سیامک سرمدی: دانشکده های ادبیات باید به رشته ادبیات کودک توجه ویژه داشته باشند
وضعیت مطبوعات کودک؛/8/
سیامک سرمدی: دانشکده های ادبیات باید به رشته ادبیات کودک توجه ویژه داشته باشند
 
تاريخ : سه شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۵۰
سیامک سرمدی از سردبیران مجله دوست (کودک) گفت: خصوصی سازی مطبوعات کودک و نوجوان مستلزم سعه صدر است.

سرمدی در گفتگو با خبرنگار ادبی هنرنیوز در تشریح جایگاه مطبوعات ایران در حوزه کودک نسبت به تعاریف سطح بین الملل و منطقه اظهار داشت: قطعا جایگاه فعلی ما در حوزه ادبیات کودک در منطقه، جایگاه نسبتا خوبی است و موقعیتی بالاتر و بهتر دارد؛ زیرا بررسی های اخیر ما نشان داده است که این مسئله به استثنای کشور مصر که در وضعیت مناسبی است بقیه کشورهای منطقه از جایگاه مناسبی برخوردار نیستند، از دیگر آثار گرته برداری می کنند و چیزی برای بیان ندارند.

وی پیرامون مجله «دوست»(کودک) گفت: «دوست» با هدف یک نشریه فرهنگی برای کودکان در سال 80 پایه گذاری شد و محور اصلی آن بر اساس ادبیات تالیفی است، البته ترجمه هم خالی از اهمیت نیست، محور دیگری که حائز اهمیت است تصویرگری و کمیک استریپ است که طیف کودک و نوجوان علاقه زیادی به آن دارند، «دوست» با توجه به وضعیتی که بین خوانندگان نشریه دارد موفق بوده است، گرچه نقاط ضعفی هم دارد مثل اینکه گاهی نشریه بیش از حد پسرانه است و در آن به دخترها کمتر بها داده می شود اما به هر حال اینگونه نقاط ضعف تعمدی نیستند.

سرمدی با بیان مطلب افزود: به طور کل، «دوست» معدل خوبی دارد و این از کمیت و کیفیت نقطه نظرات مخاطبان مشهود است و شاید یک دلیل دیگر این باشد که مجلاتی چون«کیهان بچه ها» در جایگاه واقعی خودشان نیستند.

سردبیر «دوست» در رابطه با خصوصی سازی عرصه مطبوعات کودک تصریح کرد: «دوست»(کودک) نیز همچون دیگر نشریات کودک و نوجوان در ارتباط با نهادهای دولتی است، زیرا در این حوزه بحث بازگشت سرمایه ها بسیار مهم است، درباره «دوست» هم تصمیم به خصوصی سازی این مجموعه داشتیم.

وی افزود: خصوصی سازی سبب می شود تحرک و چابکی در توزیع و نشر بیشتر شود که چنانچه بخش خصوصی صرفا با جهت سودجویی وارد این حوزه نشود و در مورد سرمایه حوصله به خرج دهد این بخش مستعد می شود؛ نظیر همین اتفاقی که در مورد نشریه «دوست» افتاد و اوائل بسیار دشوار بود، ولی بعدها نشریه توانست پا بگیرد.

سرمدی در حوزه روزنامه کودک و نوجوان به پیشینه روزنامه «آفتابگردان» اشاره نمود و گفت: سال 1373نشریه روزانه «آفتابگردان» ضمیمه همشهری بود و اتفاقا موفق هم بود که متاسفانه درگیر نزاع های سیاسی شد.

وی ضمن اشاره به مشکلات «روزنامه آفتابگردان» تاکید کرد: برای تاسیس روزنامه کودک و نوجوان باید به تجربیات روزنامه ای چون «آفتابگردان» نظر انداخت؛ برای مثال در «آفتابگردان» حوزه های خبری کاملا تعریف نشده بود.

سردبیر نشریه «دوست» در خاتمه تصریح کرد: دانشکده های ادبیات ما در مقطع فوق لیسانس رشته ادبیات کودک ندارد جز دانشگاه شیراز که فعالیت هایی در این حوزه دارد و می تواند ژورنالیست کودک یا نویسنده ادبیات کودک تربیت کند اما تاکنون نویسندگان شعر کودک با ته مایه ژورنالیستی وارد این عرصه می شوند که البته نتیجه بد نبوده است اما بهتر آن است که دانشکده های ادبیات به این مسئله به طور جدی بپردازند.

کد خبر: 30739
Share/Save/Bookmark