ابراهیم اصغری در گفتگو با هنرنیوز:
آموزش و پرورش دانش آموران را از سینما محروم میکند
تهیه کننده بهترین فیلم جشنواره فیلم کودک اصفهان با اشاره به مشکل اکران این نوع فیلم ها گفت: پیشنهاد من به آموزش و پرورش این است که فیلم دیدن دانش آموزان را در همه مقاطع به عنوان یک درس کمک آموزشی بپذیرند و حداقل ماهی یکبار دانش آموزان را به همراه کارشناسان فرهنگی راهی سینما کنند.
تاريخ : دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۴۱
ابراهیم اصغری تهیه کننده فیلم سینمایی «او خوب سنگ می زند» که فیلمش در جشنواره فیلم کودک اصفهان برنده سه جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردان و بهترین فیلمنامه شد درگفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد برگزاری جشنواره فیلم کودک اصفهان افزود: با توجه به شرایط اقتصادی موجود و شرایطی که سینمای ایران در آن بسر می برد باید گفت که برگزاری جشنواره فیلم کودک که خارج از پایتخت برگزار می شود جشنواره خوبی بود هرچند که جا داشت با توجه به قدمت این جشنواره، بهتر از این هم برگزار شود.
وی اضافه کرد: متاسفانه مهمترین مشکل این جشنواره و حتی جشنواره فیلم فجر این است که مکان هایی که برای افتتاحیه و اختتامیه این جشنواره ها اختصاص می یابند مکان مناسب و استانداردی نیستند. به عنوان مثال، مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره فیلم کودک اصفهان در یک سالن ورزشی برگزار گردید که بی تردید،محل مناسبی برای چنین مراسم هایی نخواهد بود.هرچند که دست اندرکاران جشنواره و شهرداری شهر اصفهان زحمات زیادی را متقبل شدند که جای تشکر و قدردانی دارد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «او خوب سنگ می زند» در پاسخ به این سوال که آیا فیلم را با تماشاگران هم دیدید تصریح کرد: من فقط توانستم در دو نمایش فیلم که یکی به همراه منتقدین و دیگری با تماشاگر عادی بود حضور داشته باشم که خوشبختانه هم منتقدین و هم مخاطبین با فیلم ارتباط خوبی برقرار کردند و تا آخر فیلم سالن را ترک نکردند. معمولا فیلم های کودک از قبل متهم به نداشتن مخاطب می شوند و به همین دلیل شرایط اکران مطلوبی برای آنان مهیا نمی شود اما من در این چند سئانس دیدم که تماشاگران ارتباط خوبی با فیلم برقرار کردند.
اصغری ادامه داد: طبق آماری که ازنمایش فیلم« او خوب سنگ می زند» در جشنواره فیلم فجر و همچنین جشنواره فیلم کودک اصفهان در اختیار من قرار گرفته است بیش از۹۰ درصد از تماشاگران از فیلم راضی بودند.
وی که فیلم «اوخوب سنگ می زند» نخستین فیلمش در ژانر کودک محسوب می شود در پاسخ به این سوال که آیا جایزه گرفتن، موجب تشویق وی برای ساخت فیلم های دیگر کودک خواهد شد گفت: من در جشنواره فیلم فجر مطلع شدم که نظر منتقدین و مخاطبین نسبت به فیلم «او خوب سنگ می زند» مثبت است به همین دلیل هم تا قبل از برگزاری جشنواره فیلم کودک، فیلم دیگری به نام «تبسم گرگ» که تقریبا در ارتباط با ژانر کودک است را در مشهد کلید زدم چرا که احساس کردم این ژانر می تواند مورد توجه مخاطب کودک و نوجوان قرار بگیرد.
این تهیه کننده سینما در مورد مشکلات اکران بویژه اکران فیلم های کودک اظهار داشت: معتقدم مقوله اکران و مشکلات مربوط به آن، خیلی بزرگ تر از آن است که بنیاد فارابی، سازمان سینمایی و حتی وزارت ارشاد به تنهایی آن را حل کند. آقای میرعلایی اعلام کردند بنیاد سینمایی فارابی به هیچ عنوان نمی تواند به تنهایی از اکران فیلم ها حمایت کند که به نظرم سخن درستی است به دلیل اینکه مشکل اکران که برای همه فیلم های فرهنگی و ارزشی وجود دارد مشکلی نیست که یک شبه و توسط یک نهاد فرهنگی حل شود بلکه این یک بیماری دراز مدتی است که گریبانگیر سینمای ایران شده است و برای حل آن نیاز به همدلی همه نهادهای فرهنگی وعزم ملی داریم.
اصغری تصریح کرد: برای اینکه ما بتوانیم مشکل اکران سینمای ایران را حل کنیم هیچ چاره ای جز«فرهنگ سازی» نداریم و آن این است که ما باید مردم را عادت بدهیم حتما ماهی یکبار به سینما بروند و فیلم را درسالن تاریک سینما و با تاثیراتی که معمولا سینما بر مخاطب دارد ببینند.
تهیه کننده فیلم سینمایی «شور شیرین» گفت: توقع من از تاسیس شورای عالی سینما که با ریاست رئیس جمهور، چندین دوره برگزار شد این بود که لااقل مشکل اکران، نخستین بحثی باشد که در این شورا بررسی می شود که متاسفانه این اتفاق روی نداد. اما امیدوارم در دوره جدید این بحث در شورای عالی سینما پیگیری شود.
وی با اشاره به مقوله فرهنگ سازی برای فیلم دیدن به «آموزش و پرورش» به عنوان رکن اصلی در این امر اشاره کرد و یاد آور شد: پیشنهاد من به آموزش و پرورش این است که فیلم دیدن دانش آموزان را در همه مقاطع به عنوان یک درس کمک آموزشی و تربیتی بپذیرند و حداقل ماهی یکبار دانش آموزان را به همراه کارشناسان فرهنگی راهی سینما کنند.
اصغری افزود: اگر این بحث در آموزش و پرورش جا بیفتد علاوه براینکه در دراز مدت سبب فرهنگ سازی برای فیلم دیدن می شود درکوتاه مدت نیز می توان بحران اقتصاد سینما را حل و فصل کند.