به گزارش هنرنیوز، دفتر هجدهم فرهنگنامه جاودانههای تاریخ به زندگینامه ۴۴ تن از فرماندهان شهید استان خوزستان اختصاص دارد.
در این کتاب زندگی نامه مستند شهیدان صیفور (صفر) احمدی، علیرضا اسکندری، موسی اسکندری، سید مراد اشرفی پور، عزیزالله الماسی، عبدالعلی بهروزی، خیرالله جنت شعار، سید محمدعلی جهان آرا، نوروز حاتمی باور صاد، مرتضی حسین پور، محمد علی حسین زاده مالکی، غلامرضا حسین نژادیان، غلامعباس حسینی، حسین علی حیدری، محمد علی خدری نژاد، جواد داغری، سعید درفشان، اسماعیل دقایقی، حسن درویشی بیانیانی، عبدالله رضایی، حمید رمضانی دامغانی، عبدالمحمد سالمی، حبیب شریفی راد، محمد حسن شریف طبع (شریف قنوتی)، محمد شعبانی، ابوالقاسم ضرغام پور، حمید طاهری، قدرت الله علیدادی، بهروز غلامی، اسماعیل فرجوانی، محمدرضا فردچیان، صدرالله فنی، جواد (اسماعیل) قنبریان، عبدالستار قنواتی پور، اصغر گندم کار، زمان محمودی ده کهنه، مصطفی مسعودیان، جهانگیر مرادی، حمید معینیان، محمد کریم ممبینی، عبدالکریم هویزه، سید مهدی نجم السادات، عبدالصادق نوری پور و ابراهیم نیک پور منتشر شده است.
به گزارش نوید شاهد، در بخشی از این کتاب آمده است: سردار سرلشکر، سید محمدعلی جهان آرا در قسمتی از وصیتنامهاش چنین مینویسد: «از روزی که جنگ آغاز شد، تا لحظهای که خرمشهر سقوط کرد، من یک ماه به طور مداوم، کربلا را میدیدم. هر روز که حمله دشمن بر برادران سخت میشد و فریاد آنها بی سیم را از کار میانداخت، و هیچ راه نجاتی نبود، به اتاق میرفتم و گریه میکردم و فریاد میزدم ای رب العالمین، بر ما نپسند ذلت و خواری را.
خداوندا، تو را شکر میگویم که شربت شهادت، این یگانه راه رسیدن انسان به خودت را به من بنده فقیر و حقیر و گناهکار خودت ارزانی داشتی. من برای کسی وصیتی ندارم. ولی یک مشت درد و رنج دارم که بر این صفحه کاغذ میخواهم همچون تیری بر قلب سیاه دلانی که این آزادی را حس نکردهاند، و بر سر اموال این دنیا، ملتی را، امتی را و جهانی را به نیستی و نابودی میکشانند، فرود آورم.
خداوندا، تو خود شاهد بودی که من تعهد این آزادی را با گذراندن تمام وقت و هستی خویش ارج نهادم و تمام دردها و رنجهایی که بعد از انقلاب بر جانم وارد شد، صبر و شکیبایی کردم، ولی این را میدانم که این سران تازه به دوران رسیده، نعمت آزادی را درک نکردهاند. چون دربند نبودهاند. یا در گوشههای تریاهای پاریس، لندن، هامبورگ بودهاند و یا در… و تو ای امام! که به اندازه تمامی قرنها سختی و رنج کشیدهای از دست نابخردان و… ای امام، درد تو را، و رنج تو را میدانم که چه کسانی با جان میخرند.
جوان با ایمان، که هستی و زندگی تازه خویش را در راه هدف رسیدن حکومت عدل اسلامی فدا میکند. این جوانانند که درک میکنند. از مال دنیا فقط و فقط رهبری تو را دارند و جان خویش را برای هدف اسلام فدا میکنند. تا لحظهای که خون در رگ ما جوانان اسلام وجود دارد، لحظهای نمیگذاریم که خط پیامبر گونه تو به انحراف کشیده شود.»
کتاب فرهنگنامه جاودانههای تاریخ خوزستان در هزار نسخه توسط نشر شاهد در سال ۱۳۹۰ به قیمت ۵هزار تومان به چاپ رسیده است.