جراحی ارتباط نزدیکی با زیبایی‌شناسی دارد
دکتر مصطفی جابر انصاری در گفتگو با هنرنیوز:
جراحی ارتباط نزدیکی با زیبایی‌شناسی دارد
دکتر مصطفی جابر انصاری گفت: در طی سی سال فعالیت بنده در زمینه پزشکی همچنان تلاشم بر این بوده است که با هنر آشنا شوم و ازسن هجده سالگی به عکاسی علاقه مندبودم.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۸
دکتر مصطفی جابرانصاری «فوق تخصص جراحی اطفال» در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز درباره انگیزه‌اش از برگزاری نمایشگاه عکسش از طبیعت و ارتباط آن با سلامت تن و روان گفت: ابتدا ازمسئولین این رسانه محترم و توجه ویژه‌اش نسبت به ارتباط سلامت و طبیعت تشکر می‌کنم. اینکه زیبایی‌های طبیعت نقش مهمی در تن و روان آدمی دارد حرف تازه‌ای نیست و من هم نمی‌گویم که من اختراعش کردم این معقوله کاملاً شناخته شده است. در ارتباط با این مبحث مقاله‌های متنوعی به چاپ رسیده است.

وی در ادامه گفت: در کشورهای مختلف برای جلوگیری از بیماری‌های گوناگون ابتدا پیشگیری را سرلوحه کار خور قرار می دهند. ارتباط طبیعت با تن و روان بسیار اهمیت دارد و دولت‌ها سعی می‌کنند که با آشنایی مردم با طبیعت میزان سلامتی را در جامعه افزایش دهند. این راه یکی از راه‌های ایجاد سلامت در جامعه است و آشنایی با طبیعت یک نوع پیشگیری از بیماری است.

جابر انصاری در ادامه گفت: نکته جالبی را باید عنوان کنم و آن هم این است که جراحی ارتباط نزدیکی با زیبایی‌شناسی دارد. اگر بخواهم برای جراحی یک تعریف مشخص و ساده بدهم این است که جراحی درمان بیماری با کنترل دست و هماهنگی چشم و مغر است و نقاش هم با هماهنگی چشم و مغز با دست‌هایش اثری را به وجود می‌آورد جراح هم همین کار را انجام می‌دهد. زمانی که به متن های معتبر پزشکی نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که از پزشکی و مخصوصاً جراحی به عنوان یک هنر نام برده شده است. حرفه پزشکی یک مسئله فنی نیست بلکه مجموعه‌ای از ابزارهای انسانی است که آن را تبدیل به هنر کرده است. حتی زمانی که پزشک می‌خواهد دوره‌های تخصصی را شروع کند در امتحانات از وی به این موضوع توجه می‌شود که آیا او با شاخه‌ای از هنر آشنا است یا خیر. اگرپزشکی به یکی از هنر‌ها آشنایی داشته باشد قطعاً در کارش موفقیت بیشتری را کسب می کند.

وی با اشاره به اینکه کار عکاسی را از هجده سالگی شروع کرده است گفت: در طی سی سال فعالیت بنده در زمینه پزشکی همچنان تلاشم بر این بوده است که با هنر آشنا شوم و ازسن هجده سالگی به عکاسی علاقه مندبودم و عکاسی هم می‌کردم. در منزلمان تاریکخانه‌ای داشتیم که عکس‌ها را در آنجا ظهور می‌کردم. تلاش کردم این تخصص را وارد حرفه‌ام کنم و از بیماران در شرایط گوناگونی که سوزناک هم بوده است عکاسی می‌کردم. کاری که ما به عنوان یک جراح انجام می‌دهیم کار بسیار طاقت فرسایی است چرا که جراح ساعت‌های طولانی دریک اتاق در بسته تحت فشار‌های روحی و روانی کار می‌کند که بنده نام آن را «دخمه‌های بدون نور» گذاشته‌ام این شرایط بعد از مدتی روح انسان را آزرده و فرسوده می‌کند و نیاز است که روح این پزشک تازه شود و باید به مکانی برود که در آنجا زیبایی وجود داشته باشد و در طبیعت این زیبایی به شدت چشم نواز است.

