«محمد هوشیاری» تهیهکننده این پروژه مستند گفت: سینما در تاجیکستان با برنامهریزی و راهاندازی تاجیک کینو (تاجیک فیلم) در دهه ۱۹۳۰ مطرح شد و در سالهای ۱۹۳۴ با تولید فیلمهایی جذاب از اسطورههای مطرح ایرانی نظیر رستم و سهراب و داستانهای اساطیری دیگری از منظومه حماسی شاهنامه فردوسی تولید شده و مخاطبان زیادی را به خود اختصاص داد.
هوشیاری در ادامه تصریح کرد: تعداد بالای سینما و استودیوهای فیلم سازی و احداث اولین لابراتوار چاپ و ظهور نگاتیو در منطقه در این کشور احداث شد و نشان از رونق فیلمسازی در تاجیکستان را میدهد.
تهیه کننده این مجموعه اضافه کرد: ولی امروزه کاهش چشمگیر سینماهای نمایش دهنده فیلم بعد از فروپاشی شوروی نمایانگر افول سینما در این کشور است.
و از آنجایی که طی سالهای گذشته آثار سینمایی کشور تاجیکستان قبل و بعد از فروپاشی برگرفته از آداب و رسوم و فرهنگ غنی ایرانیان است و حتی اخیراً برخی از آثار تاریخی و فاخر قرآنی ما مورد استقبال بینظیر ملت تاجیکستان قرار گرفته و در تحقیقات بدست آمده و نظرات مسئولین این کشور مبنی بر معنویات بجا مانده پس از پخش این آثار تأییدی بر این موضوع است.
هوشیاری در ادامه گفت: به راستی زبان گویا، جذاب و تأثیرگذار فیلم و سریال بهترین وسیله برای اشاعه فرهنگ غنی و اهداف والای انسانی است.
لذا اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا در این مجموعه مستند نگاهی کامل و جامع به سینمای تاجیکستان قبل و بعد از فروپاشی شوروی و تشابهات فرهنگی و دلیل روزهای طلایی سینما در گذشته و رکود کنونی آن را مورد تحقیق و بررسی قرار دهیم.
وی تصریح کرد: در این مجموعه با منتقدین، سینماگران پیشکسوت، متولیان امور فرهنگی و هنری، بازیگران و نویسندگان و شعرای تاجیک گفتوگو خواهیم کرد و نظرات آنها را در مورد وضعیت کنونی سینمای این کشور در جهان و تأثیر آن در حفظ و حراست از فرهنگ غنی آن کشور را جویا خواهیم شد.
ساخت این مجموعه مستند طی هماهنگیهای صورت گرفته با سفیر محترم ایران در تاجیکستان دکتر علیاصغر شعردوست که از فعالان و تأثیرگذار در عرصه فرهنگ و هنر هستند خواهد بود که قرار است به جهت تحقیقات تکمیلی، برخی مذاکرات و برنامهریزی برای پیش تولید مجموعه با تعدادی از عوامل پروژه اواخر فروردین ماه با سفر به تاجیکستان کلید آغاز به کار این مجموعه زده شود.
عوامل سازنده این مجموعه به شرح زیر است: کارگردان: امین زندگانی و روزبه رحیمنژاد، مدیر تصویربرداری: مرتضی درویشخانی، دستیار تصویر: شاهرخ مولانا، مشاور پروژه: علی اصغر شعردوست، دستیار کارگردان و برنامهریز: امید رضازاده، تدوین: روزبه رحیمنژاد، دستیار تدوین: امیرحسین هوشیاری، عکاس: علی درویشخانی و تهیهکننده این پروژه محمد هوشیاری است.