سکوت معاون صنایع دستی در مقابل پرسش سهم تولید ناخالص ملی این صنعت
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای روز جهانی صنایع دستی؛/۱/
سکوت معاون صنایع دستی در مقابل پرسش سهم تولید ناخالص ملی این صنعت
معاون صنایع دستی كشور در مقابل پرسش خبرنگاری درباره‌ی سهم صنایع دستی در تولید ناخالص ملی با توجه به جمعیت ۵ / ۲ میلیون نفری شاغل در این حوزه سکوت کرد، اما مدیركل حمایت از تولید صنایع دستی به جای او گفت: با توجه به افزایش حجم صادرات صنایع دستی، آمار شفافی نداریم!
 
تاريخ : سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۵۵
به گزارش هنرنیوز، در نشست خبری صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۶ خردادماه) كه به بهانه‌ی فرا رسیدن روز جهانی صنایع دستی و همچنین برپایی نمایشگاه تخصصی صادراتی صنایع دستی در ارگ آزادی برگزار شد، محمدحسن صالحی‌مرام‌ با اشاره به نام‌گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری و تعیین راهبرد تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه‌ی ملی، گفت: فكر می‌كنم مجموعه‌ای كه در این حوزه می‌تواند خود را به خوبی نشان دهد، صنایع دستی است چون بیش از ۹۰ درصد نهادهای آن بومی‌ است و بیش از ۵ / ۲ میلیون شغل در این حوزه شكل گرفته است.

او به مزیت‌های صنایع دستی در اشتغال‌زایی با هزینه پایین، مهاجرت معكوس و آموزش در كوتاه‌مدت اشاره كرد و ادامه داد: صنایع دستی می‌تواند نسخه‌ی نجات‌بخش در زندگی امروز به‌شمار آید.

صالحی‌مرام در ادامه از تشكیل كمپین حامیان زنان صنایع دستی ایران‌ در آینده‌ی نزدیك خبر داد و بیان كرد:‌ اگر این جمعیت شكل گیرد دوباره صنایع دستی
صالحی‌مرام از تشكیل كمپین حامیان زنان صنایع دستی ایران‌ در آینده‌ی نزدیك خبر داد
به خانه‌ها وارد می‌شود.

او با اعتقاد به این‌كه مشكل صنایع دستی معرفی نشدن آن است،‌ گفت: صنایع دستی ایران با وجود توانایی و ظرفیتی كه دارد، ده‌ها پله با دیگر رقبای خود فاصله دارد. در حالی كه اگر آن را خوب معرفی كنیم به‌زودی می‌توانیم شاهد گردش مالی زیاد آن باشیم.

صالحی‌مرام با بیان این‌كه قیمت گران صنایع دستی سبب شده است در سبد كالای خانوار جایی نداشته باشد‌، اظهار كرد: این مشكل را می‌توان با تشكیل بازارچه‌های صنایع دستی تا حدودی رفع كرد. در حال حاضر مطالعه‌ی ۱۰ بازارچه‌ی صنایع دستی انجام شده است و به‌زودی عملیات ساخت آن‌ها آغاز می‌شود و تا پایان سال نیز در تمام نقاط كشور این بازارچه‌ها راه‌اندازی خواهند شد.

به گفته‌ی او، تشكل‌های صنایع دستی بیشترین قابلیت را برای سرمایه‌گذاری در ایجاد بازارچه دارند.معاونت صنایع دستی تصمیم دارد برای حمایت از آن‌ها تسهیلات مالی بدون محدودیتی را در نظر گیرد.

وی در ادامه‌ی این نشست درباره‌ی مسأله بیمه‌ی هنرمندان صنایع دستی، توضیح داد: موضوع بیمه با قدرت تمام پیش می‌رود؛ اما هنرمندان باید از مراكز فنی ـ حرفه‌یی گواهینامه دریافت كنند. فعلا تنها عامل كند پیش رفتن بیمه‌ی هنرمندان صنایع دستی، مراحل اداری است كه تلاش می‌كنیم این مراحل را كاهش دهیم.

صالحی‌مرام
ما برای رفع این خلأ، هنرمندان بالای ۶۵ سال را تحت حمایت وزارت ارشاد قرار می‌دهیم.
در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره‌ی این‌كه موضوع بیمه‌ی هنرمندان بالای ۵۰ سال كه مشمول قانون بیمه‌ی سازمان تأمین اجتماعی می‌شوند در چه شرایطی است؟ گفت: این مسأله، گیر قانونی دارد. باید برای پیشروی در این زمینه مصوبه‌ای را بگذاریم كه پیش‌نویس آن تهیه شده و در اختیار مراجع ذی‌ربط قرار گرفته است. امیدواریم این قول‌ها عملی شود.

در ادامه‌ی این نشست، ویدا توحدی ـ مدیركل حمایت از تولید صنایع دستی ـ نیز توضیح داد: ما برای رفع این خلأ، هنرمندان بالای ۶۵ سال را تحت حمایت وزارت ارشاد قرار می‌دهیم. اكنون طی هماهنگی با این وزارتخانه حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ نفر شامل این حمایت‌ها شده‌اند و در حال افزایش این تعداد هستیم تا این خلأ قانونی از بین برود.

او رتبه‌بندی هنرمندان صنایع دستی را از دیگر برنامه‌های این معاونت دانست و ادامه داد: این موضوع در حال پیگیری است و در صورت تحقق آن، اگر هنرمندی دارای رتبه‌ی یك شود می‌تواند در دانشگاه‌ها تدریس كند. 

در این میان خبرنگاری درباره‌ی سهم صنایع دستی در تولید ناخالص ملی با توجه به جمعیت ۵ / ۲ میلیون نفری شاغل در این حوزه پرسید كه صالحی‌مرام پاسخی نداد، اما توحدی به جای او گفت: با توجه به افزایش حجم صادرات صنایع دستی، آمار شفافی نداریم؛ ولی سال گذشته،‌ ۵۰۰میلیون دلار در بخش صنایع دستی صادرات داشتیم كه این، رقم قابل توجهی است.


کد خبر: 41881
Share/Save/Bookmark