این پزشک هنرمند این چنین ادامه داد: متاسفانه مردم ما خیلی با طبیعت ارتباط خوبی ندارند و من به عنوان یک پزشک احساس مسئولیت کردم تا به سمتی حرکت کنم و به مردم بگویم که زیبایی‌های طبیعت در سلامت تن و روان بسیار اهمیت دارد. در نتیجه تصمیم گرفتم آنچه را که بر اثر تجربه و دانش متوجه شده‌ام در معرض دید قرار دهم. سال‌ها است که من در بسیاری از زمینه‌ها به ویژه در زمینه طبیعت عکاسی می‌کنم. واقعاً عکس‌هایی که گرفته شده است نتیجه بیش از بیست سال تجربه و تحقیق بنده است. برای رسیدن به این تعداد عکس که نشان دهنده تاثیر طبیعت بر تن و روان آدمی باشد ممارست‌های بسیار زیادی صورت گرفته است. تصویر برداری از طبیعت و عکاسی از آن کار آسانی نیست.

جابر انصاری گفت: من تاکید می‌کنم که این مجموعه عکس‌های بنده ممکن است از نظر تخصصی ایراد داشته باشد و مدعی این نیستم که یک عکاس حرفه‌ای هستم اما مهم‌تر از آن این است که به مفهوم آن توجه شود و مردم به این نکته برسند که قدر طبیعت را بدانند چرا که طبیعت رابطه جدی و مستقیمی با سلامتی آن‌ها دارد. این عکس‌ها دیدگاه یک پزشک جراح است.

وی با اشاره به اینکه دولت‌ها باید ایجاد سلامت را در اولویت قرار دهند گفت: مهم‌ترین حکم توسعه پایدار در تمام کشورها سلامت تن و روان است که تقریباً مسئولین به این نتیجه رسیده‌اند. سازمان بهداشت جهانی درطی چند بیانیه مهم‌ترین وظیفه دولت‌ها را حفظ و ارتقا سلامت دانسته‌اند. حفظ و ارتقا سلامت کار ساده ای نیست تجربیات بسیار زیادی در کشور‌های مختلف شده است.

وی درارتباط با این که افکار عمومی به این فکر می‌کنند که حفظ سلامت بر عهده پزشک جامعه است گفت: واقعاً برخی فکر می کنند که وظیفه حفظ سلامت با پزشکان است در صورتی که این گونه نیست ممکن است بعضی از پزشکان در بعضی بخش‌ها در سیاست گذاری‌هایی که به حفظ سلامت ارتباط دارد درکنار سایرین تاثیرگذار باشند اما ارگان‌های دیگری نیز در ایجاد سلامت نقش بسیار مهمی دارند. اصولاً پزشکان در بخش درمان بیماری فعالیت دارند. ما باید ابتدا به سمتی برویم که از بیماری پیشگیری کنیم و برای این هم باید فرهنگ سازی گسترده‌ای صورت بگیرد اما باید بدانیم برای اینکه فرهنگ سازی تاثیر گذار باشد باید در آنجا به وجود داشته باشد. فرهنگ سازی با صحبت و مصاحبه و نصیحت کردن شکل نمی‌گیرد.

دکتر مصطفی جابر انصاری در ادامه افزود: یک جنین چند ماهِ زیبایی را می‌فهمد به گونه‌ای که وقتی برایش موسیقی پخش می‌شود عکس العمل نشان می‌دهد. هر انسانی در هر جنسی که وجود دارد و در هرشرایط اقتصادی و مالی که باشد زیبایی را درک می‌کند. منشاء زیبایی کجا است؟ منشا زیبایی عمدتاً تصویر جلوه‌های هستی در ذهن ما است. مثلاً نگاه به یک شاخه گل حس خوبی را به ما منتقل می‌کند و ما را به وجد می‌آورد. متاسفانه این نوع نگاه‌ها در بین هم وطنان ما عمومیت ندارد و گرایشی برای تحرک و ورزش مداوم وجود ندارد.
کد خبر: 71761
Share/Save/Bookmark