طلابیگی ساخت تجهیزات پخش سه بعدی توسط متخصص ایرانی را تشریح کرد
طلابیگی ساخت تجهیزات پخش سه بعدی توسط متخصص ایرانی را تشریح کرد
 
تاريخ : يکشنبه ۱۹ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۴۳
حسین طلابیگی گفت: در کشور های پیشرفته بحث پخش سه بعدی بسیار مطرح است و نمایشگاه سه بعدی ibc که اخیرا در هلند برگزار شد یا نمایشگاه cebit که درآلمان برگزار شد تقریبا نود درصد محصولات، مربوط به تجهیزات تولید فیلم و سینمای سه بعدی بود.

به گزارش هنرنیوز ،طلابیگی در رابطه با تکنولوژی پخش سه بعدی به خبرگزاری سینمای ایران گفت: با توجه به رشد روزافزون رسانه هایی چون ماهواره و اینترنت، سینما باید جایگاهی جدید را به خود اختصاص دهد و به سمتی رود که بتواند جذابیت هایش را برای مخاطب حفظ کند.

وی افزود: برنامه هایی داشتیم تا بتوانیم جدیدترین تکنولوژی سه بعدی را وارد کشور کنیم زیرا در ایران تعداد سینماهایی که قابلیت پخش ویدیو پرژکتور را دارند کم است.همانطور که می دانیم ویدیو پرژکتورهای مخصوص سه بعدی امکانات خاصی دارند و برای پخش لازم است حتما اطلاعات به سرور پخش در شرکت مبدا ارسال شود که با توجه به تحریم هایی که ما با آن روبرو هستیم چنین امکانی برای ما وجود ندارد.

وی درباره جدیدترین دستگاه پخش سه بعدی که توسط یک متخصص ایرانی ساخته شده گفت: برای اینکه بتوانیم از امکانات موجود با توجه به شرایط تحریم استفاده کنیم، یکی از متخصصان ایرانی که سابقه و شناخت کافی در این عرصه داشت اقدام به ساخت اسکنری کرد که فیلم سه بعدی را از دیجیتال به آنالوگ تبدیل می کند به این صورت که فیلم سه بعدی به 35میلیمتری تبدیل می شود و به وسیله آپارات با همان کیفیت ویدیو پرژکتور در همه شهرستان ها قابل پخش است.

مسئول جلوه های ویژه سینمای ایران افزود: قبلا هم چنین دستگاهی ساخته شده بود اما به دلیل کیفیت پایین پخش در دنیا استقبال نشد و منسوخ شد اما با این روش کیفیت به همان شکل حفظ می شود.باید توجه داشت فیلم های پولاریز یک فیلتر و لنز خاص می خواهد اما در فیلم های آناگلیف که با عینک های رنگی دیده می شود از تکنیکی استفاده شده که با وجود دوفیلتر رنگی مقابل چشم، رنگ و بعد روی پرده با کیفیت واقعی نمایش داده می شود.این نوع رنگی نیاز به هیچ وسیله و پرده خاصی ندارد .

وی گفت: سعید صبری که سابقه تخصص در لابراتوار را دارد، دستگاه filmrecorder را تولید کرده است و در حال حاضر فیلم های دیجیتال را با دستگاهی که خود ساخته به 35میلیمتری تبدیل می کند.این دستگاه همیشه وارد می شد ولی الان سعید صبری دو دستگاه ساخته است که همان کار را با استاندارد های روز انجام می دهد و حتی شرکت های فرانسوی هم کار تبدیل را به او واگذار می کنند.

طلابیگی توضیح داد: یکی از مشکلاتی که در بخش تبدیل وجود دارد، ناآشنایی بعضی فیلمبرداران با مقوله دیجیتال است.یک فیلمبردار وقتی می خواهد با دوربین دیجیتال کار کند باید مواردی رعایت کند و با لابراتوار و اصلاح رنگ هماهنگ باشد ولی از آنجا که هنوز چنین روندی در کشور ما جا نیافتاده است ممکن است کیفیت خروجی فیلم ها خوب نباشد.

وی ادامه داد: تا به حال چند فیلم به این روش تولید شده اند که "ازما بهترون" یکی از آنها بود.فیلم هایی که در فرانسه تبدیل می شود از کیفیت بالاتری برخوردارند چون کوچکترین موارد هم در آن رعایت شده است.

وی در پایان افزود: تعداد زیادی از فیلم های جشنواره امسال قرار است به این روش تبدیل شوند.



کد خبر: 22314
Share/Save/Bookmark