عطاء الله سلمانیان در گفتگو با هنرنیوز:
برخورد با موسسه سینمایی مقاومت سیاسی است
یک کارگردان سینمای ایران با اشاره به مشکلاتی که بر سر تاسیس موسسه مقاومت و انقلاب اسلامی پیش آمده است گفت:موسسین این موسسه افراد انقلابی با سابقه ساخت فیلم های دفاع مقدس و انقلاب هستند لذا برخورد و مخالفتی که دولت با این موسسه می کند شائبه های سیاسی را تقویت می کند این درحالی است که وزارت ارشاد باید مشوق تاسیس چنین موسسات باشد.
تاريخ : شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۵۴
عطاء الله سلمانیان کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد «موسسه سینمای مقاومت و انقلاب اسلامی» افزود: بنده معتقدم هر اقدامی که در راستای فیلمهای دفاع مقدس و انقلاب باشد و این رویدادها را تقویت کند جای تقدیر دارد.
وی با بیان اینکه من اطلاع دقیقی از اختلافی که بین موسسین موسسه مقاومت و انقلاب با وزیر و رییس سازمان سینمایی ایجاد شده ندارم افزود: معتقدم بانیان این موسسه، آدمهایی هستند که سابقه ساخت فیلمهای دفاع مقدس و انقلاب را در پروندههای خود دارند و آدمهای شناخته شدهای در این راستا محسوب میشوند؛ لذا برخورد و مخالفتی که وزارت ارشاد با تاسیس این موسسه انجام میدهد برخوردهای نامناسبی است چرا که هنوز فعالیت این موسسه آغازنشده است؛ بنابراین باید وزارت ارشاد پختهتر از این با موسسه مقاومت برخورد میکرد.
کارگردان فیلم سینمایی «پرنده باز» ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها نباید با تاسیس اینگونه موسسات مخالفت کند بلکه باید در حمایت از این نهادها تلاش بیشتری به خرج دهد. باید نقاط افتراق متولیان موسسه مقاومت و انقلاب اسلامی با وزارت ارشاد مشخص شود. آنگاه هر دو طرف، برای از میان برداشتن نقاط افتراق وارد گفتگو شوند.
سلمانیان تصریح کرد: با راه اندازی موسسه مقاومت و انقلاب، بیشک، باید منتظر اخبار خوشی در مورد فیلمهای انقلاب، مقاومت و دفاع مقدس باشیم. امری که بدون تردید در راستای فعالیتهای وزارت فرهنگ اسلامی نیز خواهد بود.
این کارگردان سینمای ایران یاد آورئشد: افرادی همچون آقای شمقدری و عظیمی، مدیران با تجربه دولت قبلی بودند که دولت یازدهم باید به آنان اعتماد کند و مانع تاسیس موسسهای که آنان به خاطر تقویت فیلمهای انقلاب و دفاع مقدس آن را راه اندازی کردهاند نشود.
وی با تاکید برحمایتهای دولتی از این گونه موسسات گفت: با توجه به اینکه اگر موسسه مقاومت و انقلاب راه اندازی شود نیاز به بودجه و سرمایه برای ساخت فیلمهایی در این زمینه دارند- که معمولا فیلمها پُرهزینهای محسوب میشوند- لذا این موسسه نیازمند حمایتهای دولتی است بنابراین ادامه کار چنین موسساتی بدون حمایتهای دولتی امکان پذیرنخواهد بود.
سلمانیان با بیان اینکه باید قانون در مورد وضعیت این موسسه فصل الخطاب باشد گفت: باید به شدت از برخوردهای سیاسی در حوزه فرهنگی پرهیزکرد. چون هنگامی که قضیهای بوی سیاسی و جناحی به خود میگیرد آن کسانی که دلسوز انقلابند متضرر خواهند شد چرا که تمایلی به شنا کردن در امواج سیاسی نیستند.
وی افزود: میبایست مسئولین سینمایی و فرهنگی، مسئولیت خود را همچون امانت خدا دادی بدانند و از برخوردها و حمایتهای جناحی و دسته بندی اجتناب کنند چرا که چنین عملکردهایی موجب آسیب پذیری به سینما خواهد شد. سینمای ایران سینمای محدودی است که فاقد پخش جهانی و حتی منطقهای است که از این لحاظ سینمای بیجان و مُرده محسوب میشوند حال اگر بخواهیم مسائل سیاسی و جناحی را هم وارد این عرصه کنیم آخر و عاقبت خوبی نخواهد داشت.
این کارگردان سینمای ایران تصریح کرد: متاسفانه تا کنون فیلمهای دفاع مقدس و انقلاب، بیشترین آسیب را از فضاهای سیاسی متحمل شدند چون که این سینما به خودی خود، مورد بیمهری مسئولین واقع شده است. حالا اگر مسائل سیاسی هم وارد شود باید شاهد مرگ زود هنگام آن باشیم.
عطاء الله سلمانیان ادامه داد: با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری برای تولیدات فیلمهای دفاع مقدس اما آنچه که مشاهده میشود آن چیزی نیست که مورد نظر رهبری باشد. بنابراین نباید سینمای دفاع مقدس و انقلاب را که به طور طبیعی، نیمه جان است را با سلایق سیاسی و جناحی به ورطه نابودی بکشانیم.