علی سنایی استادیار دانشگاه سمنان درباره تازهترین اثر خود اظهار داشت: در حال ترجمه کتابی تحت عنوان« نظریه آکویناس درباره ذهن» نوشته «آنتونی کنی» هستم.
وی افزود: این کتاب به فلسفه ذهن و نظریات آکیوناس درباره «ذهن و نفس» و به مقایسه فلسفه ذهن در قرون وسطی و جهان معاصر میپردازد.
سنایی گفت: مخاطبان این کتاب دانشجویان و علاقمندان فلسفه هستند مخصوصا دانشجویانی که در رشته فلسفه ذهن و معرفتشناسی تحصیل میکنند.
وی با بیان اینکه این کتاب فلسفه نفس را به نوعی با فلسفه ذهن که در جهان امروز جز شاخه فلسفه تحلیلی است تطبیق داده، افزود: در این کتاب نویسنده سعی کرده است به تفاوتهای عمده فلسفه ذهن در جهان معاصر و جهان قدیم بپردازد.
استادیار دانشگاه سمنان گفت: فلسفه قدیم صحبت از رابطه نفس و بدن است و در این فلسفه «نفس و بدن» رابطه متافیزیکی دارند و مخصوصا «سن توماس آکویناسی» که مورد توجه «آنتونی کنی» است که به سنت ارسطویی توجه دارد و سعی میکند آن سنت ارسطویی را با تفکر مسیحی تلفیق کند.
وی ادامه داد: اما امروزه فلسفه ذهن معاصر ریشه در اندیشه دکارتی دارد و در دوره اخیرتر فلسفه ذهن تحت تأثیر «لودویگ ویتگنشتاین» و «ﮔیﻠﺒﺮت رایﺖ» ﻓیﻠﺴﻮف اﻧﮕﻠیﺴی» است و از منظر تحلیلی به تحلیل ذهن و مغز میپردازد و اینکه آگاهی چگونه داز مغز حاصل میشود.
سنایی در پایان خاطرنشان کرد: فلسفه ذهن در جهان قدیم به بحث متافیزیکی و رابطه نفس و بدن میپرداختند اما غالبا امروزه اعتقادی به رابطه نفس و بدن وجود ندارد و فلسفه ذهن رویکرد تحلیلی دارد و تحت تاثیر یافتههای علوم طبیعی مانند علوم شناختی و فیزیولوژی است.
بنابراین گزارش، «سن توماس آکویناس» معروفترین متفکر و فیلسوف اروپایی قرون وسطی است. بسیاری از آموزههایی که در جهان مسیحیت وجود دارند از اندیشههای وی بزرگ تأثیر پذیرفته است. در این مقال اخلاق سیاسی از دیدگاه وی بسط می یابد. آکویناس که بین سالهای ۱۲۷۴ -۱۲۲۷ میلادی زندگی کرد مبتکر مکتب فلسفی اسکولاستیک یا مدرسی است.