سعی کردیم سینما حیات خلوتی نداشته باشد
رئیس سازمان سینمایی کشور:
سعی کردیم سینما حیات خلوتی نداشته باشد
رییس سازمان سینمایی کشور گفت : یکی از آفت هایی که سینمای ایران طی سی سال گذشته با آن دست به گریبان بود حیات خلوتی بود که برخی مایل بودن ازسینما به نفع خویش ایجاد کنند.
 
تاريخ : شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۴۴

به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز صبح امروز جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی کشور با حضور در سرای خبرنگاران واقع در نمایشگاه مطبوعات ضمن بیاناتی در خصوص سازمان سینمایی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. 

وی با اشاره به چالش های پیش رو سینماگران افزود: بسیاری از ضعف ها و چالش های حوزه سینما همیشه مخفی بوده و در فضای همان حیات خلوتی که برخی از سینماگران ایجاد کرده بود باقی می ماند در حالی که سینما با توجه به ماهیت خود می طلبد که یک مشارکت عمومی داشته باشد لذا ما تلاش کردیم این مشارکت عمومی را در میان مردم ایجاد کنیم تا همه احساس کنند که در همه فرایندهایی که در سینما شکل می گیرد می توانند حضور و مشارکت جدی داشته باشند. 

شمقدری ادامه داد: سینما باید بتواند در همه عرصه ها حضور جدی داشته باشد و نسبت به تحول های داخل و خارجی سینما واکنش داشته باشد اگر این مسیر باز شود می توان از آن به تولد دوباره سینما یاد کرد لذا ما در گام اول برای اینکه سینما بتواند از دایره تنگ محدودیت رهایی یابد و در عرصه اجتماع و نخبگان حضور داشته باشد تا به تواند به مطالبات پاسخ دهد باید فرایند قانونی پیدا می کرد که الحمدالله این کار انجام شده است.

رییس سازمان سینمایی کشور با اشاره به اتفاقاتی که در ابتدای سال برای برخی از فیلمهای روی اکران افتاد تصریح کرد: اگر چه نفس این عمل خوب بود اما شکل آن خیلی بد بود چرا که معمولا باید اعتراض ها از پشتوانه فرهنگی و کارشناسی برخوردار باشند نه اینکه متاثر از برخی از رفتارهای سیاسی یا گرو کشی های خاص باشد ضمن اینکه باید این گونه حرکتها در یک فرایند
با مستقل شدن سازمان سینمایی کشور ، دست ما باز تر خواهد شد و سازمان سینمایی می تواند چابک تر به فعالیتهای خود ادامه دهد
قانونی باشند در حالی که این تجمعات بدون مجوز انجام گرفت لذا تاکید می کنم من با اینگونه حرکتها مخالف نیستم اما باید شکل قانونی داشته باشد مثل شکایتی که در دو هفته گذشته از مدیریت سینمایی شد .

شمقدری در بخش دیگری از سخنان خود گفت : معتقدم در دوره جدید وقتی سینما خودش را با مطالبات مردم مواجهه ببیند این سینما ناچار خواهد شد مسیر بهتری را انتخاب کند اگر چه در ابتدای کار برای سینما و سینما گران سخت خواهد بود. 

وی با اشاره به سازمان سینمایی کشور با بیان اینکه ما در عرصه سینما نیازمند تحولات جدی بودیم و به همین جهت در دوره های گذشته هم یکبار پیشنهاد سازمان سینمایی مطرح شد  اظهار داشت: ساختار سازمان سینمایی قبلا در شورای عالی سینما مطرح شد و آنگاه شکل عملی به خود گرفت و اطمینان دارم بعد استقرار کامل سازمان سینمایی ، برکات آن شامل همه اهالی سینما شود . 

این مدیر ارشد سینمایی به سه نکته مطرح شده بعد از استقرار سازمان سینمایی که از سوی برخی از سینماگران مطرح می شود اشاره کرد و یاد آور شد: برخی ها می گویند با تشکیل سازمان سینمایی ، سینما دولتی شده و دیگر خصوصی نیست در حالی که این گونه اظهار نظر ها مبهم است اما واقعیت این است که سینمای ایران همواره با حمایت های دولتی سرپا بوده است و در بهترین حالت ، سرمایه بخش خصوصی بیش از ۵۰ درصد نبوده است حتی در دوره هایی این سهم به ۱۰ درصد هم کاهش پیدا کرد البته این مسائل منهای حمایت های یارانه ای بوده که دولت همواره از سینماگران داشته است به عنوان مثال ما پزتیوهایی را که در اختیار فیلمسازان می گذاریم یک سوم قیمتی است که خریداری می کنیم. 

