به دليل حمايت از فلسطين و نقد نظامهاي استبدادي عرب؛
جايزه ادبي «محمود درويش» به نويسنده اسپانيايي رسيد
تاريخ : سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۲۷
كميته داوران دومين دوره جايزه ادبي «محمود درويش» در سال 2011، «خوان گويتيزولو» نويسنده اسپانيايي و «محمود شقير» نويسنده فلسطيني را به دليل حمايت از فلسطين و نقد نظامهاي استبدادي عرب به عنوان برندگان اين جايزه اعلام كرد.
به گزارش هنرنیوزبه نقل از فارس، جايزه ادبي «محمود درويش» در سال 2011 يكشنبه شب در دانشگاه «بيرزيت» در رامالله در كرانه باختري رود اردن به يك نويسنده اسپانيايي به نام «خوان گويتيزولو» نويسنده اسپانيايي و «محمود شقير» نويسنده فلسطيني اهدا شد.
بنابر اين گزارش جايزه ادبي «محمود درويش» در سال 2010 بنا گذاشته شد و قيمت آن 25 هزار دلار (25 ميليون تومان) است و به هر مبدع فلسطيني، عرب و جهاني اهدا ميشود كه به ارزشهاي هنري و انساني پرداخته و ارزشهاي عقلاني، آزادگي و روشنگري را تقويت كرده باشد.
كميته داوران اين جايزه كه متشكل از نويسندگان و ادباي عرب و فلسطيني چون «خالد الكركي»، «شيرين ابوالنجا»، «سليمان جبران»، «احمد حرب» و «صبحي الحديدي» است در بيانيهاي كه براي اعطاي دومين جايزه ادبي «محمود درويش» صادر كردهاند، آوردهاند: اعطاي جايزه به «خوان گويتيزولو» به دليل اهتمام وي در جريان بيش از 50 رمان، زندگينامه، مقالات و ... به مساله فلسطين و مبارزه با هرگونه ظلم و ستم بوده است.
كميته داوران اين جايزه تاكيد ميكند: انتخاب «خوان گويتيزولو» نه تنها به خاطر بيشترين ترجمه از كتابهاي يك اسپانيايي پس از سروانتس بوده بلكه به دليل آن است كه توانسته با فرهنگها و زبانهاي مختلف از جمله فرهنگ عربي و اسلامي رابطه برقرار كند.
اين كميته با اشاره به آثار «خوان گويتيزولو» درباره استقلال الجزاير، مساله فلسطين، بوسني، چچن، جنگ عراق و نقد نظامهاي استبدادي عربي تصريح كرده است: در آثار گويتيزولو صراحت، احترام به حق مقاومت و هجو تلخ تاريخ استبدادي غرب بر خلاف ديگر آثار اروپايي موجود است.
«خوان گويتيزولو» متولد 1931 در بارسلوناي اسپانيا است و شاعر، رماننويس و مقالهنويس است كه تاكنون جوايز بسياري از دريافت كرده است.
به گزارش پايگاه خبري الجزيره، در همين حال كميته داوران جايزه ادبي «محمود درويش» دليل اعطاي جايزه به «محمود شقير» را حضور رنجها، مقاومتها و اميدهاي ملت فلسطين در آثار وي دانسته و تاكيد كرده است: وي در آثارش بهويژه كتاب «بيتالمقدس تنها آنجاست» به انسان مظلوم كه از جنس اميد و متمسك به ارزشهاي انساني است پرداخته است.