مهدی صالحیار کارگردان تئاتر در گفتگو با هنرنیوز؛
اجراها در شهرستان ها براساس روابط است نه ضوابط
تاريخ : شنبه ۱۸ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۴۲
مهدی صالحیار گفت: متاسفانه اجراها در شهرستان ها براساس روابط است تا ضوابط و معمولا سالن ها در دست عده خاصی از گروه ها در حال چرخش است.
مهدی صالحیار کارگردان تئاتر استان آذربایجان شرقی در گفتگو با هنرنیوز از وضعیت تئاتر در شهرستان ها خبر داد و گفت: گروه های تئاتری شهرستان ها گروه های بسیار فعالی هستند اما متاسفانه این گروه های فعال تئاتری از امکانات لازم برای کار برخوردار نیستند و سالن هایی که در اختیار این گروه ها قرار می گیرد چندان مناسب اجرای عمومی نیست البته کل گروه هایی که اجراهای عموم می گیرند گروه های خاصی هستند.
وی افزود: اجراهای عموم در تبریز معمولا در دست افراد خاصی است که همیشه اولویت برای اجرا با آنها بوده است و این گروه ها هستند که همیشه به جشنواره ها راه پیدا می کنند برای این مشکل ما به دبیرخانه جشنواره ها هم اعتراض کرده ایم و تنها نهادی که به اعتراض ما توجه کرد سازمان بسیج هنرمندان بود، امیدوارم به این مشکل ما از مرکزهنرهای نمایشی رسیدگی شود.
این کارگردان تاکید کرد: تئاتر شهرستان ها مشکلات بسیاری دارد که از جمله آن نبود کارشناس تئاتر در شهرستان هاست، زمانی که گروه ها برای اجرای عموم اقدام می کنند چون این اقدام به صورت اداری و نامه نگاری است هنرمندان با مسئولان چندان در ارتباط نیستند و به همین خاطربا مشکلات گروه ها آشنا نمی شوند.
صالحیار ادامه داد: متاسفانه در شهرستان ها برای گروه ها امکان تماشا از کارهای دیگر گروه ها وجود ندارد و زمانی که ما قرار است از نمایش های دیگر گروه ها در استانمان دیدن کنیم باید هزینه پرداخت کنیم و امکانات لازم برای ما وجود ندارد در صورتی که امکانات برای گروه های تهرانی بیشتر است و راحت تر می توانند از کار های تئاتری استفاده کنند.
کارگردان نمایش کوسا و کچل اظهار داشت: معمولا کارهایی که در شهرستان اجرای عموم می روند اگرگروه توانایی جذب اسپانسر داشته باشند و تبلیغات گسترده در خصوص کار انجام شود نمایش با استقبال مخاطب مواجه می شود اما اگر اسپانسر وجود نداشته باشد که معمولا هم نیست مخاطب چندانی را به نسبت جمعیت شهرمان نخواهیم داشت در حالی که در جشنواره های کردستان ما شاهد استقبال خوب تماشاگران هستیم که این باعث خوشحالی است که استانی اینگونه مخاطب تئاتر دارد.
وی خاطرنشان کرد: کارگاه های آموزشی در این استان برگزار می شود و اخیرا هم یکی از این کارگاه ها برگزار شد اما گمان می کنم در استان ما نسبت به استان های همجوار کارگاه های کمتری برگزار می شود و کارگردانانی که در سطح بین الملل هستند در این کارگاه ها شرکت نمی کنند.
مهدی صالحیار افزود: کارگاه های آموزشی برگزار شده در تبریزبا توجه به علاقه مندانی که در حوزه تئاتر وجود دارد همیشه با استقبال خوبی مواجه شده است و بر این باورم که این کارگاه ها باید هر 40 روز یکبار در استان ها برگزار شود.
این کارگردان در پایان گفت: تبریز با وجود داشتن گروه های تئاتری قوی و قابلیت ها و سازماندهی هایی که دارد اما متاسفانه چندان در این زمینه قوی عمل نمی کند.