"خاطرات حبيب‌الله عسگراولادي" از نهضت امام(ره)
"خاطرات حبيب‌الله عسگراولادي" از نهضت امام(ره)
 
تاريخ : يکشنبه ۲۱ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۲۷
كتاب "خاطرات حبيب‌الله عسگراولادي" با تدوين سيدمحمد كيميافر منتشر شده است. راوي كه اواخر آذر سال 1357 در نوفل‌لوشاتو و نزد امام(ره) به سر مي‌برده، در خاطراتش به حوادث روزهاي پيش از بازگشت ايشان به ايران و تشريح سخنراني‌هاي هر روز امام(ره) پرداخته است.

به گزارش هنر نیوز به نقل از ايبنا اين اثر در 7 فصل با عناوين در بستر زمان، همراه با نهضت حضرت امام‌(ره)، حضرت امام خميني‌(ره) و فاجعه مدرسه فيضيه قم، قيام 15 خرداد، علما و هيات مذهبي پس از 15 خرداد، تبعيد حضرت امام(ره) و واكنش هيات‌هاي موتلفه و ادامه مبارزه در زندان تدوين شده است.

بر اساس اطلاعات كتاب، حبيب‌الله عسگراولادي در سال 1326 مبارزات سياسي‌اش را آغاز كرده و براي اولين‌بار در همين سال به دليل شركت در راهپيمايي ضدصهيونيستي دستگير شده است.

وي كه از بنيان‌گذاران هيات‌هاي موتلفه اسلامي بوده، در سال 1343 به بهانه مشاركت در به هلاكت رساندن حسنعلي منصور، نخست‌وزير وقت حكومت شاه خائن دستگير و به حبس ابد محكوم مي‌شود.

در صفحه 167 اين كتاب درباره ترور حسنعلي منصور آمده است: "يك گروه 6 نفره شامل شهيد عراقي، شهيد اندرزگو، شهيد صادق اماني، شهيد محمد بخارايي، شهيد مرتضي نيك‌نژاد و شهيد رضا صفارهرندي بودند كه برنامه ترور حسنعلي منصور را در روز اول بهمن و همزمان با روز 17 رمضان و جنگ بدر، طراحي كردند و طرحشان را "بدر" ناميدند. اين افراد به دليل اين كه احتمال مي‌دادند از ميدان بهارستان بر نگردند، نوار 20 دقيقه‌اي را با صداي شهيد بخارايي مبني بر چرايي خستگي از راه‌هاي ديگر و انتخاب مبارزه مسلحانه پُر كردند. در بخشي از نامه خود به مسوولان رژيم پهلوي نيز نوشتند، ما منحصر شديم به اين كه اين راه را بايد انتخاب كنيم. زيرا مرجع تقليد ما مورد اهانت قرار گرفته و تبعيد شده است."

عسگراولادي كه اواخر آذر سال 1357 در نوفل‌لوشاتو در فرانسه و نزد امام (ره) به سر مي‌برده، در آخرين بخش‌هاي خاطراتش علاوه بر اشاره به برخي از حوادث روزهاي پيش از بازگشت امام خميني‌(ره) به ايران، به تشريح سخنراني‌هاي هر روز ايشان، حدود يك ساعت قبل از نماز و در فضاي چمن مقابل منزل و پاسخگويي ايشان به سوالات حاضران مسلمان و غيرمسلمان پرداخته است.

كتاب "خاطرات حبيب‌الله عسگراولادي" با تصاويري از مبارزات و همرزمان وي و 41 سند از ساواك به پايان زسيده است.

اين كتاب در قطع وزيري و 324 صفحه، با شمارگان 2000 نسخه و بهاي 46 هزار ريال توسط مركز اسناد انقلاب اسلامي منتشر شده است.
کد خبر: 21081
Share/Save/Bookmark