سیدفرید سجادی حسینی کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهارداشت: خوشبختانه مراحل مختلف ساخت مجموعه تلویزیونی «مهرآباد» با حمایت عوامل و تهیه کننده کار به پایان رسیده و قرار است از این هفته کار روی آنتن شبکه تهران برود و امیدوارم با توجه به اینکه زحمات زیادی برای این سریال کشیده در زمان پخش با استقبالی که مخاطبان از آن می کنند برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه بعد از ساخت سریال «مهرآباد» فعلا کاری را برای ساخت شروع نکرده است،افزود: اصولا ساخت هر فیلم یا سریالی مشکلات خاص خوداش را دارد و این عوامل یک کار و به خصوص تهیه کننده است که باید در هر جهت برطرف کردن این مشکلات قدم بردارد و آقای تقی پور تهیه کننده سریال «مهرآباد» در ساخت این سریال نهایت همکاری را با بنده ، فیلمنامه نویس و دیگر عوامل داشتند و باعث شدند که این سریال به خوبی و با برطرف شدن مشکلات پیش رو در تولید به سرانجام برسد. درواقع اگر ایشان نبودند شاید این سریال با کیفیت کنوی ساخته نمی شد .
سجادی حسینی در خصوص مشکلات پیش روی مجموعه های تلویزیونی سیما هم تصریح کرد: در ساخت با کیفیت یا بی کیفیت مجموعه های تلویزیونی در شرایط کنونی عوامل زیادی دخیل هستند که باعث می شوند که یک سریال یا تله فیلم بتواند در جذب مخاطب موفق باشد. از جمله می توان به وجود فیلمنامه ها اشاره کرد که اگر فیلمنامه ای ضعیف و سطحی نوشته شده باشد، قطعا نمی توان انتظار داشت حاصل کار اثری درخشان شود. بنابراین مشکل فیلمنامه همچنان در تلویزیون پا برجاست و نمی توان آن را نادیده گرفت و بلکه باید تلاش شود که این مشکل بزرگ در تلویزیون حل و فصل شود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر مشکلاتی نیز در خصوص تهیه کنندگان وجود دارد که برخی از تهیه کنندگان به دلیل نگاه کاسب کارانه و سطحی که به ساخت آثار تلویزیونی دارند ، باعث شده که بی شمار شاهد ساخته شدن مجموعه های تلویزیونی تله فیلم هایی باشیم که تولید می شوند و نمی توانند مخاطبی داشته باشند. همچنین نمی توان برخی از خطوط قرمزی را که وجود دارد هم نادیده گرفت، خطوطی که برخی از آنها همه جا وجود دارد و برخی نیز از سمت مدیرشبکه های مختلف سیما برای به وجود نیامدن مشکلات بعد از روی آنتن رفتن کاربه وجود می آیند.
این کارگردان اضافه کرد: مشکلاتی که امروز درعرصه تلویزیون ما به آن مبتلا شده ایم مطلقا و فقط مربوط به فیلمنامه یا نویسنده یک اثر نیست ، بلکه مجموعه ای از عوامل در کنار یکدیگر جمع شده اند و باعث شده اند که کیفیت آثار تلویزیونی ما در شرایط کنونی پایین بیاید. ازسویی مدیران سیما هم می توانند باعث پایین آمدن کیفیت آثار تلویزیونی شود و آنها هم برای فیلمسازان ما جزو خطوط قرمز هستند و در اکثر مواقع سلیقه خاص خود را در تولید آثار دخیل می دانند.
وی خاطرنشان کرد: برخی مدیران به شکل سلیقه ای و شخصی در ساخت تله فیلم و سریال های تلویزیونی برخورد می کنند و فقط هم مختص به یک مدیر خاص هم نیست و به شکل کم یا زیاد اکثر آنها تلاش می کنند که به سمت سوژه های خطرناک حرکت نکنند. ولی با تمام نظارت ها یی که در خصوص استفاده از سوژه های ملتهب ازسوی مدیران تلویزیون رعایت می شود باز هم انها زیرذربین انتقادهای مختلف هستند و مشکلات خاص خود را دارند.
سجادی حسینی با اشاره به اینکه یک تهیه کننده خوب قطعا باعث ساخته شدن اثر جذاب و مطلوبی می شود، تاکید کرد: حضور یک تهیه کننده با دانش و آگاه به رسانه ای مثل تلویزیون بسیار برای یک کارگردان در حوزه تلویزیون مهم و اثرگذار است. چرا که یک تهیه کننده قبل از هر چیز باید هنرمند و یک آرتیست باشد و به این حرفه نیز نگاه انسانی و غیر مادی داشته باشد و از هر نوع نگاه کاسب کارانه دوری کند. یک تهیه کننده خوب باید هنرمندان به کار خویش اشراف داشته باشد.
وی ابرازداشت: ما فیلمسازان ناگزیر و ناچاریم که در برخی از مواقع یک دیوار و خط کشی بین سینما و تلویزیون داشته باشیم و این خط کشی هم به دلیل مدیوم این دو رسانه است ما باید نسبت به آنها شناخت داشته باشیم و یک تهیه کننده کاربلد و خوب باید فرق بین این رسانه را به درستی بشناسد. بنابراین شخصیت یک تهیه کننده دو وجهی است. در اقع تهیه کننده یک شخصیت آرتیست مانندی است که در کنار سایر عوامل یک کار حضور تاثیرگذار و مهمی دارد و به ساخته شدن یک سریال یا تله فیلم کمک شایانی می کند.
کارگردان سریال «مهرآباد» عنوان داشت: یک تهیه کننده خوب و کاربلد مانند کسی است که به مسائل و مشکلات مختلف رسانه ای چون تلویزیون که به آن مبتلاست ، اشراف کامل دارد و می داند که چگونه می توان با ساخت یک سریال یا تله فیلم خوب با مردم و مخاطبان میلیونی ارتباط برقرار کرد. که این مورد یکی از مهمترین مسائلی است که اکثر کارگردانان ما به آن توجه ای ندارند و دوست دارند با مثلا یک تهیه کننده بی تجربه ای کار کنند که رسانه ای مانند تلویزیون ا سینما را نمی شناسد و نتیجه هم ای می شود که حاصل کار اثر ضعیفی است که نمی تواند مخاطبی را جذب کند.