يكي از قديميترين نسخههاي خطي «نهجالبلاغه» همزمان با ماه مبارك رمضان، امروز (يكشنبه، هفتم شهريورماه) با حضور رييس سازمان اسناد و كتابخانهي ملي و رييس بنياد نهجالبلاغه رونمايي شد.
به گزارش هنر نیوز به نقل از ايسنا، در مراسم رونمايي از نهجالبلاغهي كتابتشده توسط محمد بن ابي القاسم بن موسي بن خليل كه در محل سازمان اسناد و كتابخانهملي برپا شد، علياكبر اشعري ـ رييس اين سازمان ـ در سخناني عنوان كرد: قرار بوده است كه در فاصلهي ميلاد امام حسن (ع) و شبهاي قدر، از يكي از كهنترين نسخههاي «نهجالبلاغه» و تصاوير قرآنهاي نفيس رونمايي شود و اين مراسم به همين مناسبت برگزار شده است.
او نسخهي يادشده را يكي از كاملترين و قديميترين نسخههاي فعلي «نهجالبلاغه» خواند كه كتابت آن در سال 521 هجري قمري در ماه رمضان تمام شده است.
رييس سازمان اسناد و كتابخانهي ملي تأكيد كرد: كتابخانهي ملي به گردآوري نسخ خطي به عنوان هويت ملي و ديني اهتمام دارد و در سالهاي اخير به علت ارتباط خوبي كه با مجموعهداران برقرار شده است، توانستهايم حجم زيادي از نسخ خطي را گردآوري كنيم؛ به طوري كه از هزار نسخه در سال 85، اكنون به 36هزار نسخه رسيدهايم.
اشعري همچنين اشاره كرد: سال گذشته، سههزار نسخهي خطي را كه 200 عدد آن اهدايي بود، گردآوري كرديم و به مجموعهي نسخههاي خطي افزوديم.
او از دولت درخواست كرد كه اعتبارات نسخ خطي را محدود نبيند تا نسخ خطي از كشورهاي ديگر سردر نياورند و يا پوسيده نشوند.
اشعري همچنين ابزار اميدواري كرد كه دولت كمك كند تا نسخ خطي حفظ شود.
او «نهجالبلاغه»ي رونماييشده را نسخهاي جامع و خوب خواند و تأكيد كرد: اين نسخه از نظر اينكه مشخص باشد توسط چه كسي و در چه زماني كتابت شده است، كامل است.
او همچنين اظهار اميدواري كرد كه كتابخانهي ملي بتواند با بنياد «نهجالبلاغه» همكاري خوبي داشته باشد. در ادامهي اين مراسم، آيتالله سيدجمالالدين دينپرور ـ رييس بنياد نهجالبلاغه ـ به گردآوري « نهجالبلاغه» توسط علامه رضي اشاره كرد و گفت: از سال 400 هجري قمري كه علامه رضي «نهجالبلاغه» را با گردآوري سخنان حضرت علي (ع) نوشت، همواره علما و محققان راه او را ادامه دادهاند و نسخي از آن تهيه كردهاند و اكنون نيز اين راه بايد ادامه يابد.
او نسخ خطي را پراكنده خواند و گفت: نسخ خطي در دست افراد مختلفي كه در جاهاي مختلف هستند، قرار دارد، كه برخي از آنها اهدا ميشوند؛ اما بايد براي شناسايي و نگهداري آنها نيز تلاش كرد.
رييس بنياد نهجالبلاغه، سازمان اسناد و كتابخانهي ملي را پويا و زنده خواند و گفت: كتابخانهي ملي در اين زمينه فعال و با انگيزه عمل كرده است.
آيتالله دينپرور كتابخانه را مانند يك انسان زنده خواند و تأكيد كرد: كتابخانه بايد پويا و زنده باشد.
«نهجالبلاغه» منتخبي از منشآت امام علي بن ابيطالب (ع) است كه در سه بخش خطبهها، نامهها و حكمتها آمده و توسط شريف رضي گردآوري شده است.
بنا بر اعلام سازمان اسناد و كتابخانهي ملي، «نهجالبلاغه»ي رونماييشده يكي از قديميترين، كاملترين و صحيحترين نسخههاي «نهجالبلاغه» است كه در نيمهي رمضان سال 521 هجري قمري توسط محمد بن ابي القاسم بن موسي بن خليل كتابت شده است.
اين نسخه گرچه قديميترين نسخه از «نهجالبلاغه» نيست؛ اما نسخهاي است رقمدار كه تاريخ كتابت صحيح و متن كاملي دارد.