویرانگر اقوام مهاجم به این سرزمین و به باد دادن شرف، غیرت، ثروت و ناموس را نشان می‌دهد چرا که ما همه مسوولیم تا نشان دهیم که در این دوره (حمله مغول) که حوادث حیرت‌انگیزی هم دارد چه بر سر این سرزمین آمده است.

صادقی با اشاره به اینکه در حوزه‌های ادبیات، فیلم و تئاتر توجه بسیار کمی به این دوره تاریخی شده است، گفت: این در حالی است که بسیاری از بچه‌های ما اسیر تکرار بی‌رنگ و بو و بی‌خاصیت نمایشنامه‌های خارجی هستند و یک ذره سرزمین، تاریخ و لیاقت‌های خودشان را نمی‌شناسند.

این کارگردان و بازیگر با بیان اینکه «مروارید» دومین اثر اوست که به نوعی به حمله مغول اشاره دارد، افزود: در سال‌های اخیر تلویزیون، سینما و صحنه‌های تئاتر ما از تاریخ، فرهنگ و هنر ایرانی خارج شده و همه به راحتی گم شده‌ایم.

قطب‌الدین صادقی در ادامه این گفت‌وگو به نمایش دیگری که قصد داشت اردیبهشت‌ماه امسال اجرا کند،‌ اشاره و اظهار کرد: این نمایش را در جشنواره فجر سال گذشته اجرا کرده بودم که درباره تجارت با کشور چین بود و می‌خواستم به عنوان یک تئاتر روحوضی آن را نمایش دهم که رئیس سابق مرکز هنرهای نمایش (حسین طاهری) جلوی آن را گرفت.

او افزود: همچنین قصد داشتم «آخرین رویای رستم» را روی صحنه ببرم که هنوز تصویب نشده و جوابی برای آن نگرفته‌ام. این نمایش به روز آخر زندگی رستم برمی‌گردد که توسط برادر خود کشته می‌شود.
کد خبر: 78331
Share/Save/Bookmark