گردشگران خارجی با ۵۰۰ دلار به‌راحتی در ایران ۱۰ روز اقامت كنند
عضو هیأت علمی پژوهشكده‌ی گردشگری:
گردشگران خارجی با ۵۰۰ دلار به‌راحتی در ایران ۱۰ روز اقامت كنند
عضو هیأت علمی پژوهشكده‌ی گردشگری گفت: تا دیروز گردشگران به‌خاطر گرانی خدمات در ایران، نمی‌توانستند به كشور ما سفر كنند؛ ولی حالا كه دلار برای گردشگران خارجی ارزان شده است و می‌توانند با ۵۰۰ دلار به‌راحتی در ایران ۱۰ روز اقامت كنند، چرا از فرصت ارزی پدیدآمده برای جذب گردشگران خارجی استفاده نمی‌شود؟
 
تاريخ : يکشنبه ۹ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۵۱
به گزارش هنرنیوز، همایش ملی گردشگری‌، توسعه‌ی پایدار، عدم اتكا به درآمدهای نفت حسن الماسی ـ عضو هیأت علمی پژوهشكده‌ی گردشگری ـ نیز در این همایش در سخنرانی با موضوع توسعه‌ی گردشگری و نظام اداری كشور، گفت: تجربه نشان داده است هرچه درآمد نفت بیشتر باشد، مردم فقیرترند و شبكه‌های رانتی ایجاد می‌شود.

او اضافه کرد: صنعت نفت در حال حاضر ۲۰ درصد تولید ناخالص ملی كشور را تشكیل می‌دهد و همه‌ی نگرانی مدیران دولت برای همین ۲۰ درصد است و هیچ نگرانی‌ای درباره‌ی ۸۰ درصد دیگر ندارند، چون میزان رانت در این بخش كمتر است.


وی با تاکید براین که سازمان‌ها اگر مسؤولیتی را برعهده می‌گیرند باید از فرصت‌ها و تهدیدها خبر داشته باشند، گفت:  تا دیروز گردشگران به‌خاطر گرانی خدمات در ایران، نمی‌توانستند به كشور ما سفر كنند؛ ولی حالا كه دلار برای گردشگران خارجی ارزان شده است و می‌توانند با ۵۰۰ دلار به‌راحتی در ایران ۱۰ روز اقامت كنند، چرا از فرصت ارزی پدیدآمده برای جذب گردشگران خارجی استفاده نمی‌شود؟

الماسی با اشاره به این که باید از سپردن كار به مدیران سنتی دوری كرد، اظهار کرد: این مدیران فقدان بینش دارند و به رهبری فنی معتقد هستند كه براساس آن، كار را به افرادی می‌سپارند كه سابقه و آموزش مدیریتی ندارند.

عضو هیأت علمی پژوهشكده‌ی گردشگری اضافه کرد: ضمن آن‌كه نبودن باور نسبت به تغییر،‌ تفكر پروژه‌محور و برنامه‌ریزی ازهم‌گسسته جزو ویژگی‌های آن‌هاست. برای بهبود اوضاع باید مدیریت استراتژیك داشت.

او خاطرنشان کرد: ۹۵ درصد سازمان‌ها و شركت‌های ایرانی، برنامه‌ریزی استراتژیك ندارند. آن‌هایی هم كه این برنامه را دارند ۹۷ درصدشان موفق نیستند.

وی عنوان کرد: مثلا یكی از استراتژی‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دور كردن نیروها از مركز و انتقال به استان‌ها بود یا استراتژی دوركاری. حال پرسش این است كه این استراتژی از نظر تدوین،‌ اجرا و ارزیابی موفق بوده است؟ اگر نبوده كدام بخش مشكل داشته است كه حالا هم سازمان و هم دوركارها برگشته‌اند. 

الماسی با اشاره به مشكلات مربوط به نفت برای كشور در ۱۰۰ سال گذشته، افزود: اقتصاد زیرزمینی، دولت رانتی، تضعیف اقتصاد جامعه،‌ فاصله گرفتن از جامعه‌ی مدنی‌ و تضعیف روابط جامعه با نظام اداری از جمله مشكلاتی است كه اتكای صرف به درآمدهای نفتی در این سال‌ها برای ما به ارمغان آورده است.

او خطاب به مسؤولان و مدیران یادآور شد: در اجرای وظایف خود مسؤولیت‌پذیر باشید، چون گاهی ما مشكلات را گردن دولت یا دشمن می‌اندازیم و گاهی هم اصلا مشكلات را جدی نمی‌گیریم.
کد خبر: 47551
Share/Save/Bookmark