از سوي انتشارات سروش
مفاهيم نظري و كاربردي ژورناليسم منتشر شد
تاريخ : يکشنبه ۳ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۱۳
كتاب «مفاهيم نظري و كاربردي ژورناليسم» اثر توني هاركوپ با ترجمه داود حيدري از سوي انتشارات سروش منتشر شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ايبنا، ژورناليسم نوعي فرآيند ارتباطاتي است و با توليد كالا و ديگر محصولات تفاوت دارد. ژورناليستها با ايفاي نقش اجتماعي خود، مردم را از آنچه در جامعه ميگذرد، آگاهي ميدهند و آنچه را خصوصي تلقي ميشود، آشكار و علني ميسازند.
كتاب حاضر با هدف پر كردن شكاف ميان طرز تلقيهاي موجود از حرفه ژوناليسم نوشته شده است. ژورناليستهايي كه به اين حرفه اشتغال دارند، احساس ميكنند كه دانشگاهيان چيزي براي گفتن ندارند و در مقابل دانشگاهيان نيز به علت توجه بيش از اندازه به مسايل نظري، وجود هر گونه استقلال و آزادي و ابتكار عمل براي ژورناليستها را انكار ميكنند.
اين كتاب گوشههايي از آن اصول و قواعد حاكم بر ژورناليسم را تشريح و روشن ميكند كه تفسير و تعبيرهاي متفاوتي از آنها به عمل ميآيد. هر فصل از كتاب، با رويكردي مبتني بر گفت و شنود، با نقل ديدگاه يك ژوناليسم آغاز و به موازات آن، ديدگاههاي صاحبنظران دانشگاهي بررسي و تجزيه و تحليل ميشود.
نويسنده در بخشي از مقدمه كتاب بيان كرده است كه ژوناليستها هر يك شيوه روايي خاص خود و باورها و اعتقادات خاص خود را درباره آنچه كه انجام ميدهند و دليل خاص خود را براي حرفهاي كه در عرصه ژورناليسم در پيش گرفتهاند، دارند. براي نگارش اين كتاب با طيف گستردهاي از ژورناليستها مصاحبه شده و اظهار نظرهاي آنها در كتاب آمده است.
مقدمهاي در باب ژوناليسم، محدوديتها و اعمال نفوذ بر ژورناليستها، خبر چيست؟، منشا خبر چيست؟، ژورناليسم جستوجوگر، ژورناليسم به مثابه سرگرمي، مصاحبهگري، خبرنويسي، مقاله و گزارشنويسي، فراسوي مطبوعات، ژورناليسم راديو ـ تلويزيوني و اينترنتي، نتيجهگيري، چالشهاي ژورناليسم فهرست مطالب كتاب را تشكيل داده است.
ضوابط حرفهاي اتحاديه ملي ژورناليستهاي انگليس و فهرست پايگاههاي سودمند اينترنتي دو ضميمه كتاب را تشكيل داده است.
كتاب «ژورناليسم؛ مفاهيم نظري و كاربردي» در 360 صفحه و با بهاي 60 هزار ريال از سوي انتشارات سروش منتشر شد.