به گزارش هنرنیوز و به نقل از روابط عمومی مرکز معماری ایران این همایش با حضورجمعی از اساتید برجسته دانشگاه های ایران از جمله دکتر فلامکی برگزار شد.
در این همایش ، دکتر جمال اطهاری دکترای شهرسازی از دانشگاه پاریس، دکتر نازیلا خاقانی، دکترای معماری از دانشگاه فلورانس و پژوهشگر معماری پایدار، مهندس حمید ناصری، کارشناس ارشد لید آمریکا و مدیریت انرژی، دکتر مجید مفیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت و دکترای معماری از دانشگاه شفیلد انگلستان به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ابتدای این همایش مهندس نورا سلطانی توضیحاتی درباره معماری پایدار ارائه کردند و معماری پایدار را راهی برای همه قلمداد کردند. وی این همایش را افتتاحیه ای برای دپارتمان معماری پایدار در مرکز معماری ایران دانست و به همکاری و تبادل اطلاعات با دانشگاه فلورانس در این راه اشاره کرد.
وی همچنین به برگزاری سمینار سه روزه از سوی مرکز معماری ایران که در مهرماه با مشارکت و همکاری موسسه آموزشی Abita برگزار می شود، اشاره کرد .
دکتر مجید مفیدی از جمله اساتید دعوت شده دراین همایش سخنرانی خود را با عنوان «چالش تغییر اقلیم و فرصت پایداری در معماری» ایراد نمود.
وی در مهمترین بخش سخنرانی خود ابراز داشت ، «محیطی که بدست انسان ساخته می شود باید بر اساس معماری پایدار و ریشه وجدان پدید آید. در مواجهه با پایان دوران انرژی فسیلی و نوسانات شدید و برای بقا باید سبک زندگی را تغییر داد. برای حل مسئله تغییر اقلیم و آلودگی محیط زیست می باید تحولی اساسی در برنامه ریزی، طراحی و نظارت در معماری پدید آید.»
دکتر مفیدی در ادامه به تهدیداتی که کره زمین را تهدید می کند و بازه های زمانی که با اتمام سوخت های فسیلی مواجه می شویم اشاره کرد؛ سپس انرژی خورشیدی را بهترین جایگزین برای سوخت های فسیلی برشمرد که در معماری پایدار توجه ویژه ای به آن می شود.
وی چنین ادامه داد: هر چه انرژی مصرف می کنیم فقط خورشید می تواند آن را به ما بدهد. درکشورمان ایران ، 3400 ساعت آفتابی داریم که در مقایسه با کشور سوئد این میزان سه برابر است. ما برای تغییر سبک زندگی باید از مصرف مواد یکبار مصرف جلوگیری کنیم زیرا آن یک خیانت به محیط زیست محسوب می شود. معماری پایدار توجه ویژه ای به سلامت محیط مصنوع و بطور خاص به زیستگاه ها دارد. ما با منابعی مواجه هستیم که محدودیت دارند و باید روند استفاده ما همسو با آن باشد و می بایست ضایعات را به حداقل برسانیم.
این استاد دانشگاه در پایان سخنرانی خود به تشریح چندین پروژه طراحی معماری که بر اساس معماری پایدار در کشورمان انجام شده بود پرداخت.
دکتر نازیلا خاقانی که عضودپارتمان معماری پایدار در موسسه Abita در کشور ایتالیاست، نیز به تشریح چندین پروژه که بر اساس معماری پایدار در ایتالیا طراحی شده بود، پرداخت.
در ادامه این همایش دکتر جمال اطهاری درباره بوه محله ها به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی ضمن امیدواری برای اجرای برنامه بوم محله ها در ایران گفت: « من فکر می کنم که این برنامه اکو برنامه ها بدون تقلید و الگوبرداری در ایران قابل اجرا است. بوم محله ها را می توان تجسم واقعی سه المان معماری پایدار، محیط زیست، اقتصاد و اجتماع دانست.
این برنامه از کشورهای اروپایی شروع شده است و با ابتکار عمل دولت ها و موسسه های خصوصی وارد ساخت و ساز اکو محله ها شده اند.» در پایان این همایش جلسه پرسش و پاسخ با شرکت دانشجویان و علاقمندان به معماری برگزار شد.