محمد حسنی در گفتگو با خبرنگار ادبی هنرنیوز در تشریح برنامه های بنیاد ادبیات داستانی با توجه به رویکردهای علمی و پژوهشی این مجموعه با اشاره به بخش بین الملل بنیادگفت: بخش بین الملل قرار است در چند سرفصل فعالیت می کند که در حال حاضر این بخش در حال شکل گیری و راه اندازی است.
وی با بیان این مطلب افزود: بحث دیگر ترجمه آثار ایرانی و حمایت از آنها و زمینه سازی برای گسترش آن هاست؛ که به نوعی هدایت و مدیریت فضای ترجمه است که از جمله این فعالیت ها می توان به ترجمه آثار ادبیات داستانی به سایر زبان ها اشاره نمود با پیشنهاد ما درباره آثار؛ یعنی روی آثار کارشناسی بشود و به صورت تصادفی آثار غربی را ترجمه نکنیم.
وی به روند کار ترجمه در این بنیاد اشاره نمود و اظهار داشت: ضرورت ایجاب می کند، عده ای کارشناس راجع به کیفیت و سطح کار و راجع به اینکه تا چه اندازه این کار می تواند در فضای ادبیات داستانی موثر و
” کتابخانه تخصصی داستانی زیر مجموعه این بنیاد است “
مفید باشد بحث نموده نتیجه مشورتشان را در اختیار حوزه مترجمین، ناشرین و نویسندگان قرار بدهند؛ این دو هدف اصلی ماست البته شرکت در مجامع و سخنرانی در مجامع بین المللی و همایش های داخلی نیز جزء برنامه های این بخش است، مضاعف بر آن حوزه پژوهش و نظریه پردازی را هم شامل می شود.
حسنی ضمن تشریح دیگر فعالیت های بنیاد ادبیات داستانی گفت:کتابخانه تخصصی داستانی زیر مجموعه این بنیاد است و حمایت از پایان نامه های دانشجویی و برنامه های دیگری که معمولا در حوزه پژوهش دنبال می شود در بخش پژوهش صورت می گیرد.
مدیر عامل بنیاد ادبیات داستانی تصریح نمود: در حوزه های آموزش وجه گستره استانی اهمیت ویژه ای دارد چندانکه ما همین الان با اینکه معاون آموزش بنیاد را منصوب نکرده ایم اما در چند استان کارگاه های آموزشی برگزار کرده ایم؛ برای مثال در هفته گذشته با حمایت بنیاد در استان خراسان رضوی چند کارگاه تشکیل شد.
وی از گسترش این برنامه در سایر استان ها خبر داد و عنوان کرد: قرار است فعالیت ما در این بخش گسترش یابد که در این راستا با چند استان تفاهم نامه امضا نموده ایم و سال آینده با ۳۱
” در حوزه های آموزش وجه گستره استانی اهمیت ویژه ای دارد “
استان قطعا موافقت ها و تفاهم نامه هایی را خواهیم داشت مگر اینکه خود دوستان ما در استان ها اعلام نیاز نکنند که معمولا اینگونه نیست و مراجعه خواهند داشت.
حسنی افزود: یک بخش هم در آموزش داریم که راجع به طرح و توسعه آموزش، برنامه آموزش، متون آموزشی و شیوه های آموزش است؛ یعنی غیر از کار میدانی برگزاری کارگاه ها اتاق فکر خواهیم داشت؛ این بخش یک قالب دارد، یک محتوا که قالب آن برگزاری کارگاه هاست و محتوایش روش هایی است که در سایر کشورها اجرا می شود و بررسی اینکه چه روش هایی موفق بوده است و کدام اجرایی تر است.
وی در ساحت گسترش این برنامه ها تصریح نمود: ما واحد ارتباطات تبلیغات خواهیم داشت که روابط عمومی و بحث نشریات در آن قرار دارند و دو نشریه هم داریم که در بهمن ماه اولین شماره آن ها منتشر خواهد شد.
مدیر عامل بنیاد ادبیات استانی در پاسخ به این پرسش که «برای انتشار آثار توسط بنیاد آیا شیوه خاصی از نشر مد نظر است یا نه؟» گفت: هدف ما این است که از ناشرین حمایت کنیم،گرچه ما یک انتشارات ذیل مجموعه بنیاد داریم ترجیح مان این است که از ناشرین حمایت کنیم و آنها آثار خوب را منتشر کنند و در کل سیاست اصلی ما حمایت از حوزه نشر است.