اشعار مقاومت بايد دغدغه شاعر باشد
اسرافيلي بيان كرد:‌
اشعار مقاومت بايد دغدغه شاعر باشد
اسرافيلي گفت: تشکیل كارگاه بر فرم و ساختار تاثیرگذار است اما زیربناي شعر و پايه و مايه آن مهم‌تر است. زيرا شعر برگرفته از دريافت‌هاي شخصي و احساسات شاعر است. سرودن اشعار مقاومت بايد دغدغه شاعر باشد. چون شعر از درون شاعر مي‌جوشد و سپس بر پايه احساسات و عواطف شكل مي‌گيرد.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۴۴
به گزارش هنرنیوز حسين اسرافيلي كه داوري بخش شعر چهارمين كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي را بر عهده دارد در گفت‌وگو با ستاد خبري چهارمين كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي ،‌ درباره كيفيت آثار ارسال شده به اين كنگره نسبت به كنگره‌های پيشين اظهار كرد: اشعار،هم از لحاظ كمي و هم كيفي نسبت به سال قبل افت داشته است . 

 
وي درباره چرايي ارتقاء نيافتن كيفيت آثار با توجه به برگزاري سه دوره از كنگره شعر مقاومت و وقایع پی‌درپی در جهان اسلام گفت: شايد دوستان شاعر ما در حوزه شعر مقاومت كمتر ورود پيدا كرده‌اند و بيشتر اشعار را براي دل خود سروده‌اند و هم ابه اين دليل كه شاعران ما در يك آرامش هستند و در بطن حوادث كشورهاي كه در آنها بيداري اسلامي صورت گرفته نيستد براي همين اين مسله برايشان يك دغدغه نيست كه در اين حوزه فعاليت كنند. 

 
اسرافيلي در این باره كه آیا شاعر مقاومت براي ارتقاء كيفيت آثار خود نيازمند برگزاري كارگاه است، افزود: تشکیل كارگاه بر فرم و ساختار تاثیرگذار است اما زیربناي شعر و پايه و مايه آن مهم‌تر است. زيرا شعر برگرفته از دريافت‌هاي شخصي و احساسات شاعر است. سرودن اشعار مقاومت بايد دغدغه شاعر باشد. چون شعر از درون شاعر مي‌جوشد و سپس بر پايه احساسات و عواطف شكل مي‌گيرد.

 
وي درباره چگونگي بهر‌ه‌گيري شاعر جوان امروز از مقتضيات زمان خود براي سرودن اشعار در حوزه مقاومت خاطرنشان كرد: شاعران در دوران انقلاب و هشت سال دفاع‌مقدس بسياري از آثار فاخر خود را به تناسب روزگار خود و رويداد‌ها خلق كردند و هم‌اکنون شاهد بيداري اسلامي در جوامع نزديك خود هستيم. 

 
اسرافيلي ادامه داد: در دوران دفاع‌مقدس جامعه در جريان وقايع مختلفي قرار داشت و بسياري از دوستان، نزديكان و خود ما در جبهه‌ها حضور داشتيم. ارتباط مردم نزديك‌تر بود و به همين دليل آثاري خلق مي‌شدند كه در نوع خود بي‌نظير بودند. 

 
اين شاعر افزود: شاعر جامعه امروز روايت حوادث را فقط در خبر مي‌شنود و وقتي در بطن ماجرای يك حادثه قرار ندارد، حسي قوی نسبت به آن براي خلق اثر ندارد. اطلاعات شاعران از بيداري اسلامي در حد خبر‌هاي راديو، تلويزيون و روزنامه‌هاست. شاعر بايد در تب و تاب وقايع قرار بگيرد تا شعري متولد شود. 

 
اسرافيلي گفت: اشعاري كه شاعران خارجي مي‌فرستند نشان مي‌دهد آنان كه دستي بر آتش دارند چگونه وقايع را در قالبي ادبي منتقل مي‌كنند. از سوی دیگر كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي، نمایان‌گر انديشه‌ شاعران ماست كه نگاه‌ شاعران ايراني به وقايع و جريان‌هاي جوامع اسلامي را به نمايش مي‌گذارد. 

 
وي افزود: همچنین برگزاری اين كنگره نشان مي‌دهد كه مسوولان جامعه فرهنگي ما به مقوله بيداري اسلامي توجه دارند و آثار خلق شده نشان از توجه شاعران به حوادث برون مرزي و پيرامون خود دارد. 

 
 
عضو كميته علمي چهارمين كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي، هدف اين كنگره را نوآوري در بخش شعر و ادبيات پايداري كشور عنوان كرد و گفت: پيوند شعر امروز با اهداف، آرمان‌هاي ارزشي و هويت‌هاي ملي مساله مهمي است كه بيانگر تفكر و پيشينه فرهنگي قوي شعر مقاومت پارسي و تاثير آن بر دوره‌هاي مختلف تاريخي به عنوان يك الگو براي شاعر جوان ايراني و ديگر شاعران جهان محسوب مي‌شود. 

 
وي ادامه داد: اگر آثار كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي به خوبي عرضه شوند، مخاطب خود را در ديگر كشورها پيدا خواهند كرد زيرا هنگامي كه آرمان‌ و ارزش‌هاي مقاومت به زبان شعر بيان مي‌شوند، تاثير بيشتري بر تفكر و احساس مخاطب دارند.

 
اسرافيلي درباره معرفي شعر مقاومت به جهان اسلام گفت: آثار ارسالي به دو زبان‌هاي عربي و انگليسي ترجمه خواهند شد و توزيع آن در ديگر كشور‌هاي اسلامي بستگي به برنامه‌ريزي مديران فرهنگي و گروه روابط بين‌الملل كنگره با ديگر كشورها دارد تا آثار را به نحو مطلوبي به مخاطبان ارايه دهد. 

 
وي درباره ادامه برگزاري اين كنگر‌ه در سال‌هاي بعد گفت: اين كار باعث ارج نهادن به تلاش كساني است كه همسو با نهضت بيداري منطقه در حوزه ادبيات و بيداري ملل اسلامي گام بر مي‌دارند. 

 
کد خبر: 64624
Share/Save/Bookmark