به گزارش هنرنیوز، مسعود علویانصدر ظهر روز گذشته در حاشیهی همایش «موزه و جهان در حال تغییر» در جمع خبرنگاران بیان كرد: این میدان حتما در آیندهای نزدیک بهعنوان یک مجموعهی فرهنگی و تاریخی به ثبت میرسد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری دربارهی اعطای تسهیلات به خانههای تاریخی، گفت: براساس معاهداتی که با بانکها بستهایم، از محل منابع اعتبارات داخلی سازمان و در قالب وجوه ادارهشده، وامهای قرضالحسنه به خانههای تاریخی اختصاص مییابد.
او اعلام کرد: در این زمینه به هر خانهی تاریخی تا سقف ۲۰۰میلیون رالا تسهیلات قرضالحسنه پرداخت میشود.
او در پاسخ به این پرسش كه چرا به برخی خانههای تاریخی در كاشان با وجود بستن قرارداد كمك نشد، نیز اظهار كرد: هر پروندهای که بررسی شده، در صورت صلاحیت از تسهیلات قرضالحسنه بهرهمند شده و بودجهی خود را از میراث فرهنگی گرفته است.
وی دربارهی مشکلاتی که برای مالکان خانههای تاریخی کاشان بهدلیل امضای تفاهمنامه مرمت مشارکتی بسته شده است، گفت: پروندههای این خانهها را بررسی کردهاند. برخی تفاهمنامهها باید در استان هماهنگ و تأیید میشد. این افراد نیز این تأییدیه را نگرفتهاند و شروع به کار کردهاند.
معاون میراث فرهنگی در خصوص خروج آثار از ثبت نیزیادآوری كرد: ارتباط ما با قوه قضاییه در استانها همراه با تعامل است، اما در برخی موارد با دیوان عدالت اداری مشکل داریم.
علویان صدر اظهار كرد: همکاری و تعامل در استانهای کشور وضعیت بسیار مطلوبی دارد و احکام صادرشده در استانهای آذربایجان شرقی، ایلام و کردستان نشاندهندهی تعامل مثبت میان قوهی قضاییه و سازمان میراثفرهنگی است.
او همچنین با اشاره به اهمیت حفظ میراث فرهنگی در توسعهی شهری، گفت: توسعهی شهری باید با تضمین منافع عمومی و حفظ میراث فرهنگی همراه باشد.
وی دربارهی اقدامات انجامشده برای تخریب قدیمیترین كبوترخانهی ایران در اصفهان نیز گفت: دانشگاه اصفهان یک کار تحقیقاتی دربارهی کبوترخانههای این استان انجام داده است که به احیای آنها بهعنوان نشانههای شهری میپردازد. این کبوترخانهها شاید در شهرهای دیگر پراکنده باشند، اما در اصفهان بهصورت یک مجموعه درآمدهاند که حتا در زمان ورود به شهر، نزدیک فرودگاه دیده میشوند. موضوع احیای کبوترخانههای اصفهان در حال پیگیری است.
معاون میراث فرهنگی با اعلام انتخاب سه محل از سوی وزارت مسکن شهرسازی برای ساخت موزه بزرگ ملی دربارهی وضعیت موزهها در كشور نیز بیان كرد: فضای موزهیی در کشور باید بهگونهای ترسیم شود که در خانهی هر ایرانی بتوان یک موزه ایجاد کرد. این آمادگی را داریم که به خانوادههای ایرانی برای ایجاد موزه در خانههایشان آموزشهای لازم را ارائه كنیم.
وی با اشاره به اهمیت موزه و جایگاه هنر موزهداری در کشور، گفت: موزه حتما نباید در یک مکان خاص با تعداد بیشماری شیء باشد، بلکه در خانهی هر ایرانی میتوان یک موزه ایجاد کرد.
او با اشاره به نگاه جدید سازمان میراث فرهنگی نسبت به توسعه و تقویت موزههای کشور، اضافه كرد: تلاشها برای راهاندازی موزهی نانوتکنولوژی و همچنین ایجاد موزهی روستایی گیلان نشاندهندهی نگاه جدید سازمان میراثفرهنگی به موضوع موزه است.