نشست نقد و بررسی مجموعه داستان "همین است که هست" نوشته سودابه فرضی پور با حضور نویسنده و کارشناسان؛ سعید شریفی، علی الله سلیمی و نسرین نیکنام در سالن اجتماعات خانه فرهنگ دولت آباد برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي مديريت فرهنگي هنري منطقه 20، علی الله سلیمی، نویسنده، منتقد ادبی و مدرس کارگاه داستان نویسی خانه فرهنگ دولت آباد در اين جلسه پس از معرفی نویسنده کتاب گفت: نویسنده کتاب "همین است که هست" از نویسندگان جوان و مستعد شهرری و کشورمان است که با انتشار اولین مجموعه داستان مستقل خود، توجه منتقدان و کارشناسان ادبی و مخاطبان عمومی ادبیات داستانی را به سوی خود جلب کرده و این موضوع نوید بخش تولد نویسنده جوان دیگری در جامعه ادبی کشورمان است.
وی افزود: سودابه فرضی پور از اعضای اصلی و ثابت کارگاه داستان نویسی خانه فرهنگ دولت آباد است که انتشار کتاب این نویسنده را می توان به منزله یکی از خروجی های این کارگاه ادبی دانست و به استمرار این نوع فعالیت ها امیدوار شد.
نویسنده کتاب "باران جنوب" در ادامه درباره ویژگی داستان های کتاب "همین است که هست" گفت: تلاش نویسنده برای تجربه آزمایی در شیوه های مختلف نویسندگی، یکی از ویژگی های این مجموعه است که نشان می دهد برای نویسنده، در کنار پرداختن به مضامین مورد نظر، دستیابی به تکنیک های متنوع نویسندگی هم ملاک بوده است.
نویسنده کتاب "ایستگاه باغ سرهنگ"، در خصوص مضامین آثار سودابه فرضی پور ادامه داد: برای نویسنده، پرداختن به مسائل زنان که خود نیز جزئی از این جامعه بزرگ است مهم بوده و در اغلب آثارش سعی کرده به این قشر بیشتر بپردازد، به ویژه زنانی از قشر متوسط جامعه که همواره با امیدها و آرزوها، سختی ها و شکست هاي خود زندگی می کنند.
سعید شریفی نویسنده و منتقد ادبی گفت: شخصیت های داستانی نویسنده برای ارتقای جایگاه و موقعیت خود معمولاً دست به عصیان می زنند که در همه موارد این عصیان آنها با موفقیت همراه نیست و گاه منجر به شکست و انزوای بیشتر این شخصیت ها می شود.
وی افزود: آنچه در داستان های کتاب "همین است که هست" بیشتر جلب توجه می کند، تلاش و پویایی آدم های داستانی برای گذر از موقیعت پیشین آنهاست و همین مسئله خطر پذیری آنها برای خلق دنیاهای جدید را بیشتر می کند.
نویسنده کتاب "در ماهی می میریم"، در ادامه به نقد و بررسی تک تک داستان های کتاب "همین است که هست" پرداخت و درباره داستان کوتاه "یک قبر می خواهم" گفت: این داستان از شاخص ترین کارهای این مجموعه است که در آن، فرم و محتوا در خدمت هم قرار گرفته اند و در نهایت اثر منسجمی با رویکردهای اجتماعی خلق شده است.
شریفی در خصوص تنوع شخصیت های داستانی کتاب خاطرنشان كرد: اگر چه بیشتر شخصیت های داستانی زن ها هستند، اما به قشرهای دیگر از جمله مردها و در مواردی به کودکان و نوجوانان هم پرداخته شده است.
نسرین نیکنام، نویسنده و روزنامه نگار درباره باور پذیری شخصیت های خلق شده توسط نویسنده در مقایسه با مصداق های بیرونی گفت: اکثر شخصیت های داستانی مجموعه "همین هست که هست"، با نمونه های ملموس آنها در جامعه تشابه نزدیک دارند و این مسئله باور پذیری آنها را به مراتب بیشتر می کند.
وی افزود: با آنکه خیال انگیز بودن، از ویژگی های اصلی آثار داستانی است، اما نویسنده در این مجموعه سعی کرده به فضاهای رئالیستی و واقع گرا بیشتر نزدیک شود و برای همین، مخاطب با خواندن این داستان ها به فضاهای واقعی اطرافش بیشتر نزدیک می شود.
این نویسنده و منتقد ادبی در خصوص مضامین داستان ها ادامه داد: نویسنده در خلق شخصیت های زن به همه ابعاد زندگی زنان نپرداخته و این مسئله باعث یک بعدی شدن مضامین داستان ها شده که مخاطب احساس می کند تصاویر ارائه از زنان جامعه توسط نویسنده، به همه لایه های موجود در جامعه اشاره ندارد، در حالی که دنیای زنان به مراتب وسیع تر از این میزان است.
نیکنام درباره داستان های شاخص مجموعه، به داستان کوتاه "این روزها" اشاره کرد و افزود: در این داستان به دنیای درونی آدم ها به زیبایی پرداخته شده و بسیاری از ناگفته های زندگی زنان در دنیای معاصر با زبان هنری و با بهره گیری از ترفندهای ادبی مانند استعاره بیان شده است.