شمقدری: سینمای ایران به همگرایی و همدلی نیاز دارد
در آئین پایانی سی و یکمین جشنواره استانی فیلم فجر مطرح شد؛
شمقدری: سینمای ایران به همگرایی و همدلی نیاز دارد
جواد شمقدری گفت: پیوند میان حوزه سینما و اندیشه‌های دینی و معارف اسلامی ضروری و لازم الاجراست.
 
تاريخ : دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۷


رئیس سازمان سینمائی کشور در آئین پایانی سی و یکمین جشنواره استانی فیلم فجر در استان قم گفت: بدون شک فیلم فجر از مهم‌ترین و زیبا‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور است که با هدف ایجاد سرگرمی و یا به منظور بیان موضوعات محتوائی و ارزشی برگزار می‌شود.
جواد شمقدری تصریح کرد: جذب مخاطب، محتوا و ارزش‌های متعالی و مفهومی از مشخصات مهم فیلم‌های این دوره بوده اما آنچه دارای اهمیت می‌باشد این است که سینمای ایران نیاز به همگرائی و همدلی دارد تا این گنجینه ارزشمند، هنری اثر گذار و قابل توجه باشد.
وی محتوابخشی به سینما را مورد تاکید قرار داد و اذعان کرد: پیوند میان حوزه سینما و اندیشه‌های دینی و معارف اسلامی ضروری و لازم الاجراست، زیرا با این اندیشه ناب سینما قادر است با رویکرد ارزشی خود نقش موثرتری در فرهنگ‌سازی و تربیت فکری بازی کند.
وی با ابراز خرسندی از اسقتبال مردم قم از جشنواره فجر امسال خاطرنشان کرد: قم زادگاه معرفت و نشر معارف الهی و اسلامی است و سینما در پناه این ظرفیت‌های ارزنده می‌تواند سمت و سوئی دیگر در جهت تبیین ارزش‌ها و اخلاق‌گرائی داشته باشد.
رئیس سازمان سینمائی کشور گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی رهنمون‌ها و منویات ارزشمندی در خصوص ابزار هنر و ضرورت توجه به این مقوله دارند که می‌توان با ذخایر دینی و ارزشی طبق فرمایشات معظم له گام برداشت.
جواد شمقدری اظهار داشت: دور نمای سینمای ایران و ضرورت بینش و تفکر اسلامی و دینی در سند سینمائی ثبت شد و موضوعات ارزشی همچون دفاع مقدس و بیداری اسلامی مورد پیگیری جدی قرار گرفت که در این زمینه مسئولیت سنگینی بر عهده هنرمندان و متولیان صنعت و هنر سینما نهاده شده است.
وی تحقیقات تاریخی را یکی از نیازهای مهم سینمای امروز برشمرد و عنوان کرد: اگر تحقیقات تاریخی به درستی و بر استنادهای موجود ارائه شود فیلم، مطابق با حقایق بیشتری ساخته می‌شود و عوامل فیلم با تعارض و دوگانگی در رویاروئی با حقایق مواجه نخواهند شد.
رئیس سازمان سینمائی کشور بهره‌گیری از علوم انسانی و اسلامی را زمینه ساز ارتقای بنیه‌های اخلاقی در سینما برشمرد و گفت: حضور اهالی حوزه‌ و روحانیون در جشنوار ما را دلگرم می‌کند که می‌توانیم با استفاده از ظرفیت‌های علوم اسلامی و انسانی به سینما اعتلای دیگری ببخشیم.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: نگاه تخصصی و کار‌شناسی حوزه به سینما و نقد و بررسی علمی و دینی آن، هویت دینی و اسلامی ایجاد می‌کند.
سید مرتضی اسماعیلی طباء در مراسم آئین پایانی سی و یکمین جشنواره فیلم فجر برگزاری جشنواره در قم را موفقیت‌آمیز خواند و گفت: با تلاش شبانه روزی ۱۸ فیلم جشنواره فجر همزمان در ۱۰ استان به ویژه قم و تهران اکران شد.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به سخنی از علامه جوادی آملی اذعان داشت: ایشان در یکی از سخنرانی‌های خود در بحث هنر تاکید داشتند که هنر مرحله و فرایند تبدیل معقول و محسوس هنرمند است از این رو باید با بینش و نگاه خاصی ارزشگذاری شود.
وی با ابراز خرسندی از حضور اندیشمندان و فرهیختگان در جلسات نقد و بررسی فیلم‌های امسال خاطرنشان کرد: در میان نقادان شاهد حضور روحانیون و حوزویان بودیم که با نگاهی تخصصی و کار‌شناسی موضوعات و محتواهای فیلم را دنبال می‌کردند که این امر موجب افتخار در شهر کریمه اهل بیت (ع) است.
سید مرتضی اسماعیلی طباء اظهار داشت: نگاه تخصصی و کار‌شناسی حوزه به سینما و نقد و بررسی علمی و دینی آن، هویت دینی و اسلامی ایجاد می‌کند و به آن غنای فرهنگ اسلامی می‌بخشد از این رو لازم است در عرصه سینما حوزه‌های علمیه با چنین نگاه نقادانه‌ای وارد شوند.
وی ادامه داد: تیم تخصصی معاونت حوزه‌های علمیه در جلسات نقد و بررسی توانستند به صورت دقیق و موشکافانه‌ای محتوا و موضوعات فیلم‌های پخش شده را مورد ارزیابی قرار دهند که بهره‌گیری از این ظرفیت‌های دینی اثر بالائی در تحول و رشد دینی و اسلامی در سینما خواهد داشت.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم وجود استعدادهای سینمائی در قم را افتخاری دیگر برشمرد و گفت: جوانان مستعدی در عرصه سینما در قم فعالیت می‌کنند که باید به آن‌ها فرصتی برای رشد و شکوفائی داد، هر چند این استعداد‌ها تنها در ساخت فیلم کوتاه مورد توجه قرار نمی‌گیرد و باید شرایطی اتخاذ شود که شاهد حضور آنان در فیلم‌های بلند سینمائی نیز باشیم.

کد خبر: 55039
Share/Save/Bookmark