«نصرالله قادری» نویسنده، کارگردان و منتقد تئاتر در خصوص عملکرد شورای حمایت از آثار نمایشی، اظهار داشت: اخیرا به دلیل اینکه کاری برای اجرا ندارم، نمیدانم شورای حمایت در حال حاضر چه عملکردی دارد.
* آییننامه شورای حمایت خوب است، اگر طبق آن عمل شود
رئیس اسبق کانون منتقدان مرکز هنرهای نمایشی تصریح کرد: نزدیک به دو سال گذشته اثری را برای اجرا به شورای حمایت بردم که با وجود اینکه یکی از مدیران مرکز هنرهای نمایشی بودم اما به توهینآمیزترین شکل ممکن با من برخورد کردند. یکی از اعضای شورای حمایت وقت، رئیس شورای نظارت بود که مدعی انقلاب است اما گویا مرا نمیشناسد. طبیعتاً چنین افرادی اگر تصمیمگیرنده باشند، خیلی نمیتوان امیدوار بود اما به دلیل اینکه یک رأی است، شاید خیلی مؤثر نباشند. گروههایی که در شورای حمایت شرکت کردند، عمدتاً اعتراض دارند ولی زمانی که آئیننامه شورای حمایت را مطالعه کردم، متوجه شدم که اگر طبق آن عمل شود، بسیاری از انتقادها منطقی نیست.
* یکسری افراد همیشه حمایت مالی میشوند/ قرارداد تیپ یک توهین و شوخی مضحک است
قادری گفت: اگر شورای حمایت از ابتدا اعلام کند که از فلان کار به این دلایل اینقدر حمایت میشود، در آن زمان کارگردان مجاز است که نمایش خود را اجرا کند یا نکند ولی متأسفانه در این بین یک عده آدم هستند که همیشه حمایت میشوند و این شورا ضابطههای خاص خود را دارد، این ضابطهها را جزء استثنا میگذارند و اگر کسی اعتراض کند میگویند این فرد از جای دیگری حمایت شده است. اساس کار، آئیننامه شورای حمایت است که ما برای آگاهی هنرمندان در این شماره مجله نمایش آن را چاپ کردیم، آئیننامه شورای حمایت خوب است و میتواند بسیار کمککننده باشد البته اگر به همان شکل اجرا شود.
این نویسنده و کارگردان تئاتر قرارداد تیپ را توهینآمیز خواند و بیان داشت: من به عنوان عضوی از خانه تئاتر که دو سال است که پایم را آنجا نگذاشتهام به بنیان قرارداد تیپ اعتراض دارم، زیرا توهین است. هر کس که میخواهد تصویبش کرده باشد، حتی اگر نمایندگان تئاتر باشند. میتوانید طبق قرارداد تیپ دستمزد یک نویسنده را با یک کارگردان یا بازیگر مقایسه کنید تا بتوانید بفهمید قرارداد تیپ چه شوخی مضحکی است.
* مبالغ حمایت از نمایشها را با دستمزد توپ جمعکن استقلال و پرسپولیس مقایسه کنید
وی افزود: یک نویسنده اگر نمایشنامهنویس خوبی باشد، در سال یک نمایشنامه نمیتواند بیشتر بنوی