شب گذشته؛
گلابدره ای نویسنده «یادهایی از جلال آل احمد» درگذشت
محمود گلابدره ای نویسنده «یادهایی از جلال آل احمد» شب گذشته بر اثر بیماری در گذشت.
تاريخ : دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۴
گلابدره ای نویسنده توانمند و پویاقلم انقلاب اسلامی پنجاه سال در عرصه داستان نویسی کشور فعالیت نمود و آثار ارزنده ای را در این راه از خود بر جای نهاد.
از این نویسنده شهیر آثار بسیاری منتشر شده است. بعلاوه او كتاب های در دست انتشار زیادی نیز مشارکت داشت. سگ كوره پز(۱۳۴۹) مجموعه داستان اباذر نجار(۱۳۵۳) پركاه (۱۳۵۳) بادیه (۱۳۵۷) درلحظه های انقلاب (۱۳۵۸) ، اسماعیل (۱۳۶۰) پرستو (۱۳۶۳) ، صحرای سرد (۱۳۶۴)، آهوی كوهی (۱۳۶۵) دال (۱۳۶۵) داستان دو جلدی و زندگی نامه ای «ده سال هوم لسی در امریكا» (۱۳۸۰) رمان های چلچله ها (۱۳۸۰) یاد هایی از جلال آل احمد (۱۳۸۰) ، مادر (۱۳۸۱)، منیر (۱۳۸۳) و مجموعه داستان حكومت نظامی(۱۳۸۳)
” یکی از مهمترین بخش های زندگی او حضورش نزد جلال آل احمد و شاگردی نزد اوست “
از جمله مهمترین آثار اوست. در این میان داستان «دال» او توسط داریوش مهرجویی به فیلم نامه تبدیل شد و نام «صحرای سرد» را به خود گرفت.
یکی از مهمترین بخش های زندگی او حضورش نزد جلال آل احمد و شاگردی نزد اوست. جلال برای او هم معلم و استاد بود و هم دوست. در زمانی كه محمود گلابدره ای در دبیرستانی در تجریش كه امروز نام جلال آل احمد را به خود گرفته تدریس می نمود. جلال معلم ادبیات و فارسی وی بود، اگرچه فراتر از آن به دانش آموزان درس سیاست نیز می آموخت. از همین رو به گفته خود گلابدره ای او بیش از هرچیز در مسائل سیاسی و اجتماعی بود كه از آل احمد تاثیر گرفت. همین مسائل باعث شد تا با بزرگداشت یاد جلال «یاد هایی از جلاال آل احمد» را نوشت.
گفتنی است، او بیش از ۱۰ سال از زندگیاش را در آمریکا گذراند که حاصل آن کتابی به نام ۱۰ سال «هوملسی در آمریکا» بود.
وی که از چندی پیش بر اثر بیماری در بیمارستان الغدیر تهران بستری شده بود سرانجام شب گذشته دار فانی را وداع گفت.