وی اظهار داشت: در دوره ما متوسط سرمایه گذاری بخش دولتی به خصوصی ۷۰ به ۳۰ بوده است اگر چه ما تمایل داریم این نسبت ها معکوس باشد این در حالی است تشکیل سازمان سینمایی در نهایت به افزایش مشارکت بخش خصوصی خواهید انجامید در حالی که ساختار قبلی به چنین موردی توجه ای نداشت. 

رییس سازمان سینمایی کشور به سوال دوم اشاره کرد و گفت: در معاونت سینمایی عملا سیستم به گونه ای بود که جزیره ای عمل می شد و این جزیره ای بودن نیز ربطی به مدیریت
ما بودجه فیلمهای فاخر در سال گذشته را به بیش از ۱۰ پروژه اختصاص دادیم تا عدالت بیشتری برقرار شود اما امسال شرایط به نوعی بهتر شد اما چون امسال بودجه ما کاهش پیدا کرد اما ما سعی کردیم بودجه فاخر را با سایر بودجه ها ادغام کنیم تا دستمان باز تر شود
ها نداشت بلکه ساختار سیستم اینگونه طراحی شده بود حتی معاونت سینمایی سعی می کرد نکته اشتراک و همگرایی در بین زیر مجموعه خویش ایجاد کند حتی وضع به گونه ای هم بود که بین معاونت سینمایی و سایر زیر مجموعه ها افتراق هم مشاهده می شد. 

شمقدری با اشاره به نکته سوم یاد آور شد: نکته آخر این که با استقرار سازمان سینمایی کشور ، استقلال این سازمان از وزارت ارشاد صورت گرفت چرا که معمولا وزارت ارشاد از وزارتخانه هایی است که ماموریتهای زیادی برعهده دارد که حجم کاری آنها در برخی از زیرمجموعه ها نیز بسیار مهم و گسترده است لذا تصمیم گرفته شد سازمان سینمایی در گام اول از حوزه معاونت جدا شود و در کنار سایر سازمانهای وزارت ارشاد قرار بگیرد و مستقل شود .

وی ادامه داد: با مستقل شدن سازمان سینمایی کشور ، دست ما باز تر خواهد شد و سازمان سینمایی می تواند چابک تر به فعالیتهای خود ادامه دهد البته هیچ سازمانی نمی تواند رها باشد یا باید در درون وزارتخانه باشد یا زیر مجموعه ریاست جمهوری که ما تمایل داشتیم که ذیل ریاست جمهوری باشیم که با برخی از مخالفتها بویژه از سوی مجلس روبرو شدیم که به ناچار زیر مجموعه وزارت ارشاد قرار گرفتیم که البته حالا احساس می شود که تصمیم درست تری بوده است.
شمقدری اضافه کرد: در حال حاضر اکثر مدیران سازمان سینمایی مستقر شدند اما ما بحث کمبود فضا و مکان داریم ضمن ا ینکه محدودیت بودجه نیز داریم که باعث شده سرعت ما قدری کند تر شود اما هم ا کنون ۶۰ درصد از سازمان سینمایی مستقر شده و تا قبل از دهه فجر نیز این درصد به ۹۰ خواهد رسید.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که در مورد نحوه انتخاب رییس سازمان سینمایی پرسید گفت: باید اجماعی برای انتخاب رییس سازمان سینمایی صورت بگیرد تا رییس آن انتخاب شود و با توجه به اینکه سازمان سینمای موظف شده طی یکسال آینده اساسنامه خویش را تنظیم کند نحوه انتخاب رییس سازمان سینمایی نیز در این اساسنامه قید خواهد شد .

شمقدری در مورد بودجه فیلمهای فاخر گفت : ما بودجه فیلمهای فاخر در سال گذشته را به بیش از ۱۰ پروژه اختصاص دادیم تا عدالت بیشتری برقرار شود اما امسال شرایط به نوعی بهتر شد اما چون امسال بودجه ما کاهش پیدا کرد اما ما سعی کردیم بودجه فاخر را با سایر بودجه ها ادغام کنیم تا دستمان باز تر شود لذا امسال بودجه فیلم فاخر به عنوان فاخر نداریم اما تلاش می کنیم با این بودجه ۴۵ فیلم ساخته شود . 

رییس سازمان سینمایی کشور همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره مطبوعات برگزاری این جشنواره را به همه زحمت کشان عرصه خبر تبریک گفت و اظهار داشت: مردم هر روزه صفحات روزنامه ها و سایتها را می بینند ولی شاید ندانند که چه کسانی در این عرصه زحمت می کشند و جشنواره مطبوعات فرصتی خوبی است تا مردم ا زحمت های این عزیزان از نزدیک آشنا شوند
کد خبر: 48929
Share/Save/Bookmark