ثابت کرده‌ام چهار داستان شاهنامه قابلیت‌های سینمایی و نمایشی دارد
گفتگو با دکتر دهقانپور درباره کتاب «تراژدی‌های چهارگانه شاهنامه فردوسی و تبیین جنبه‌های سینمایی آن‌ها»
ثابت کرده‌ام چهار داستان شاهنامه قابلیت‌های سینمایی و نمایشی دارد
نویسنده کتاب «تراژدی‌های چهارگانه شاهنامه فردوسی و تبیین جنبه‌های سینمایی آن‌ها» خبر داد این کتاب سینمایی بزودی منتشر و راهی بازار خواهد شد.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۸

دکتر حمید دهقان‌پور استاد دانشگاه هنر در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد انتشار جدید‌ترین کتابش گفت: کتاب «تراژدی‌های چهارگانه شاهنامه فردوسی و تبیین جنبه‌های سینمایی آن‌ها» به ۴ تراژدی بزرگ در شاهنامه فردوسی می‌پردازد. البته کل شاهنامه داستان‌های مختلفی دارد اما همه داستان‌های آن جنبه تراژدیک ندارند ولی تراژدی‌های «رستم وسهراب»، «رستم واسفندیار»، «سیاوش» و «ایرج» داستان چهار شخصیت معروف هستند که سرآمد همه تراژدی‌های شاهنامه محسوب می‌شوند.

وی افزود: من در این کتاب با بررسی در۶۰ هزار بیت شاهنامه و با توضیحاتی ثابت کردم که این چهار داستان علاوه بر اینکه جنبه تراژیک دارند از قابلیت‌های سینمایی و نمایشی نیز برخور دارند. باور من در این است اگر چنانچه فیلمسازان و فیلمنامه نویسان به فرهنگ کهن و به قصه‌های ادبیات دیرینه ما باور داشته باشند به راحتی می‌توانند بسیاری از تکنیک‌های سینمایی امروز را از دل این تراژدی‌ها استخراج کنند به گونه‌ای که بتوانند آثار برجسته سینمایی را خلق کرد.

دهقان‌پور تصریح کرد: به نظر من در سراسر شاهنامه فردوسی انواع تکنیک‌های سینمایی وجود دارد که من در این کتاب به آن‌ها اشاره کردم مثل فید اوت، فید این، دیزالو، سیستم سه پرده‌ای، سیستم شروع از وسط، شروع از آغاز و شروع از پایان که می‌تواند به منزله راهکاری‌هایی برای فیلمنامه نویسان ما باشد. من در این کتاب به دکوپاژ بر اساس شاهنامه، دکوپاژ بر اساس موقعیت‌های مختلفی که در شاهنامه وجود دارد اشاره کرده‌ام.

وی با بیان اینکه این کتاب به همت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به زودی منتشر خواهد شد گفت: قرار بود چاپ این کتاب در دهه فجر و در فستیوال فیلم فجر انجام بگیرد که می‌سر نشد اما این کتاب به زودی با تیراژ ۲۰۰۰ جلد منتشرخواهد شد ضمن اینکه سعی خواهیم کرد با قیمت ارزانی آن را روانه بازار کنیم تا در اختیار مخاطبین خاص به ویژه جوان‌ها قرار بگیرد تا بتوانیم آن‌ها را به سمت فرهنگ ملی و ایرانی سوق دهیم.

این استاد دانشگاه در خاتمه اضافه کرد: اگر به فرهنگ غنی ادبیات کهن بویژه شاهنامه توجه بیشتری شود بی‌شک جای امیدواری خواهد بود که ما درآینده نزدیک شاهد سینمای ملی باشیم.
کد خبر: 54409
Share/Save/Bookmark